Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó jobb mint a motor?

Autó jobb mint a motor?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 21 éves vagyok, áprilisban jogsit kezdek.

Eddig A2 motoros jogsit akartam,és motort akartam venni.

De szomorúan látom, hogy minden A2-es motor 800-1 millió körül kezdődik.

800 ezerből már egy nagyon jó autó kijön, tegyük fel 4-es golf, mazda 6 stb.

Motorból 800 alatt nincs is semmi. Drz 400, XT660, Husqvarna stb. Mind 1 milla +

És felmerült bennem, hogy tényleg motor kellene?

Sajnos az A2 motorok nagyon túl vannak àrazva.

Ti mit gondoltok erről? Hosszú távon megéri az a motor?

Természetesen nem érdekel a hely, pakolási lehetőség, semmi ilyesmi. Kifejezetten a fenntarthatósàg a szempont, és az ár.

(Az sem rossz, hogy a motoros jogsi majdnem fele árban van az autóssal)

Várom válaszaitokat :)

2020. dec. 25. 22:23
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Szerintem érthető, olyan motort szeretnék amiről nem az hallatszik, hogy ez 125-ös 4 ütemű is lehet, hanem hogy azt mondják igen ez már komolyabb a hang alapján.
2020. dec. 26. 02:36
 22/36 anonim ***** válasza:

Ha még mindig nem tudod elengedni a racionalitás kérdéskörét, akkor a motorozásról le kell mondanod, akárhogy csűröd, csavarod a mondandódat.

Ha napi/rendszeres, időjárástól független közlekedési módra van szükséged, akkor autót kell venni. Drágább persze, de annyival még sem. Ha nap bejárós motort kellene fenntartanod, az se jönne ki sokkal kevesebbre, mint egy 1 millió alatti jól megválasztott autó fenntartása.

2020. dec. 26. 08:50
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Ez a beszéd... Vegyél drága motort, csak azért mert menő a hangja.. Mire kell neked? Lámpánál túráztatni?
2020. dec. 26. 08:54
 24/36 A kérdező kommentje:

De akkor miért mondják hogy a motorozás olcsóbb mint ha autóval járnék? Télen egyiket sem használnám mert van céges busz, ami ingyenes.

Kifejezetten az árakról beszélek, hogy tegyük fel gs500-at vagy 4 es golfot drágább fenntartani. Nyilván van pénz, meg költenék rá nem csak szervízre, viszont nem a szerelésre akarok mindent költeni. és erre mondták azt, hogy egy GS500-al nagyon jól járok. A motoros ruhát ne vegyük figyelembe mert arra van külön pénz.

2020. dec. 26. 11:26
 25/36 anonim ***** válasza:

Ahogy többször is írtam, vedd meg a motort és kész.

Minden válaszodban úgy alakítod a feltételrendszert, hogy a motor jöjjön ki győztesnek.

Motort akarsz te, csak kell a megerősítés. Szóval vedd meg, lépjünk tovább.

Ha egy motorba annyi km-t teszel, mint egy autóba, akkor szerintem elhanyagolható a fenntartásbeli költségkülönbség.

Öcsémnek volt GSXR 600-asa, ha jól emlékszem egy első féktárcsa 6 számjegyű volt hozzá, annyi pénzből komplett Zimmermann betét+tárcsa felmegy egy Golf IV-re mind a 4 kerékre.

2020. dec. 26. 11:30
 26/36 A kérdező kommentje:

Ezt a választ kaptam még régebben:

autótól mindenképpen olcsóbb hiszen autónak a fogyasztása is több,drágább az olajcsere,biztosítás,átíratás,eredet vizsga,téli ill. nyárigumikat venni,szereltetni,időnként centíroztatni,légszűrőket venni,műszakiztatni,idősebb autó nagyobb törődést igényel karosszéria terén is

2020. dec. 26. 11:30
 27/36 A kérdező kommentje:
Nem vagyok eldogult, ugyan úgy autókat is nézegetek
2020. dec. 26. 11:31
 28/36 A kérdező kommentje:
És melyik az az autó aminek jobb a fenntartási költsége?
2020. dec. 26. 11:33
 29/36 anonim ***** válasza:

autótól mindenképpen olcsóbb hiszen autónak a fogyasztása is több,

- ha egy 500-600 ccm motornak elkezded rúgdosni, az se fog kevesebbet enni, mint egy VAG TDI mondjuk, ha taposod

drágább az olajcsere,biztosítás,átíratás,eredet vizsga

- alkatrész egyáltalán nem biztos, hogy drágább az autóhoz, lást előző válaszom egyszeri tételeket meg hülyeség így számolni, van kalkulátor, nézd meg mennyit spórolsz átíratásnál

éli ill. nyárigumikat venni

- motor gumi sem olcsó, autóra meg nem kell téli, ha úgyse használod

szereltetni

- hozzáértő motorszerelő is drága, sőt

időnként centíroztatni,légszűrőket venni,műszakiztatni,

- motort és autót is kell

idősebb autó nagyobb törődést igényel karosszéria terén is

- ahogy az idős motor is, vagy a motor szerinted nem rohad, nem fakul meg rajta a festék?

2020. dec. 26. 11:36
 30/36 anonim ***** válasza:
Viszont ha te egyből 35 kW-osat akarsz venni, mert "annak jó a hangja" (ami amúgy hülyeség), meg "hogy azt mondják igen, ez már komolyabb a hang alapján", akkor ne vegyél motort, mert láthatóan még nem nőttél fel hozzá. Ha neked ezek a fő szempontok, gyerek vagy még a motorozáshoz és ha az én fiam lennél, 50 köbcentis pitbike-ot kapnál maximum, amíg nem jön meg a tisztelet. Ilyen mentalitással rendelkezik minden 2. motoros, aki meghal saját hibából.
2020. dec. 26. 13:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!