Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak én várom hogy az autószer...

Csak én várom hogy az autószerelő szakma kihaljon?

Figyelt kérdés

Abbol lett elegem hogy ott vernek at, mint laikust, ahol tudnak, es ugy viselkednek mint a kiskiralyok... Mar tobb mint 5 eve probalok egy lelkes, nor alis, becsuletes autoszerelotntalalni, mar 10 en tuti tulvagyok, elegem lett, a szakma halalat kivanom.

Remelem elterjednek az elektromos autok, foleg a Tesla fele egybe gyurt akkupakk amihez hozza se lehet nyulni, max majd a futomuvesek elik tul a szakmat....

Tudom hogy itt rengeteg a szerelo, akik majd a lelkukre veszik, de a megnyilvanulasukbol itelve a tobbi kerdes alatt ok sem jobbak a fentebbb emlitettektol, ugy viselkednek mintha ok evvel a tudassal szulettek volna, es ok tudjak mi a franko... Elore is bocs, csak az altalanos velekedesre lennek kivancsi, hogy masnak is elege van-e.

Ja es ez a villamossagisokra is vonatkozik, ok sem jobbak...

2021. júl. 23. 23:07
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

#13 ebbe nagyon beletrafaltal, mert rendszerint en szeretem hozni az alkatreszt, mert akkor tudom mi kerul bele, van -40%os kedvezmenyem a bardinal, ami a szerelonek is ugyan ugy megvan de o a 100%os arat szamitja fel, nezni is szeretem mert legalabb latom es esetleg legkozelebb en is megtudom csinalni, es igenis vallaljon garanciat mert alapbol EUs torveny hogy MINDENRE kell garancia amugy is... persze szamlat vagy barmi papirt egyik sem ad... de amugy most mi ezzel a baj, nem ertem? Az hogy legalabb ezekben nem tudtok atbaszni?

#11 azt varhatjak, ez meg csak rosszabb lesz, amikor elobb utobb a modern kocsik kerulnek majd hozzajuk es kibujik a szog a zsakbol hogy amugy mennyire rohadt inkompetensek, es neadj isten a vegen meg tovabb kell kepezni magukat

2021. júl. 24. 14:18
 22/43 anonim ***** válasza:

Én is mindig magam viszem az alkatrészt így tényleg csak a munkadíjat szokták felszámolni. 90%-ban mindig megvárom és elvárom, hogy előttem csinálják meg ha már kifizetek érte 10-12 ezres óradíjat.

Egyszer nem vittem alkatrészt. Valeo kuplungot 60 ezerért számolta fel úgy, hogy nekem mint beeső vásárlónak 47 ezer lett volna a kauffernél. Akkor gondolhatod. Ő meg megvette mondjuk 35-ért.

De olyan is volt, hogy vezérléscserére kértem direkt időpontot. Azt mondta 4 óra. 1 hétig hívogattam minden nap mire kész lett mert állítólag jöttek neki kisebb munkák. Anyádat.

Másik szerelő. Fékcsere, kormányösszekötő gömbfej csere. Mindent érzésre ráveretett légkulccsal. Igazi kókány tróger.

Ezért van nekem is hányingerem tőlük.

2021. júl. 24. 15:53
 23/43 anonim ***** válasza:

Gondolom mind a 10-et ár szerint rangsorolva választottad ki...

Nincs új a nap alatt, ilyen országban élünk, minden területen van alja réteg, aki át akar verni. Jót kell keresni és találni

2021. júl. 24. 15:57
 24/43 anonim ***** válasza:
0%

Mindegyik arra hivatkozik, hogy a szerszám meg a felszerelés kopik, meg a műhelyet fenn kell tartani, de könyörgöm, 10 ezres óradíj + az alkatrész ár felét elrakja? Dolgozzon csak havi 100 órát, az napi 5 óra munka, és csak hétköznap!! Ez már 1 millió forint, + szereljen csak be 500 ezer forint értékben (ezzel és az idővel is keveset mondtam!) alkatrészt, akkor 1,25 millió jön be neki. Tételezzük fel, hogy minden tiszta, adózik, fizeti a havi kis katás adóját, akkor is keres 800 ezret.

800 ezer forint, heti 5 nap, napi 5 óra munka. Ha ezt bárki meg tudja magyarázni, hogy miért nem lehúzás, arra kíváncsi lennék.

2021. júl. 24. 17:32
 25/43 anonim ***** válasza:
És ebben is sok a feltételes mód, mert nagyon sok szerelő aki ugyanúgy 10e/óra díjazással dolgozik, és 100% áron adja az alkatrészt, semmit nem adózik és torrentes delphivel szórakozik.
2021. júl. 24. 17:37
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
#24: Ott hibádzik a dolog, hogy nem számoltál sem a rezsivel, sem a lekötött tőkével
2021. júl. 24. 17:42
 27/43 anonim ***** válasza:
67%
Én kibasztam az összes szerelővel. 20 éve magam szervízelem az összes kocsimat. :)
2021. júl. 24. 17:54
 28/43 anonim ***** válasza:

27-es. Amit tudok én is magam csinálok. Olajcserét kifejezetten én csinálom meg magamnak, mert az az egyik legolcsóbb művelet de ha tróger szerelő nem csinálja meg akkor cseszhetem.

Vagy amit előszeretettel alkalmaznak, hogy 5W30-as olaj helyett beleraknak valami hordós 10w40-et, jól van az úgy.

Haver úgy járt a márkaszervizzel, hogy direkt megjelölte az olajszűrőt és miután végeztek a munkával még ott az udvaron megnézte. Mit ad isten ugyan az a szűrő volt fent és a jel is ott volt ahol megjelölte. Olajszint pedig maximumom felett volt vagy 1,5 literrel. Kiderült, hogy ezek a barmok csak feltöltötték másfél literrel jól van az úgy. Sűrű elnézések közepette ott előtte megcsinálták az olajcserét és pénzt se fogadtak el.

2021. júl. 24. 19:44
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

#24: Nálunk a pár házzal odébb lévő autószerelő műhelyben egy műhelyrész (egy átlag autónyi állás aknával, plusz még kb 10 négyzetméter hely a szerszámoknak) havi 350 ezerért kiadó. És akkor van egy üres placcod, minden nélkül.

Én még tényleg jómódú autószerelőt sosem láttam. Aki valóban sokat keres, az alkalmazottakat foglalkoztat, nem csak a saját munkájával keresi a pénzt. Én ismerek jópár szerelőt (nem ügyfélként), és aki közülük gazdag, annak legalább 5-6 alkalmazottja van a szervízben.

2021. júl. 24. 19:52
 30/43 anonim ***** válasza:
48%

Majd ha szar alkatreszt viszel es az emelot foglalalod kiszamlaznak majd x orat akkor meg lesz nezegetes. Meg ha garis problema van akkor futkozhatsz majd TE a szar alkatreszeddel meg a 2x kifizetett munkadijjaddal.

Hogy mi kerul ennyibe meg annyiba? Kell venni egy ingatlant, vagy legalább bérelni, bekell rendezni. Kell venni egy diagnosztikat ami 600ezertol 3millioig van. Kell venni 2-3 emelot az a masik 3 millio. Celszerszam felszereles ez az amaz, es ott vagy hogy 10milliod elment, felszerelésre hogy tudj dolgozni.

Akkor dolgozon 4ezerért? Mert az egy honapban hiszen 600e forint…

Persze nem a sufni garázssorról beszélek, a lidl készlettel.. hanem a normális autoszerelőkről.

2021. júl. 24. 20:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!