Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak én várom hogy az autószer...

Csak én várom hogy az autószerelő szakma kihaljon?

Figyelt kérdés

Abbol lett elegem hogy ott vernek at, mint laikust, ahol tudnak, es ugy viselkednek mint a kiskiralyok... Mar tobb mint 5 eve probalok egy lelkes, nor alis, becsuletes autoszerelotntalalni, mar 10 en tuti tulvagyok, elegem lett, a szakma halalat kivanom.

Remelem elterjednek az elektromos autok, foleg a Tesla fele egybe gyurt akkupakk amihez hozza se lehet nyulni, max majd a futomuvesek elik tul a szakmat....

Tudom hogy itt rengeteg a szerelo, akik majd a lelkukre veszik, de a megnyilvanulasukbol itelve a tobbi kerdes alatt ok sem jobbak a fentebbb emlitettektol, ugy viselkednek mintha ok evvel a tudassal szulettek volna, es ok tudjak mi a franko... Elore is bocs, csak az altalanos velekedesre lennek kivancsi, hogy masnak is elege van-e.

Ja es ez a villamossagisokra is vonatkozik, ok sem jobbak...

2021. júl. 23. 23:07
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
85%
Közben az autószerelők meg azt várják, hogy az ilyen fillérb@szó, csóró, autó tulajdonos típus kihaljon....... ;)
2021. júl. 24. 07:29
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nekem szerencsém volt, mert találtam normális szerelőt. Mindig úgy kell rászólnom, mert a fillérszexuáló ügyfelekhez van szokva és mindig spórolni akar nekem. De olyan szinten, hogy pl alkatrészeket is a használt egyszer-használatos tömítésekkel akarja visszarakni. Mindig szólok, hogy ne vicceljen már! 2000Ft egy új gyári tömítés, ki fogom fizetni, de legyen jó. Ne azért kelljen szétszedni legközelebb, mert folyik az olaj, elmegy a turbónyomás, stb a kaka használt tömítés miatt.

De sajnos olyanokhoz is volt szerencsém nekem is szép számmal amit írsz. Pl főtengely jeladó csere, ami aknáról vagy emelőről 15 perc, anyag 15eFt, a végösszeg meg lett 60.000. Ja, ha számla is kell nekem, akkor 80.000. Stb... :(

Nem várom hogy kihaljanak. Sok helyen így is várólista van és nem ritka a 15-20eFt-os óradíj. De ha meg kell javítani és a javítás célszerszámokat, célszoftvereket igényel, nem tudsz mit csinálni, kivárod kifizeted.

Nehogy azt hidd, hogy elektromos autót soha nem kell szervizbe vinni! Nem úgy működik, hoyg megveszed és 20 évig nem lát szerelőt a kocsi. Az olajcserét megspórolod, de egy szerviz nem csak ebből áll. Van ott fék, futómű, karosszéria, elektromosság bőven.

2021. júl. 24. 08:23
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
Na, megjött a tipikus "én hozom az olajat, az alkatrészt, nézni akarom a szerelést, csak munkadíjat számlázhat, de legyen mindenre garancia" ügyfél hisztizni. Valószínűleg a szerelői árképzés része az is, hogy olyan árat írnak, hogy még egyszer vissza ne jöjjön.
2021. júl. 24. 10:20
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha hülyeséget beszélek, akkor bocs.

Van olyan autó, amelynek tíz évig fel sem nyithatod a gépháztetejét.

Szervizbe nem is tudod vinni, mert nincs.

Igan, félmilliárd körüli az áravegyél belőle kettőt. Egyikkel elmehetsz valahová, a másikkal hazakocsikázol.

2021. júl. 24. 10:26
 15/43 anonim ***** válasza:
Kellett neked olyan kocsi ami igazából egy megfejthetetlen lerohadó szerelhetetlen betegágy :D
2021. júl. 24. 10:54
 16/43 anonim ***** válasza:
27%

Tényleg sok a szemét szerelő, mindenképpen érdemes egy idősebb, de megbízható autót venni, és valamilyen szinten érteni hozzá.

Akik nagyot szívnak, azok az emberek, akik panelben laknak, és nincs garázsuk.

Ők teljesen ki vannak szolgáltatva.

2021. júl. 24. 10:55
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
Előre leírom, hogy nem vagyok szerelő, sőt egyenesen laikus vagyok. Bevallom engem is vert át párszorautószerelő, de ahelyett hogy itt írtam volna ki a rinyálásom, inkább kerestem tovább, és mostanra találtam egy becsületes szerelőt, bár igaz nem olcsó. Ezek a rinyálások, az ide feljárkáló "nagylányokra" emlékeztet, akik kiírják, hogy minden pasi egy féreg, meg csak a farka után megy, mert a falu bikája nem vette feleségül, hanem két kurrantás után dobta.
2021. júl. 24. 11:03
 18/43 anonim ***** válasza:
53%

#14!

Hiszünk neked, ha leírod, milyen márka melyik tipusa az, amelyiknél 10 évig fel sem nyithatod a motorháztetőt? ;)

2021. júl. 24. 12:20
 19/43 anonim ***** válasza:

Én csak autószerelönek tanultam, de végül az élet másfelé vitt. És igen. Ha ismeretlen eredetü a hiba, akkor csak tippelgetni lehet. Sajnos a számitógép sem tud minden hibát kiolvasni. Meg kell próbálni kicserélni a föbb elemeket. Igen, drága lesz, de akinek van autója, az viselje is el ezeket a problémákat. :)

Nekem egy 2016-os i3-as elektromos BMW-m van. Hiába elektromos, volt vele gond. Elöször a töltésvezézlö reléja halt meg, 60 ezef Ft volt a cseréje, aztán a központi monitor döglött be, az 420 ezer volt. Ezen felül a 12V kisaksi halt meg, (80ezer volt) illetve a futomü alkatrészeinek cseréje 100 ezer.

És volt egy idiotám is, aki bebaszta a hátsó szélvédömet egy kalapáccsal, mert nem tetszett neki, hogy elektromos az autóm. Az is 100 ezerbe került.

Szar szemét mühely meg lemossa az autót és ezt is felszámolják. Huha… És mi lenne, ha nem lenne autószerelö? Szo.poroller lenne az összes nem elektromos-elektromos autó.

2021. júl. 24. 13:11
 20/43 anonim ***** válasza:

18! Most nem tudom visszakeresni. Neked maradjunk annyiban, hogy hazudtam.

Ezek kézzel készített, egyedi kocsik, csak tehetős ügyfél rendelheti meg, de minden kívánságát megvalósítják (ami technikailag lehetséges).

2021. júl. 24. 13:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!