Veszélyes ha autópályán 140-el megyek és hirtelen csökkentett módba változik a motor?
Aki egy mezei hibakódot nem tud kiolvasni, ahhoz biciklit sem szabad vinni.
Egyébként autópályán nem lesz semmi belőle. Max rádvillognak, mert nem tudod befejezni az előzést, is vissza kell sorolnod a kamion mögé. Nem satufékkel áll át vészmódba
Ilyeneket látva napról napra jobban szeretem a 30 éves autóimat :D
Azokkal nincs ilyen gond, nyomok egy entert, a turbo felpörög, és leforgatom 7000-ig akármi is van, nem találja ki a kocsi hogy ezt ő most nem akarja :D
#4: arról van szó, hogy a Volvo szoftverje nem kommunikál mezei kód olvasókkal. Saját hardverjük és szofverjük van és csak ezzel hajlandó kommunikálni az előző 20 évben gyártott összes autójuk.
Mondok egy példát; Ford kereskedésből vettem 2011-es S40-emet (használt autókkal is foglalkoznak). Az autó írta, hogy van benne valami hibakód, ők ott ezt nem tudták kiolvasni. Mondták, hogy az egyik tetsvér szalon (egy Peugeot szalon) rendelkezik profi olvasóval, majd ők. Persze ők sem tudták. Én megvettem ebayről a szükséges hardvert, letöltöttem internetről a szoftvert és azzal kiolvastam.
Jah. Valószínű.
Az obd1 és obd2 ISO szabvány alapján készült csatlakozási pontok. A protokoll ami a csatoló és a motorvezérlő között fut szintén ISO szabványokhoz kötött.
Nem is lehet forgalomba helyezni olyan autót amin nincs ISO szabványnak megfelelő OBD2 csatlakozó. Amin meg ott van, azzal bármilyen elm327-es protokollt használó csatoló kommunikál.
Az egyedi protokollok az autó egyéb részeit védik le. Abs, légzsák, komfort modul, stb. A motorvezérlőt viszont nem védheti le egyik gyártó sem. Kötelezően kell használniuk az elm327-et.
Aki ezek mellett nem tud kiolvasni egy motorvezérlőt, annak barlangban a helye.
#7: Tök mindegy, hogy mivel kommunikál és mivel nem. Egy olyan szerelőt azonnal ott kell hagyni, aki egy 20 éves tucat autóból nem tudja kiolvasni a hibakódot és elengedné annyival az embert, hogy "nem látok semmi problémát"
A többi meg már csak mese, ahogy arra #8 is utalt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!