Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kamion-t vezetőknél van...

A kamion-t vezetőknél van olyan íratlan szabály hogy nekik nem kell zebrán átengedni a gyalogosokat?

Figyelt kérdés

Ez egy álltalánosító kérdés szóval akinek nem inge ne vegye magára.

Tudom hogy nem tud hirtelen megállni, de én úgy veszem észre hogy már messziről ha észreveszik az embert akkor sem lassítanak hogy majd meg tudjanak állni. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne ez. Szóval ez egy ilyen íratlan szabály amit jobb tudomásul venni?

2021. máj. 25. 12:40
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
55%
Minél nagyobb egy jármű, annál kevésbé törődik a "kicsikkel" (gyalogos, biciklis), és az előbb említettek is annál inkább tartanak tőle. Úgyhogy pl. sok gyalogos, aki zebrán lelépne egy személyautó elé, egy kamion elé nem fog.
2021. máj. 25. 12:48
 2/30 A kérdező kommentje:

Nekem olybá tűnik hogy ezzel relativizálni szeretnéd a szabálysértést.

Tehát azt állítod hogy semmi különbség nincs csak "bátrabbak kéne lenni"

Én meg azt állítom hogy egyszerűen elmegy az orrom előtt és lexarja hogy el kellett volna engedni vagy mi :) Még a szándék sem fedezhető fel erre. De egyébként értem az érvelésed van amikor egy gyalogos is ki akasztó tud lenni mikor el van engedve de nem megy..

Csak én most itt nem erről beszéltem. Elsőnek ment.

2021. máj. 25. 12:58
 3/30 anonim ***** válasza:
67%

A kamionokra más kresz vonatkozik. Szériatartozék az beépített elsőbbség, mindehol mehet 90-nel, ahol kedve van.

Németeknél autópályán útépítésnél 70 volt a megengedett, és jött a barom 1 méterre a seggemben, és villogott, mert rá nem vonatkozik a 70.

2021. máj. 25. 13:09
 4/30 anonim ***** válasza:
Íratlan szabálynak nem mondanám, inkább szokás. Valóban sokan "alkalmazzák" ezt, bár én nem szűkíteném le a kamionosokra, főleg nem a mérete miatt. Szerintem ugyanígy csinálja az összes hivatásos, vagy foglalkozásszerűen mindig mindenhova siető sofőr is. Kamionosok, taxisok, pizzafutárok stb.
2021. máj. 25. 13:19
 5/30 anonim ***** válasza:
96%
Én gyalogosként egyszerűen elszoktam engedni a buszokat, kamionokat, mert tudom, hogy neki nagyobb szívás megállni, mint nekem pár másodpercet várni.
2021. máj. 25. 13:22
 6/30 A kérdező kommentje:

"Én gyalogosként egyszerűen elszoktam engedni a buszokat, kamionokat, mert tudom, hogy neki nagyobb szívás megállni, mint nekem pár másodpercet várni."

Te nagyon előzékeny és jó ember vagy. Lehet talán ez is magyarázat a jelenségre? Hogy a kamionosok abból indulnak ki hogy mindenki ilyen önfeláldozó virágpolgál? Ezért simán továbbmehetnek hiszen úgyis elengedné őket mindki? :)

Ez vagy igen vagy nem.

Mondjuk én kételkedem benne hogy ez végett lenne.

2021. máj. 25. 13:32
 7/30 A kérdező kommentje:

Am nem kell hogy "elengedjed".

Elengedik ők saját magukat.

Vagy ezt hogyan kell elképzelni? Állsz a zebra előtt lengedet a kezed hogy menjen?

Nem lehet hogy simán csak tahók voltak te meg azt gondoltad biztos azért ment át előtted mert te elengedted?

2021. máj. 25. 13:34
 8/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a buszos sokszor szokott lassítani, meg inteni, de ilyenkor visszaintek, hogy had menjen.
2021. máj. 25. 13:38
 9/30 A kérdező kommentje:
A buszokkal nekem is az a tapasztalatom hogy el szoktak engedni mindig. Nem úgy a kamionnal. Ők mennek és kész.
2021. máj. 25. 13:51
 10/30 anonim ***** válasza:
32%
Mennyi gyűlölködő ember van itt, veled együtt kérdező.
2021. máj. 25. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!