Autósok, miért olyan nehéz megállni a zebránál, ha látjátok, hogy gyalogosok át akarnak menni?
Még ha nem egyértelmű, hogy át akar-e menni valaki, akkor se dől össze a világ pár másodperc miatt, ha megálltok. De ha egyértelműen már a járda szélén áll a gyalogos, miért nem vagytok képesek ezeket az alapszabályokat betartani, mint az elsőbbségadás?
Ma leléptem a zebrára, messzebbről jött egy autó, gondoltam még megvárom, hogy lassít, és ott elhúzott az orrom előtt. Ha elindulok, akkor elütött volna? Nem lehet, hogy aludni otthon kellene, nem a volán mögött? Erre nincs kifogás, emberéletekkel nem lehet játszani.
Érdemes lenne ezen elgondolkozni kicsit.
"gondoltam még megvárom, hogy lassít, és ott elhúzott az orrom előtt."
ha csak ott tötyörésztél a zebránál, akkor azt hihette, nem akarsz átkelni
Ha leléptél, ne tötymögj, menj át. Nyilván ne akkor, ha valaki 120-al közelít, de nyugi, egy nem ilyen idióta meg fog állni, nem akar elütni.
Mellesleg megtévesztőnek lenni ugyanolyan gáz a gyalogostól, mint az autóstól, csak titeket még csak meg se büntetnek érte, ha nem teszitek egyértelművé a szándékotokat.
Többet járok amúgy gyalog, mint autóval, érdekes módon 1-2 száguldozó barom kivételével mindenki meg szokott állni. Igaz, nem lépegetek vissza, ha lejöttem meg nem ácsorgok a zebra mellett, mintha át akarnék menni, miközben eszem ágában sincs.
Ha át akarsz menni, menjé, ne nézz mint bornyú az új kapura.
Mostanában egyre több a zombi aki csak nyomkodja a telefonját, és áll a zebra mellett. Megállok rádudálok, még neki áll feljebb.
A másik, meg aki nagyon figyel, és direkt úgy osztja a lépést, me-meg torpan, hogy mindenképp meg kelljen állnom (akár kocsival, akár bicajjal vagyok).
A jó gyalogos az határozottan normál tempóban megy egy irányba, nem szerencsétlenkedik, nyilván alaposan figyelni kell a forgalmat, mert rengeteg potenciális gyilkos vezet autót.
A közelmultban egyik barátom szóbahozta ugyan ezt a kérdést.
Miskolcon lakik az Árpád utcai szalagházban és a Megyei Kórház dolgozója.
Ez a táv mindössze 10 km a mindennapi munkábajáráshoz személyautóval.
Nagyjából 50 gyalogátkelőhely található ezen a távon.
Szóval ha semmi más programja nincs naponta legalább 100 alkalommal kell figyelnie:
-kontroll nélkül rohangáló kisiskolásokra
-elvarázsolt telefont nyomkodó tinikre
-bevásárló kocsit rángató bizonytalan nénikékre
-"azt sem tudom merre akarok menni" tipusú kutyasétáltatókra
-gyilkos tekintetű "azértis lelépek" elvű gyerekkocsit tolókra
-a világot teljesen kizáró zenehallgatókra
-a semmiből előbukkanó biciklisekre
-és még sorolhatnám.
Gondold végig, mennyi idő- és mennyi benzin-pocsékolással jár, hogy ezen a nyomorult 2X10 km-es munkábajáráson, megfeleljen a Te elvárásaidnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!