Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Teljesen elektromos autókat...

Teljesen elektromos autókat miért erőltetik? Már hibridben is rohadt nagy feszültség van, ki fogja ezeket a csodákat merni szerelni? Vagy 8 év után kuka az egész kocsi?

Figyelt kérdés
Hibridet is hivatalosan úgy szerelhetsz, hogy nyakig be vagy öltözve speciális ruhába plusz minden szerszám amivel hozzá nyúlsz műanyag/gumi szigetelésű teljesen.
2021. szept. 3. 09:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 A kérdező kommentje:
Én fel, de te elég nehéz felfogású vadmalacka lettél, mert még mindig nem fogtad fel a mondandóm lényegét. De sebaj, nem is kell.
2021. szept. 6. 14:07
 52/70 Wadmalac ***** válasza:
54%

Felfogtam. Erőlködsz, hogy az elektromos autó szar. Az összes érved erre meg lett cáfolva, de tovább erőlködsz, hogy márpedig de, szar és aki mást mond, az nehéz felfogású.

És itt pörögsz oldalak óta a kocsitűzön, közben a hidrogént propagálva, aminél sokkal robbanásveszélyesebb cucc nem is kell.

Nincs miről beszélni.

2021. szept. 6. 14:35
 53/70 A kérdező kommentje:
Akkor miért írtál?! Segítek, nem kell válaszolnod. :D Ja és egy szóval se mondtam, hogy sz.r. Annyit mondtam, hogy nem értem, miért ezt erőltetik, amikor ott lenne a bioetanol, ami a már meglevő autókba is jó lenne, így nem kéne x éven belül mindenkinek Teslát vennie, ha elfogyna az üzemanyag. És nem hiszem, hogy mindenki tud majd telepíteni annyi napelemet a háza tetejére, hogy az tudjon tölteni 2,3 teslát. De más alternatívaként ott van a hidrogén hajtás is és még ezer egy más lehetőség lehetne a jelenlegi autók életben tartásában. Ha nem lesz üzemanyag, akkor majd minden autó meg a roncstelepre? Nem lenne ésszerű, se környezetkímélő. És aki szeret vezetni és tud is, mint én annak hiányozni fog a kézi váltó, a vezetés öröme stb.
2021. szept. 6. 14:47
 54/70 Beviz Elek ***** válasza:
67%
Hagyd rá Wadmalac, sakkozzon egyedül a galamb.
2021. szept. 6. 14:54
 55/70 anonim ***** válasza:
72%

Sakkozhat, de ő fog veszteni. Nem adok 5 évet, és új személyautóban már csak elektromosak közül választhat. Micsoda hiszti lesz ott...

120 éve a zabostarisznyán pörgött volna: mennyivel tisztább, mint a benzines kanna, és amúgy is, a lószarnak jó szaga van, nem kell senkinek sem a ló nélküli ördögszekere...

2021. szept. 8. 08:47
 56/70 anonim ***** válasza:

55 és nem lett volna igaza? Azóta szépen magunk alá xartunk.

Szerintem amikor különböző egyetemek profjai ellentmondó tanulmányokat készítenek, addig teljesen mindegy hogy melyik szektához tartoztok, majd az idő mutatja meg, hogy kinek lesz igaza.

Az pedig, hogy erőszakkal mit tolnak, még nem biztos, hogy helyes út.

Lásd benzinmotor. Szerinted az elektromos a jövő. 30 éve is létezett. Ha ez a helyes út, akkor benzines/diesel propagálása az elmúlt 30 évben egy elbaxott dolog volt.

Ha most mondjuk 5-10 éven belül eléri a lobbi, hogy csak elektromos legyen, honnan tudod, hogy 30 évre rá nem ugyanott állunk, mint most a belső égésűvel? Térjünk egy sör mellett majd vissza rá. (Vagy amit akarsz)

2021. szept. 8. 16:52
 57/70 Wadmalac ***** válasza:

"Szerintem amikor különböző egyetemek profjai ellentmondó tanulmányokat készítenek, addig teljesen mindegy hogy melyik szektához tartoztok, majd az idő mutatja meg, hogy kinek lesz igaza."

Ja. Azt hallgasd csak el nyugodtan, hogy ezek a tanulmányok egyike sem állatja, hogy az elektromos autó szennyezőbb a fosszilisnál, csupán az emissziócsökkentés mértékében térnek el aszerint, hogy hol vették fel a tanulmány alapadatait.

Az utolsó HITELES, valós tanulmányok, amik még ki tudtak mutatni magasabb szennyezést elektromos autókra, tizen-huszon évvel előttiek, ma egyik sem igaz már. És ha ma találsz ilyet, akkor az marhára nem "egyetemi profok" tanulmánya, hanem hülye, hazug clickbait cikk.

Ezt meg szekta névvel ellátni ótvar nagy ökörség.

"Az pedig, hogy erőszakkal mit tolnak, még nem biztos, hogy helyes út."

Az, hogy ez egy marha nagy általánosságként igaz, nem jelenti azt, hogy az EV-k csalás.

"Szerinted az elektromos a jövő. 30 éve is létezett."

Mi? Az elektromos autó? Ja, kb. mint fogalom, mert akkor nem voltak meg azok a technikai feltételek, amik ma megvannak.

Ólomakkukkal természetesen nem lett sikere.

"Ha ez a helyes út, akkor benzines/diesel propagálása az elmúlt 30 évben egy elbaxott dolog volt."

Nem propagálták, hanem ez volt és kész.

Az elektromos autó régebbi, mint a belsőégésű motoros.

Csak a fejlesztését megállította a beütött olcsó kőolaj.

"Ha most mondjuk 5-10 éven belül eléri a lobbi, hogy csak elektromos legyen, honnan tudod, hogy 30 évre rá nem ugyanott állunk, mint most a belső égésűvel?"

Milyen értelemben?

Emisszió terén egyértelműen jobban fogunk állni, ez már MA bizonyított.

Azon a téren, hogy 30 év múlva mondjuk elavult lesz a Li-ion akku és valami újabb fogja lecserélni, az könnyen lehet.

Csak az nem fog feltétlenül komplett járműpark-cserét jelenteni.

"Térjünk egy sör mellett majd vissza rá. (Vagy amit akarsz)"

Ha 30 év múlva tudok majd még sörözni, akkor okés.

És ha az elektromos járművek sikeresen átveszik a terepet, akkor te fizetsz.

2021. szept. 9. 07:19
 58/70 anonim ***** válasza:

“ Ha 30 év múlva tudok majd még sörözni, akkor okés.”

Én is inkább reménykedek benne, hogy akkor képes leszek rá.

“És ha az elektromos járművek sikeresen átveszik a terepet, akkor te fizetsz.”

Félreértettél. Én sehol sem mondtam, hogy ne venné át. Csak majd el lehet beszélgetni a dolog árnyoldaláról is. De szívesen fizetek, bárhogy is legyen.

2021. szept. 9. 08:02
 59/70 Wadmalac ***** válasza:

"Csak majd el lehet beszélgetni a dolog árnyoldaláról is."

Nincsen öröm üröm nélkül.

De ha az az árnyoldal kevesebb, mint abban, amit vált, akkor váltani kell.

2021. szept. 9. 08:21
 60/70 anonim ***** válasza:

Egyébként azért kikerestem:

[link]

Német cikk, Kölni egyetem tanulmányáról 2019-ből.

Azért elgondolkodtató.

(Nem huszonéves, és de, profra hivatkoznak)

2021. szept. 9. 09:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!