Autósok, miért olyan nehéz megállni a zebránál, ha látjátok, hogy gyalogosok át akarnak menni?
Még ha nem egyértelmű, hogy át akar-e menni valaki, akkor se dől össze a világ pár másodperc miatt, ha megálltok. De ha egyértelműen már a járda szélén áll a gyalogos, miért nem vagytok képesek ezeket az alapszabályokat betartani, mint az elsőbbségadás?
Ma leléptem a zebrára, messzebbről jött egy autó, gondoltam még megvárom, hogy lassít, és ott elhúzott az orrom előtt. Ha elindulok, akkor elütött volna? Nem lehet, hogy aludni otthon kellene, nem a volán mögött? Erre nincs kifogás, emberéletekkel nem lehet játszani.
Érdemes lenne ezen elgondolkozni kicsit.
28:
A bpi autósok kommentelőinek többsége az atlagnál is butább és frusztráltabb ember.
Amikor egy görkoris lányról raktak fel videót, ott szövegeltek, hogy "én pofan vagtam volna". Netharcos prolik.
Csak azt nem ertem, izmos biciklisként miert nem talalkozom az utcán ezzel a sofőrtípussal.
"De ha egyértelműen már a járda szélén áll a gyalogos," miért nem képes átmenni? Miért agonizál, fordul vissza, vagy kezd el pofázni a mellette állóval, vagy nézeget a vakvilágba, amikor már a zebra előtt áll az autó, hogy átengedje?
Ennyi értelme van a te kérdésednek is.
Azért mert a kommentekben sok a szitkozódó, míg nem jellemző az emberek nagy részére. Lehet az a húsz ember, aki írja, hogy "megérdemelte" csak a kisebbség. Egy normális embernek nem feltétlen kell odaírnia semmit, csak a hangos fotelharcos csőcselék fejezi ki utálatát. Én is láttam már sok ilyen videót, de mégsem írtam be, hogy kinek van igaza, és úgy gondolom, akiknek egyértelmű, hogy ki hibázott, ugyanúgy nem fogja beírni.
A Tesla vs. teherautó eset meg szerintem a társadalmi rétegek feszültége. Amerikában megesik mostanában, hogy a drága autókat összekarcolják, vagy graffitit fújnak rá. Ez azért van, mert rengeteg ember, kemény munka mellett nyomorog, és amikor meglátják, hogy másnak jobban megy, elönti őket a düh. Jogos? Ha más autóját rongáljuk meg, vagy kárörvendünk baleset esetén, akkor nem, mert nem tudhatod, hogy az illető milyen módon szerezte az autóját. Megérthető? Igen, ugyanis az országban rengeteg léhűtő celeb, és adócsaló furikázik luxusautókkal, úgy hogy egy dobozt nem tettek arrébb életükben, így a módosabb réteg megítélése romlik, de erre a megoldást már nem a forgalomban kell keresni, hanem politikailag.
Visszatérve a kérdésre.
Én azt mondom, a leghelyesebb ha megállsz a zebra előtt autóval, pont azért mert nem tudhatod, hogy mi a gyalogos következő lépése.
Tényleg sok a telefont bambuló, és a "most akkor mit is akarok?" féle ember. Vagy a kedvencem, amikor a zebra előtt cigiznek, mert a villamosmegállóknál nem lehet, amikor meg megállok, akkor csak néz, mint aki ufót látott. De ez sem hatalmaz fel arra, hogy elhúzzak mások előtt, mert - ha nagyon önzően is nézem - te fogsz börtönbe kerülni, és a te jogsid repül.
#37 Igen, és az egy nagyon veszélyes dolog, nem véletlenül. Mert te csalogatod, de a szemből jövő ezt nem feltétlen vágja le, a gyalogos a másik sávot már nem nézi átkelés közben, vagy mögötted valaki nem érti, minek álltál meg, kielőz idegében, és elcsapja a gyalogost.
Velem rendszeresen megtörténik motorral, hogy megállnék a zebránál, már 3-mal megyek, kuplung behúzva, majdnem megálltam, és integet a gyalogos, hogy menjek, mert jófej akar lenni. Ilyenkor felhajtom a plexit és szólok, hogy menjen csak, elsőbbsége van. Főleg, mert azt nem figyeli az ilyen kedves gyalogos, hogy amúgy jön mögötte a villamos vele párhuzamosan, amit úgyis el kell engednem, vagy száguld felénk egy biciklis, akit nem akarok elütni. Én szinte soha nem támogatom az elsőbbségről való lemondást, mert több potenciális veszélyt hordoz, mint a biztonságközpontúan megírt szabályok betartása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!