A 4-es út valóban olyan veszélyes, mint aminek mondják, vagy csak azért nagy rajta a baleseti statisztika, mert nagyon hosszú út, ezért sok helyen előfordulhat baleset?
Én szolnoki vagyok, sokat utazok a 4-es úton mind Pest, mind Debrecen felé.
Vannak nagyon jó szakaszai (leginkább Pesthez közelebb, ahol 2*2 sáv van), viszont a többi nagyon rossz, kanyargós, sok az úthiba, stb.
Ám a legnagyobb baj nem ebből adódik, hanem a sok romántól!
Sokat járok Romániába, tudom, hogy ott az a morál, hogy bármikor előzhetsz, a többiek majd lehúzódnak, de ez itt Magyarország, itt ezt nem tehetnék meg, de ezt ők nem tudják. Egy román ember mondta nekem ezeket, hogy milyen gorombák vagyunk mi, hogy nem engedjük előzni őket normálisan, akkor felvilágosítottam, hogy ez hogyan is működik.
Tehát vigyázz a románokkal! Ha látsz egyet a tükrödben, akkor indexelj jobbra -ezzel jelezve, hogy nyugodtan előzhet-, ahol nincsenek szemben, hogy menjen csak.
A másik "veszélyforrás" is ugyanez, csak akkor, ha épp szemből kapod ezeket. Egy Budapest-Szolnok út során az eddigi rekordom 5 olyan tahó, aki nem fért volna be, ha nem fékezek izomból.
Ne lankadjon a figyelem. Ha megteheted, válaszd a pályát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!