Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósok, miért olyan nehéz...

Autósok, miért olyan nehéz megállni a zebránál, ha látjátok, hogy gyalogosok át akarnak menni?

Figyelt kérdés

Még ha nem egyértelmű, hogy át akar-e menni valaki, akkor se dől össze a világ pár másodperc miatt, ha megálltok. De ha egyértelműen már a járda szélén áll a gyalogos, miért nem vagytok képesek ezeket az alapszabályokat betartani, mint az elsőbbségadás?

Ma leléptem a zebrára, messzebbről jött egy autó, gondoltam még megvárom, hogy lassít, és ott elhúzott az orrom előtt. Ha elindulok, akkor elütött volna? Nem lehet, hogy aludni otthon kellene, nem a volán mögött? Erre nincs kifogás, emberéletekkel nem lehet játszani.

Érdemes lenne ezen elgondolkozni kicsit.

2021. dec. 1. 20:27
1 2 3 4
 21/39 NTBS ***** válasza:
Kettős probléma ez. Baj van autósok egy részével és a gyalogosok egy részével is.
2022. aug. 29. 10:17
 22/39 A kérdező kommentje:

GOndolkoztam, reagálja-e erre végül.

Látszik, mennyi buta ember van. Azt írják, miért nem indultam át a zebrán. Amíg nem látom, hogy az autó lassít, miért is kéne? És mi van, ha épp a műszerfalat bámulja, vagy a telefont veszi fel, vagy valami, és nem néz maga elé? Vagy épp majdnem elalszik, mert olyan álmos? Nem tudom, hogy lehetnek ennyira buta emberek, hogy azt kérezik, miért nem mentem át.

Egyébként azt is írtam a kérdésben, hogy más leléptem az úttestre. Ennél egyértelműbben nem lehet jelezni az átkelési szándékomat. És igen, előrefelé, a zebra irányába néztem, nem háttal, nem oldalt álltam, mielőtt ez is felmerül.

Az utóbbi időben rendszeresen tapasztalom ezt.

A 10-es válaszolóra még reagálnék: Ennél sokkal nagyobb nehézségek és problémák vannak az életben. Hú, autóvezetés közben figyelni kell, micsoda probléma! Remélem, azóta vörös szőnyeget gördítenek elé a gyalogosok, hogy kényelmesebben tudjon autókázni a kis elkényeztetett ismerősöd! Sőt, sínpályát építenek az útra csak az ő autójának, hogy még kormányozni se kelljen. Amikor elindul az autóval, minden más megállna, hogy egyenesen, csak a gázt nyomva érhessen célba.

Bár már 1 évesek a válaszok, azóta lehet, sok mindenki másképp is gondolja ezt.

2023. jan. 21. 19:42
 23/39 anonim ***** válasza:
0%
Nyuszikám, ha annnnyira halálos veszélyben érezted magad, hogyhogy mégis leléptél az úttestre? Ahol elüthetnek és ahova akkor lépünk, ha meggyőződtünk, hogy megadják az elsőbbséget (ez amúgy az általad leokádott autósoknál is így van, nem csak mész a vakvilágba ott sem, mert akkor van elsőbbséged, ha megadják). Majd még meg is állsz, mert hát te nem érzed magad ott biztonságban. Ahelyett, hogy szépen elindulnál, hogy minél gyorsabban átérj a járdára.
2023. jan. 21. 22:09
 24/39 A kérdező kommentje:

Trollocskám, máshova irkáld az agybetegségeidet. Kár, hogy életedben nem láttál még úttestet. Majd ha ráérsz, egyszer nézd meg közelebbről. Te voltál ott, vagy én? Nem tudd már jobban, mi volt a helyzet!

nem mentem a vakvilágba, megálltam ott, ahol még biztonságos volt. Onnan vissza tudtam volna lépni, ha látom, hogy irányt vált a hülyegyerek és felém jön.

Mondjuk a válaszokat olvasva és még a tied is hozzávéve látszik, tényleg leokádni valók az autósok, a te szavaddal élve. kevés ennyire sötét ember van, akik még szöveget értelmezni se tudnak, de erre már reagáltam.

Derogál beismerni, hogy képtelenek vagytok a szabályokat betartani, és ti vagytok a hibásak. Bocs, hogy járda is van az úton. Magyarázzatok ki mindent. Magadba kéne nézned, huszonhármaska, hogy ki vagy, hogy elvárod, hogy a gyalogos majd még imádva boruljon is le előtted, de neked ne kelljen a zebránál lassítani. gratulálok.

2023. jan. 21. 22:21
 25/39 anonim ***** válasza:

Egy olyan országról beszélünk, ahol több millióan röhögnek azon, hogy egy sportból felmentett, átlagnál is butább tahó (Bochkor) szidja a bicikliseket egyfolytában. Vagy gondolom, észrevetted, hogy néz ki az átlag magyar és hogy észbeli képességek/mentális egészség terén eléggé elmarad az ország eu más országiatól.

Magyarországon az az alap, hogy dagadtak, alaktalanok az emberek és hogy mindenhova autóval járnak. Így nem meglepő, hogy nem tűrik, hogy „alsóbbrendű” gyalogos feltartsa őket.

Aztán nincs is következménye. Az autó biztonságából könnyű bunkóskodni. Ahogy fórumon is könnyű fröcsögni biciklisekre, gyalogosokra, görkorisokra (lásd bpi autósok kommentek pl)

Ha hasonlóan nyilvánulnának ezek fölényeskedő, sportból felmentett észlények mondjuk az utcán, kapnának akkora pofont, hogy felállni nem tudnának.

2023. márc. 24. 14:26
 26/39 anonim ***** válasza:
#25 Te sem közlekedtél még Nyugat-Európában, ha ilyen véleménnyel vagy a saját népedről. Amúgy meg nem autóból könnyű bunkóskodni, én pl. bicikligyűlölőt alig ismerek autós szemszögből, a gyalogosoknak és a többi biciklisnek inkább kivan a tökük a többségükkel.
2023. aug. 14. 02:11
 27/39 anonim ***** válasza:
24%

25

Amikor a youtubera felraknak egy magyar motoros balesetet a tobbseg azt irja, hogy megerdemelte mert motorozik, meg hogy hulye volt, ha okos lenne nem is motorozna. Ez a magyar mentalitas. Egy kulfoldi videonal sincs ilyen, hogy azt mondjak azert hulye mert motorozik, olyan van, hogy leirjak, hogy hulye volt mert gyorsan ment vagy ilyenek, ez nincs meg magyarorszagon.

2023. aug. 14. 02:56
 28/39 anonim ***** válasza:

Ugyan ezt látom én is 27-es. Bármikor valami balesetet felrak a bpi autosok yt csatorna a kommentek szörnyűek.

Volt egy olyan video, ahol a Teslás nem adott elsőbbseget és összeütközött egy teherautóval. A kommentekbe mindenki azt irta, hogy "megérdemelte, mert van pénze", "nem kell sajnalni van neki pénze megjavittatni mert teslaja van", "pénz van de ész nincs", a kommentek 99%-a erről szólt, csak azért mert egyszer hibázott. Ha ezt egy 500 ezres Suzukival csinálta volna, akkor nem ilyen kommentek lennének. Az a baj, hogy itt nagyon sok az irigy, aki el sem tudja képzelni, hogy milyen lehet összetörni a több milliós kocsid. Nem tudom mit éreznének, ha ez velük történik meg és több 100 ezer ember ugyan olyan kommenteket ir mint ő.

Nem tudom hogy külföldi youtubeon a kommentek milyenek, nem nagyon olvasgatok kommenteket ott, bár egyszer egy magyar motovlogger emlitette, hogy milyen kommenteket kap és hogy az Amerikai MaxWrist aki az utcán versenyez nem kap olyan durva kommenteket mint ő.

Vagy egy másik példa, Zsros Deszka mindig szokta mondani, hogy nem csinál több bemutatót pl. Goprorol, mert mindig azt kapja, hogy honnan van neki goprora pénze, csak flexelésből csinálja, meg ilyenek.

2023. aug. 14. 03:18
 29/39 anonim ***** válasza:
#27 Ez nem magyar mentalitás, ez emberi természet. A facebook felhasználók többsége nem motorozik, jó azzal nyugtatni magát, hogy vele pont ez úgysem történhet meg, a poszt meg alapból azért született, hogy pörögjenek a kommentek, mert azzal kattintásokat érnek el az ismerősök ismerőseinél is. Ha ezt nem látod át, akkor súlyosan félre vagy vezetve. Ha erre te képes vagy azt mondani, hogy magyar mentalitás, amikor francia, olasz, román, német, akármilyen oldalon hatványozottan ugyanez történik, az meg már a saját butaságodat bizonyítja.
2023. aug. 14. 03:18
 30/39 anonim ***** válasza:
#28 Külföldön rosszabb, nyugodj meg. Külföldön van olyan tiktokcsatorna, ami csak arról szól, hogy ha autópályán baleset van, akkor direkt lelassít és kameráz, hogy legyen mire kommentelni. Ilyen szempontból valószínűleg "visszamaradatottságból" még mindig kivételesen normális a magyar. De ennek köze nincs néplélekhez meg nemzethez, ez pusztán arról szól, ki mivel akar megtekintéseket meg klikkeket szerezni. Emberi természet és kapzsiság. Aki szerint ez "magyar hozzáállás", az súlyosan el van tévedve.
2023. aug. 14. 03:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!