Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha az autószerelő a tudtom...

Ha az autószerelő a tudtom nélkül TÖBB alkatrészt cserélt ki a kértnél akkor köteles vagyok fizetni a már kész autó szervízéért?

Figyelt kérdés

Tehát tegyük föl elviszem az autót, hogy kuplung csere lenne. Oké, kicseréljük, rendben, adnak egy körülbelüli árat, mert még nem tudják mennyi lesz az új kuplung ára. Oké, rendben, várok. Kész az autóm, hívnak, hogy minden faxa, mehetek érte, kicserélték a kuplungot, de észrevették, hogy ez meg ez még nem jó, azokat is kicserélték.

Én ezeket nem kértem, elmondtam neki, hogy hátőő oké, köszönöm, de nem kellett volna (azt hittem ajándék, bár furcsálltam) és mondja, hogy a számla ennyi és ennyi. Ezen meghökkentem, mert akkro esett le, hogy az általuk kicserélt "bónusz" alkatrészeket is ki akarják fizettetni velem.

Mondom neki: Bocsi, de csak a kuplungot fogom kifizetni, ugyanis azt kértem. Nem kéretem, hogy nyúljatok bele a környékébe is.

Most én vagyok a hülye, de tényleg? Ha betörik az ablak a házamon, de kicserélik a komplett falat akkor fizessem ki? álljon már meg a menet.

Még mindig áll a dolog, az autót nem vittem el, emrt akkor elismerem, hogy megjavították és ki KELL fizetnem. De nem fogom, mert nem kértem.

Ezeket számolták még fel (tényleg kicserélték) a kuplung rögzítő tárcsa, a tárcsa tengelye, a váltó felőli tengely HÁZA és csapágyszett, KORMÁNYRUDAZAT (miaf?) és pedálösszeköttetés. Ezeket mondta nekem telefonba. Azzal raktuk le, hogy megkérdezi a főnökét, mert ez nekik szabályos és így kell eljárniuk.

Állapotfelmérés nem volt az autón, és tudtommal egy szerelő nem végezhet ilyet csak úgy, nm ítélheti meg, hogy egy 4 éves autónál mit cseréljen ki saját kedvére.

2021. júl. 5. 21:52
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
100%
Mennyivel lett így több? Inkább fizesd ki és ne menj oda többet. Ennyi.
2021. júl. 5. 21:54
 2/21 A kérdező kommentje:
250 helyett 580, kösz nem, nem fizetem ki. Olvasd el az ablak-fal szöveget
2021. júl. 5. 22:04
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ezt előre le kell egyeztetniük.
2021. júl. 5. 22:06
 4/21 anonim válasza:
100%

Nem tehetik meg csak úgy. Le kell előre fixálni.

Ha rendelsz egy hűtőt akkor nem csapnak hozzá +129 ezerért egy tűzhelyet is.

2021. júl. 5. 22:19
 5/21 A kérdező kommentje:
Igen így tudom én is. Szakértő szerinti hibafelmérés volt, elmondta, hogy ez és ez a hiba, ezután mentem egy teljesen független szervízbe, ahol elmondtam, hogy ezt és ezt szeretném kicseréltetni. PONT. mást NE csináljanak, ez egyértelmű.
2021. júl. 5. 22:21
 6/21 anonim ***** válasza:
85%

Mifelénk az a szokás, hogy a személy és vagyonvédelem a legfontosabb. Ha a csere nélkül a közúti közlekedésre alkalmatlan, és nem kéri a vevő, akkor egyszerűen meg sem kuplungozzuk.

Téged pártollak annyiban, hogy ezt telefonon mindenképpen egyeztetni kellett volna. Ennyi.

2021. júl. 5. 22:59
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Skoda márkaszerviz. Fórumos ismerőssel történt:

Elvitte a szokásos időszakos szervizre .Meg volt beszélve, hogy kerülni fog 80 ezer Ft-ba a szűrők olajok cseréje.

Mire visszament kiderült, hogy a féket is cserélték ami előtte volt pár hónappal cserélve, mert szerintük kopott volt és valami 250 ezer körül lett volna a végösszeg. Ugatni kellett a szerelővel, műhelyvezetővel mindenkivel. Kérte, hogy rakják vissza a régi féktárcsát, fékbetétet. Azt mondták azt már kidobták.

Megint egy sor ugatás. A vége az lett, hogy csak a 80 ezres díjat kellett kifizetni, megkapta ingyen a cserélt féket, pluszban előkerült az ő régi féktárcsája/fékbetétje is.

Tanulság, hogy nagypofával kell lenni és ragaszkodni ahhoz hogy te azt nem kérted.

2021. júl. 5. 23:15
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Saját példa:

Maszek szerelő aki szervizben dolgozik főmunkaidőben de hétvégén vagy délután otthon is szerel.

Direkt megbeszéltük, hogy viszem az alkatrészt adjon egy ajánlatot, hogy mennyi lenne a vezérlés csere. Azt mondja 57 ezer. Oké mondom akkor legyen így.

Mikor felhívott hogy készen van 5 nap után akkor mondja, hogy 145 ezer Ft lesz, mert egyéb dolgokat is cserélni kellett. Mondom mit?

Hát kellett egy vákuum cső, akkor a DPF-nek valami szenzora is hibás volt már meg szoftveres beállítás is kellett plusz fagyálló 8 ezer.

Addig ugattam amíg megegyeztünk 70-ben és mondtam, hogy örökre felejtsük el egymást.

Ez nem így működik, hogy szó nélkül kicserélek dolgokat. Főleg úgy, hogy sok embernek 100 ezer Ft nem biztos, hogy azonnal van is tartalékba.

2021. júl. 5. 23:28
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Majd ird meg mi lett a vége. Mert 250 helyett 530 nagyon nem mindegy.
2021. júl. 5. 23:33
 10/21 anonim ***** válasza:
23%
6. válaszadóval egyetértek.
2021. júl. 5. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!