Autó jobb mint a motor?
Sziasztok. 21 éves vagyok, áprilisban jogsit kezdek.
Eddig A2 motoros jogsit akartam,és motort akartam venni.
De szomorúan látom, hogy minden A2-es motor 800-1 millió körül kezdődik.
800 ezerből már egy nagyon jó autó kijön, tegyük fel 4-es golf, mazda 6 stb.
Motorból 800 alatt nincs is semmi. Drz 400, XT660, Husqvarna stb. Mind 1 milla +
És felmerült bennem, hogy tényleg motor kellene?
Sajnos az A2 motorok nagyon túl vannak àrazva.
Ti mit gondoltok erről? Hosszú távon megéri az a motor?
Természetesen nem érdekel a hely, pakolási lehetőség, semmi ilyesmi. Kifejezetten a fenntarthatósàg a szempont, és az ár.
(Az sem rossz, hogy a motoros jogsi majdnem fele árban van az autóssal)
Várom válaszaitokat :)
Ha még mindig nem tudod elengedni a racionalitás kérdéskörét, akkor a motorozásról le kell mondanod, akárhogy csűröd, csavarod a mondandódat.
Ha napi/rendszeres, időjárástól független közlekedési módra van szükséged, akkor autót kell venni. Drágább persze, de annyival még sem. Ha nap bejárós motort kellene fenntartanod, az se jönne ki sokkal kevesebbre, mint egy 1 millió alatti jól megválasztott autó fenntartása.
De akkor miért mondják hogy a motorozás olcsóbb mint ha autóval járnék? Télen egyiket sem használnám mert van céges busz, ami ingyenes.
Kifejezetten az árakról beszélek, hogy tegyük fel gs500-at vagy 4 es golfot drágább fenntartani. Nyilván van pénz, meg költenék rá nem csak szervízre, viszont nem a szerelésre akarok mindent költeni. és erre mondták azt, hogy egy GS500-al nagyon jól járok. A motoros ruhát ne vegyük figyelembe mert arra van külön pénz.
Ahogy többször is írtam, vedd meg a motort és kész.
Minden válaszodban úgy alakítod a feltételrendszert, hogy a motor jöjjön ki győztesnek.
Motort akarsz te, csak kell a megerősítés. Szóval vedd meg, lépjünk tovább.
Ha egy motorba annyi km-t teszel, mint egy autóba, akkor szerintem elhanyagolható a fenntartásbeli költségkülönbség.
Öcsémnek volt GSXR 600-asa, ha jól emlékszem egy első féktárcsa 6 számjegyű volt hozzá, annyi pénzből komplett Zimmermann betét+tárcsa felmegy egy Golf IV-re mind a 4 kerékre.
Ezt a választ kaptam még régebben:
autótól mindenképpen olcsóbb hiszen autónak a fogyasztása is több,drágább az olajcsere,biztosítás,átíratás,eredet vizsga,téli ill. nyárigumikat venni,szereltetni,időnként centíroztatni,légszűrőket venni,műszakiztatni,idősebb autó nagyobb törődést igényel karosszéria terén is
autótól mindenképpen olcsóbb hiszen autónak a fogyasztása is több,
- ha egy 500-600 ccm motornak elkezded rúgdosni, az se fog kevesebbet enni, mint egy VAG TDI mondjuk, ha taposod
drágább az olajcsere,biztosítás,átíratás,eredet vizsga
- alkatrész egyáltalán nem biztos, hogy drágább az autóhoz, lást előző válaszom egyszeri tételeket meg hülyeség így számolni, van kalkulátor, nézd meg mennyit spórolsz átíratásnál
éli ill. nyárigumikat venni
- motor gumi sem olcsó, autóra meg nem kell téli, ha úgyse használod
szereltetni
- hozzáértő motorszerelő is drága, sőt
időnként centíroztatni,légszűrőket venni,műszakiztatni,
- motort és autót is kell
idősebb autó nagyobb törődést igényel karosszéria terén is
- ahogy az idős motor is, vagy a motor szerinted nem rohad, nem fakul meg rajta a festék?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!