Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 250 lóerős autó valóban...

Egy 250 lóerős autó valóban ennyire veszélyes?

Figyelt kérdés

A páromnak van egy ócska 30éves mazdája (tipust nem tudom, 2személyes nyitott tetejű bukólámpás) amit nagyon félt. Alig jár vele, az utóbbi 2 télen darabokban állt a garázsban, és csak nyáron jár vele néha versenypályára. Vannak papírjai, de utcára nagyon ritkán viszi, néha pályára is trailerrel megy. Minden pénzét rákölti, még egy új cipőt is sajnál venni magának.

Nemrég elromlott az autóm, és gondoltam elkérem a mazdát mivel úgysem jár vele, de nem hajlandó ideadni, mivel szerinte nekem túl veszélyes lenne a 250 lóerő.

2021. júl. 6. 22:20
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
90%

Az egy hidro kézi lesz. Gondolom több átépítés van az autón, ami nem szerepel a forgalmiban. Azért félti, mert kap egy közúti ellenőrzést és le is veszik a rendszámot, majd mehet szigorítottra.

Illetve ha valóban 250le, az a kis kasztni, szinte elektronika és menetbiztonsági felszerelések nélkül, simán meg tud úszni a hátulja egy nagyobb gáznál. Főleg, ha slick vagy kopott gumi van hátul.

Szép sport ez, én is csinálnám, de nem úgy, hogy ne tudjak cipőt, vagy egy közúton használható kisautót venni…

2021. júl. 6. 23:22
 12/35 A kérdező kommentje:
Mi szép egy használhatatlan autóban? Városban egy-egy kátyún 5el kell átmenni különben leér az alja. Azonkivül úgy ráz az egész autó hogy fél óra után már fáj a vesém. Az ócska gumikat is gyüjti mint a kukások, gumiszervizekből elhozza a kopott gumikat. Annyi van neki, hogy már a garázsban nem fér és az előszobában tárolja. Rendes autója sincs csak egy trailer furgon, azzal jár vásárolni is.
2021. júl. 6. 23:37
 13/35 anonim ***** válasza:
53%
vagyonokat költ szutyok ócska autóra, és közben ócska gumikat kukázik? Sem az autónak sem a barátodnak nincs ki mind a 4 kereke xD
2021. júl. 6. 23:43
 14/35 krwkco ***** válasza:
90%

Visszatérve az eredeti kérdésre: egy 250 lóerős hátsókerékhajtású autó minden biztonsági elektronika nélkül, bizony veszélyes lehet.

Ha valakinek nincs a vezetésében gyakorlata. Elég egy necces szituáció, egy kis ijedtség, egy nagyobb gázadás. Kitör a hátulja és leszalad az útról.

2021. júl. 7. 02:45
 15/35 anonim ***** válasza:
91%
Ez csakis egy MX5 NA lehet a leírás alapján, amit feltöltöttek kompresszorral, esetleg turbóval, hogy 250le legyen. Játszós autó. Nagyon élvezetes tud lenni értő kezekben, és nagyon veszélyes, ha nem vezettél még hasonlót.
2021. júl. 7. 06:25
 16/35 anonim ***** válasza:
23%

Versenypályán gyilkolja, de közútra nem nagyon meg ki vele?! Nekem ez furcsa, mert gondolom a pályán sem sétatempóban kocsikázza körbe a köröket.

Nekem csak kerek 200 lóerős az autóm 1,3 tonnában, de nem érzem úgy hogy bármilyen speciális tudás kellene a vezetéséhez. Na meg a 250 lovat sem kell feltétlenül maximálisan kihasználni. Azaz nem kell feltétlenül paldógázon gyorsítani és tiltáson elváltani a fokozatokat, lehet azzal is papásan közlekedni.

2021. júl. 7. 07:10
 17/35 krwkco ***** válasza:
74%

"Nekem csak kerek 200 lóerős az autóm 1,3 tonnában, de nem érzem úgy hogy bármilyen speciális tudás kellene a vezetéséhez."

És hátsókerékhajtású? Mert ez itt a lényeg. A nagy teljesítmény/nyomaték és a hátsókerék együtt.

Ezenkívül rendszeresen vezeted, nem egy-egy alkalomról van szó.

2021. júl. 7. 07:38
 18/35 anonim ***** válasza:
78%
Ilyen autót én nem kérnék el az biztos, de igaza van ha nem adja kölcsön.
2021. júl. 7. 07:47
 19/35 anonim ***** válasza:
83%

Azért az 1.3tonna / 200le / elsőkerék és a 950kg / 250le / hátsókerék között hatalmas különbség van.

Olyan, mintha az 1.3tonnás autó 342le lenne. Nem tapasztalatlan sofőr kezébe való.

2021. júl. 7. 07:55
 20/35 anonim ***** válasza:
77%
Egyébként már 40-50le különbség is meglepetést tud okozni egy tapasztalatlan sofőrnek.
2021. júl. 7. 07:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!