Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Termosztát hiba lehet a ludas?

Termosztát hiba lehet a ludas?

Figyelt kérdés

Hali!

Egy 2023-as Suzuki Swift 1.2-es Dualjet motoros autórol lenne szó.

Ha reggel indulok az autóval akkor kb 2 kilométer után már érezni meleget ha bekapcsolom a fűtést, és a mutató is kezd fel-fel kúszni a megfelelő helyre.

Igaz hogy némi lefele lejtéssel állok meg a parkolóba a melóhelynél, de azt vettem észre, mintha be lenne lőve a hűtővíz a minimum és a maximum érték közzé pont középre, és van is ott egy jelölés neki.

Délután mentem az autóval egy kicsit hosszabb távot, ami kb 30-40 perc autókázást jelentett ami ilyen vegyes használatú volt, és megnézve a hűtővizet most már vízszintes talajon, pont a maximum vonalnál van.

Megfogtam a felső vízcsövet ami azért jó meleg volt.

Ilyenkor az alsót is meg kéne fogni? Az alsót is megfogtam ami viszont még csak langyos sem volt, sőt inkább hideg.

Esetleges termosztát hibánál csak felsőt kell ellenőrizni?

Csináltam egy képet a fentebb említett csőröl és be is karikáztam amire gondolok.

Köszi előre is a válaszokat!

[link]

tegnapelőtt 15:32
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha a hőfokmérő jó működést mutat, akkor minek babrálni vele, főleg ha 2 éves autóról beszélünk? Ne nyúlkálj hozzá.
tegnapelőtt 15:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha jelentősen különböző a két cső hőmérséklete, az azt jelenti, hogy a termosztát zárva van. Ha 90-95 foknál nem megy feljebb, akkor így a jó. Ha pedig eléri ezt a hőmérsékletet, akkor ki kell nyitnia, és kb hasonlónak érzed a 2 csövet (bár akkor már nem fogod markolászni)
tegnapelőtt 15:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Auto alatt làtsz folyàst csepegêst? Nem akkor ne foglalkozz vele.
tegnapelőtt 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!