Kinek melyik dízel adalék vált be?
Pl a 2T olaj a rail dízelekbe, hogy ne kopjon szét az üzemanyagrendszer idő előtt.
Ugyanabból a cikkből idézve:
"A kétütemű motorolajokat úgy találták ki, hogy többé-kevésbé elégjenek, de benzinmotorban magasabb az égési csúcshőmérséklet, mint a dízelben. Így félő, hogy nem ég el rendesen, s ki tudja, mit szól hozzá az oxidációs katalizátor, meg a kipufogógáz-visszavezető rendszer. Ráadásul az sem garantált, hogy ugyanolyan jól keveredik a gázolajjal, mint a benzinnel. Ha már mindenképp félti, az ilyen modern és kényes motoroknál szerintem érdemesebb az úgynevezett prémium (=drágábbik) gázolajokat tankolni."
Próbáltam egy párat, semmi különbséget nem tapasztaltam. Az árkülönbözetből inkább tankolok bele prémiumot, mint hogy otthon kevergessem magamnak. Tudom, leleményes az ember, és szeret mindenféle cuccot öntögetni a tankba, mert attól majd jó lesz, de nem biztos hogy bármi szükség lenne rá.
Hogyne 2-es, ez is olyan, mint az édességbolt a fogtechnikus mellett...érdekes, hogy a mindenféle adalékgyártók, meg bizonyos emberek(benzinkutasok, dízeljavítók) okoskodnak a 2T olaj ellen.
A prémium gázolajban több a benzin, valószínű marha jót tesz a nagynyomású pumpáknak...
Na ennyit az "olajdoktorról"
Valószínű árt egy plusz kenés az üzemanyagrendszernek...
Nincs feloldott szennyeződés, egyszerűen szétkopik az üzemanyagrendszer a vacak kenés miatt.
Itthon képes úgy elkopni egy nagynyomású pumpa, hogy félrevezeti a vezérműszíjat idő után, mert elkopott benne a csapágy. Valószínű ez is a jó kenés miatt van.
De mindenki azt rak az autójába, amit akar.
Én azt mondom, ha teszel valamit a gázolajba az étolaj legyen aztán hajrá Horvát tengerpart, hajrá vidéki nyaraló.
Egyébként kipróbálhatod, attól hogy nem ég el teljesen ne tarts. A dízelmotorokban már a sűrítési végnyomás kapcsán is fellép 600°C alsó hangon és akkor még ott az égés.
Aki ilyet ír az sem nyitott ki egy szakkönyvet a témában. A beporlasztott üzemanyag lángjának széle olyan forró, hogy oxidálásra kényszeríti a levegő nitrogén gázát, ami normál körülmények között egy elég stabil gáz.
9es
Nagyon okos képzett emberektől már azt is hallottam, hogy az OMV-s és az Auchanos gázolaj egy és ugyanolyan minőségű. Na ezért ne csodálkozz, ha mindenkinek vannak kétségei a nagyon okos emberekkel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!