Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen alatt 100%-ban biztonság...

Ilyen alatt 100%-ban biztonságos szerelni, vagy kéne alá bak is?

Figyelt kérdés
[link]

2022. szept. 12. 01:03
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Ez még jól is néz ki. Hátránya hogy nehezebb, nem tudod egymásba pakolni, mint sok műanyagot, tároláshoz több helyet foglal, amire nem mindenkinek van helye.

Nekem olyasmi műanyagom van, mint amit linkeltél. Két éve vettem 27e-ért. Többször használtam, soha nem csúszott sehova. Rajta van az autó súlya, ami nyomja a betonhoz. Ha akarnám se tudnám kihúzni a megfékezett autó alól. Képtelenség. Aki ilyet írt, nem tudom, hogy használt-e valaha ilyet, vagy csak a fotelból okoskodik.

Hátrányát abban látom, hogy nem emel túl sokat, nincs így sem bálteremnyi hely a kocsi alatt. De a semminél mindenképp jobb.

A házi tákolmányoknak sokszor további hátránya, hogy kevésbé esztétikus. Én pl most rendeltem egy szekcionált gépi mozgatású garázskaput. Nem egy nagy a nyílás: 200x240 és nem is valami full extrás változatot választottam, csak az akciós kínálatból egy egyszerűbb típust. Ez is beszereléssel együtt bőven fél milla fölött lesz. Nem azért vettem, mert képtelen lennék a lomtalanításon összeguberált ingyen hulladék fából valami fedelet összetákolni a nyílásra. Hanem mert minden nap nézni fogom, jobb a hőszigetelőképessége és kényelmesebb, nem kell naponta minimum kétszer kiszállni a kocsiból és kézzel toszkodni, lakattal szerencsétlenkedni. Ezzel szemben nem kevés pénzbe kerül, igen. De valamit valamiért! Én a rámpával is hasonlóan voltam.

2022. szept. 14. 07:17
 22/24 A kérdező kommentje:
Köszi, a tiéd kb hány cm magasra emel? Az mennyire elég a mókoláshoz alatta?
2022. szept. 14. 11:42
 23/24 veterán vas ***** válasza:

Ha segít, a méretről leírom a személyes tapasztalatomat.

Mivel az előző -öreg- autómon gyakran volt ilyen-olyan javítani való.

fából csináltam kettő felálló rámpát 8 cm vastag pallóból. Három rétegből állt így a végső magassága 24cm. volt, a teljes hossza egy méter volt.

Ez alatt már normálisan lehetett dolgozni.

(igaz, nem tartozom a nagytestűek közé, 68 kiló vagyok)

2022. szept. 14. 12:40
 24/24 anonim ***** válasza:

"Köszi, a tiéd kb hány cm magasra emel? Az mennyire elég a mókoláshoz alatta?"

Hasonlóan alacsony. Egy szűk arasznyi a magassága. Arra jó, hogy ha nagyon kell, be tudom préselni magam a kocsi alá. Enélkül esélytelen lenne. De klausztrofóbiásoknak így sem ajánlom.

2022. szept. 15. 12:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!