Harmatgyenge családi autók? Mi értelme?
Mi a véleményetek, az európai vagy az amerikai felfogás a "helyesebb"? Amerikában a családi autókba erős motorokat építenek, hiszen
1) közel 2 tonnás autókról beszélünk
2) egy egész családot hordoz, gyakran 7 embert
3) 7 ember csomagját
4) + egyéb fogyasztók, pl. klíma
Európai felfogás: egy 7 személyes családi autóba elég egy 1.2 literes 3 hengeres motorokat építeni, mert "családi autóval nem száguldozunk".
Plusz az 1.2 literes is simán megeszik 8-10 litert, kb. mint egy 2.0 literes benzines.
12-es, azért nem elég NEKIK, mert sosem próbáltak még ilyet, csak fújják a tapasztalat nélküli előítéleteiket, hogy "1,2-es benzines az kicsi, az sokat fogyaszt, az gyenge, az mindenki bekaphatja, akinek az van", mert most ez a szokás, hogy ezeket köpködni kell.
De ahogy eddig is mindig így alakult, a jövőben sem lesz másképp: 5-10 év múlva nekik is ilyen lesz. :-)
Félek megkérdezni, hogy nektek miféle autóitok vannak, hogy 110-130 lóerőt már soknak gondoltok egy autóba. Aki 90 lóerőhöz szokott, annak biztosan hihetetlenül sok a 130 is :))
Csak az nem mindegy, hogy annak az X lőerőnek egy 800 kilós kisautót vagy egy 1.7 tonnás családi autót kell megmozgatni. De ez már fizika.
Nézd, munkámnál fogva vezettem 300+ lóerős sportkocsikat is, de
Privátba egy kereken 100 lovas 1.4-es benzinest vezetek. És nem azért, mert nem vehettem volna erősebbet, hanem mert kurvára felesleges. Privátban nem szokásom száguldozni. Autópályán a 140-es utazótempót még megpakolva is kényelmesen bírja, ennyi.
A fogyasztás meg 7 liter alatt van, megnézem azt a két literes benzinest, amelyik ezt tudja.
Őszintén megvallva semmi szükségem ennél erősebb autóra.
“ Ja, meg férfi 100 kiló alatt nem férfi,”
Hát nézd. 100 kiló izomban az férfi, zsírban disznó.
“meg asszony verve jó, igaz, kocsma-szökevények?”
Látom sokat forogsz ebben a közegben. Tudod, ki mint él, úgy ítél. Én 16 éve nem jártam kocsmában. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!