Common rail dízelhez érdemes valamilyen adalékanyagot tölteni tankoláskor?
4 !!! Mi az hogy alap gázolaj?
Szerintem a te agyad száraz.
Merem ezt úgy leírni hogy már nagyon régóta dízelt vezetek. Több millió km-t és még a rendes gázolajtól soha nem ment tönkre semmilyen alkatrész. De még a cégnél se, pedig van jó néhány kamion.
Remélem valami ásványi olcsó 2T olajat öntögetnek bele amúgy, hogy még az is lerakódjon mindenhova, mikor épp elég baj van a koromlerakódásokkal az EGR-nél, DPF-nél.
És amúgy mennyit öntenek bele ezek az okosak? Mert ha egy tankhoz egy deci, annak értelme nincs még ha tényleg kenne is valamit. Ha meg rendesen ötvenesbe keverik, akkor garantáltan belerohad mindenbe.
Ez is valahogy úgy keletkezhetett, mint az "alacsony fordulaton el kell váltani, nem pörgetni a motort és akkor kevésbé kopik". Ja....
Vannak adalékanyagok de azokat egy szerelőtől kérd. De azok tisztításra vannak és csak akkor öntsd bele ha autópályán mész. De amúgy ajánlott ezekkel autópàlyàn menni hogy kiégjen a korom. Én a kocsijainkba mindig a jobb dízelt és a jobb benzint tankolom. Az köztudott hogy a németeknél jobb minőségű az üzemanyag. Nàlunk a jobb szintje nem ér el a nàluk lévő rosszat. Mondhat bárki bármit ez így van. Mondta a szerelőm,rokonaim,olvastam és tapasztaltam.
Jaa és nagyon jó szerelőm van mielőtt elkezdenétek fikàzni. A saját kocsijaim is mindig dízelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!