A kamion-t vezetőknél van olyan íratlan szabály hogy nekik nem kell zebrán átengedni a gyalogosokat?
Ez egy álltalánosító kérdés szóval akinek nem inge ne vegye magára.
Tudom hogy nem tud hirtelen megállni, de én úgy veszem észre hogy már messziről ha észreveszik az embert akkor sem lassítanak hogy majd meg tudjanak állni. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne ez. Szóval ez egy ilyen íratlan szabály amit jobb tudomásul venni?
What? Miért gyűlölködtem? Főleg én? :)
Kamionos-e vagy? :D
Komolyra fordítva.
Én nem gyűlölködöm én csak ezt tapasztalom a kamionosokkal kapcsolatban, de egyébkent inkább vicces számomra. Mosolygok rajta. Azért is kérdeztem van e ilyen íratlan szabály hogy kamionnal nem kell elengedni senkit a zebrán?
Ha neked ez gyűlölködés az a te bajod.
Tapasztalatom szerint arányosan több kamion áll meg, mint személyautó.
De ez nagyon helyfüggő.
Amúgy itt Ausztriában megáll mindig mindenki. :) Best hely. Hátránya, hogy a gyalogosok agy nélkül, pofátlanul lelépnek néha. Tegnapelőtt történt, hogy megyek 50-nel, ahogy illik, dude sétál ugyanabba az irányba, mint amerre én megyek, aztán semmi jele nem volt annak, hogy ő zebrázni akar, egyszercsak, mint egy GTA karakter BUMM, 90 fokos kanyar és megy. Én meg 5-10 méter között lehettem ekkor, ha satufékezek is alig álltam volna meg, sőt inkább nem is, de még aki mögöttem jött volna is belémjött volna, úgyhogy mentem tovább és konstatálta a járdán, hogy másfél tonna vs ~70 kg lesz, úgyhogy ő engedjen.
Emberek! Nem így működik a zebra! Megállsz először, nézel a szép szemeiddel és ha az autós megáll, mert 1) meg tud, 2) meg is akar, AKKOR mész! Nem agy nélkül leb+++szod magad a zebrára, aztán még neked állna feljebb, ha megcsap a másfél tonna. Az autósnak is csak akkor kell megállnia, ha azzal nem veszélyeztet másokat, azaz nem kell satuzzon. És őszintén, ez nem is elvárható, hogy satuzzon az autós 1 paraszt miatt.
Egyébként meg én is mindig mindenkit átengedek, HA meg tudok állni, mert nem 5 méterre látom, hogy ő át akar menni.
"úgyhogy mentem tovább és konstatálta a járdán, hogy másfél tonna vs ~70 kg lesz, úgyhogy ő engedjen."
*zebrán.
Hát...ehhez sok hozzáfűzni valóm nincsen.
Ja de egyvalami van. Lehet most nagyon ellenszenves leszek számodra de a zebrát elvileg úgy kell megközelíteni hogy ha lelép valaki akkor te MINDENKÉPPEN meg tudjál állni.
Én autót is vezetek. Soha nem fordult elő olyan mint amit az előbb felvázoltál. De egyébként total elkanyarodtunk a kérdéstől. Szó nem volt zebrára való leugrálásról stb. Ami példát én elmondam a saját szemszögemből az arra vonatkozik amikor tök nyugodtan mennek el előttem a kamionosok a zebrán. Úgy hogy semmmi rá utaló magatartás nincsen az irányba hogy egyáltalán meg akartak volna állni. Nyilván ha meg lelépnék a zebrára akkor meg az "én qva anyám hogy merészelem há ő mögötte 40 tonna van.." Teljesen az jön át hogy "Őket hagyják békén az ilyen phasságokkal mint a zebra, ők erre nem érnek rá, nekik fontos dolguk van..
Ez így igaz. De ha a szó szoros értelmében vesszük ezt a mondatot a fizika szerint, akkor minden zebra előtt állóra kellene fékezni.
Ugye mivel a fékút a sebességgel négyzetesen arányos, mindnél közelebb vagyunk, annál lassabban kell haladni. Amikor 1 m-re vagyunk a zebrától, 1 m fékútnak mekkora sebesség felel meg? 2 km/h?
Csak így lehetne egy esetleges balesetet kizárni, mert ugye ha valaki a fékúton belül lép le, az vagy elütik, vagy valaki kitér. De hogy meg nem áll az autó, az biztos.
"a zebrát elvileg úgy kell megközelíteni hogy ha lelép valaki akkor te MINDENKÉPPEN meg tudjál állni."
18-as szépen válaszolt erre. 50-nel mentem, utána lehet nézni, hogy mi a fékút. Szabály, hogy 2-vel kell átmennem a zebrán? Nem. Ha pedig 50-nel megyek, akkor lesz féktávom, hosszabb, mint 5 méter.
Egyébként ugye tudjátok, hogy ahogy vázoltam a szitut, az a hivatalos? A gyalogosnak meg kell állnia, körül kell néznie és MEG KELL VÁRNIA, míg az autós megáll és aszondja, hogy menjen. Nem leugrani agy nélkül. Az autósnak nem kell mindenképpen megállnia, mert fizikailag képtelenség bizonyos esetekben. Nem is értem, hogy hogy várod el tőlem, hogy 5 méteren megálljak, miközben 50-nel megyek. A fizika nem így működik, sajnos. Bárcsak így lenne. A gyalogos szépen hátranéz, és jelzi, hogy át akar kelni, és amikor autós megáll és int neki, akkor megy. Ez a hivatalos. Nem az, hogy beugorhatok az autó elé, mert zebra.
Utolsó, ez a négyzetes arányosság, hogy jött ki?
Írd már le légyszíves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!