Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kinek melyik dízel adalék...

Kinek melyik dízel adalék vált be?

Figyelt kérdés
Van aki érzett bármiféle változást dízel adalékkal személyautónál?

2021. dec. 21. 09:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
47%

Pl a 2T olaj a rail dízelekbe, hogy ne kopjon szét az üzemanyagrendszer idő előtt.

[link]

2021. dec. 21. 09:43
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

Ugyanabból a cikkből idézve:

"A kétütemű motorolajokat úgy találták ki, hogy többé-kevésbé elégjenek, de benzinmotorban magasabb az égési csúcshőmérséklet, mint a dízelben. Így félő, hogy nem ég el rendesen, s ki tudja, mit szól hozzá az oxidációs katalizátor, meg a kipufogógáz-visszavezető rendszer. Ráadásul az sem garantált, hogy ugyanolyan jól keveredik a gázolajjal, mint a benzinnel. Ha már mindenképp félti, az ilyen modern és kényes motoroknál szerintem érdemesebb az úgynevezett prémium (=drágábbik) gázolajokat tankolni."

Próbáltam egy párat, semmi különbséget nem tapasztaltam. Az árkülönbözetből inkább tankolok bele prémiumot, mint hogy otthon kevergessem magamnak. Tudom, leleményes az ember, és szeret mindenféle cuccot öntögetni a tankba, mert attól majd jó lesz, de nem biztos hogy bármi szükség lenne rá.

2021. dec. 21. 10:09
 3/12 anonim ***** válasza:
76%
Igazság szerint nem lehet érezni a különbséget, mert ezek a tisztító adalékok nem drasztikus változást okoznak, hanem szép lassan oldják le a szennyeződést. Gyakorlatilag 2-3 tankolásonként ha öntesz bele, akkor csinálod jól, de ezt folyamatosan kell csinálni.
2021. dec. 21. 11:19
 4/12 anonim ***** válasza:
És ezek a feloldott szennyeződések aztán hová lesznek? Feloldódnak és továbbmennek a szivattyú és az injektorok felé?
2021. dec. 21. 11:30
 5/12 anonim ***** válasza:
7%

Hogyne 2-es, ez is olyan, mint az édességbolt a fogtechnikus mellett...érdekes, hogy a mindenféle adalékgyártók, meg bizonyos emberek(benzinkutasok, dízeljavítók) okoskodnak a 2T olaj ellen.

A prémium gázolajban több a benzin, valószínű marha jót tesz a nagynyomású pumpáknak...

Na ennyit az "olajdoktorról"

Valószínű árt egy plusz kenés az üzemanyagrendszernek...

2021. dec. 21. 11:41
 6/12 anonim ***** válasza:
47%

Nincs feloldott szennyeződés, egyszerűen szétkopik az üzemanyagrendszer a vacak kenés miatt.

Itthon képes úgy elkopni egy nagynyomású pumpa, hogy félrevezeti a vezérműszíjat idő után, mert elkopott benne a csapágy. Valószínű ez is a jó kenés miatt van.

De mindenki azt rak az autójába, amit akar.

2021. dec. 21. 11:47
 7/12 anonim ***** válasza:
91%
A gázolajnak van kenése.
2021. dec. 21. 11:54
 8/12 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, ha teszel valamit a gázolajba az étolaj legyen aztán hajrá Horvát tengerpart, hajrá vidéki nyaraló.

Egyébként kipróbálhatod, attól hogy nem ég el teljesen ne tarts. A dízelmotorokban már a sűrítési végnyomás kapcsán is fellép 600°C alsó hangon és akkor még ott az égés.

Aki ilyet ír az sem nyitott ki egy szakkönyvet a témában. A beporlasztott üzemanyag lángjának széle olyan forró, hogy oxidálásra kényszeríti a levegő nitrogén gázát, ami normál körülmények között egy elég stabil gáz.

2021. dec. 21. 12:10
 9/12 anonim ***** válasza:
#5 hogyne ötös, és majd Pistabácsi jobban fogja tudni hogy milyen következményei lesznek hosszú távon a kétütemű motorolajnak, ha elégetjük egy modern dízellel. Valóban roppant érdekes, hogyha valaki mindenféle képzettség, vagy következmény nélkül állít valamit, többnyire egy tuti praktikát, akkor azt mindenki rögtön el is hiszi, ha pedig valaki az ellenkezőjéről akarja meggyőzni, akinek esetleg végzettsége is van, akkor már összeesküvés elmélet. De biztosan nagyon jót tesz a részecskeszűrőnek, EGR-nek és hasonlóknak. Hiszen a 2T benzinesekben sem szokott lerakódni mindenhová, dehogy. Gondolom ezért már nem vállalná senki a felelősséget, ha esetleg megtörténne. De tudom persze, gyíkemberek irányítják a földet a holdról, és az olajlobbi kizárólagos érdeke hogy tönkremenjen mindenkinek a dízelautója.
2021. dec. 21. 12:41
 10/12 anonim ***** válasza:

9es

Nagyon okos képzett emberektől már azt is hallottam, hogy az OMV-s és az Auchanos gázolaj egy és ugyanolyan minőségű. Na ezért ne csodálkozz, ha mindenkinek vannak kétségei a nagyon okos emberekkel szemben.

2021. dec. 21. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!