Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorolaj szintet hideg motor...

Motorolaj szintet hideg motor mellett kell nézni?

Figyelt kérdés
2020. dec. 25. 10:51
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

kézikönyvben nézd meg

általában igen, de van ahol nem, illetve olyan is van, ahol a nivópálcán két skála van

2020. dec. 25. 10:52
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

Sosem szerettem ezt a kérdést, mert nincs rá értelmes, vagy legalábbis egyöntetű válasz. Ha lenne, akkor ez a kérdés sem merülne fel újra és újra és újra.

Tök mindegy, hogy mit ír a kézikönyv, vagy hogy mit mond az Olajdoki, vagy a többi okos, vagy a Tédéi Jóska. A nívópálcán az eltérés meleg, illetve hideg motorral igen picike. Szóval mindegy, hogy mikor méred, csak tudd, hogy a hőmérséklet változással az is változik egy picit. Ha pl. hideg motornál cserélsz/töltesz olajat, akkor ne öntsd teljesen a jelzésig, mert melegen a felső szint fölött lesz. Hasonlóképpen, ha meleg motornál nézve is határeset a szint, akkor ne legyints rá, hogy "jó lesz az még", mert hideg motornál az kevés lesz. Szerintem ez a koncepció elég logikus, szóval nem is értem, hogy miért ennyire népszerű ez a kérdés és miért akar mindenki választ rá. Nincs válasz és nem is kell, hogy legyen. Jelentéktelen kérdés.

2020. dec. 25. 11:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Amit a kézikönyvben ír.

Az enyémnél például kb 5 perccel leállítás után, de lehet a tiédnél máshogy, ezért fontos hogy nézd meg a kézikönyvben.

2020. dec. 25. 11:15
 4/6 anonim ***** válasza:

A kézikönyv írja.

Bár én az 5 percet kevésnek tartom, mert még nem biztos hogy mindenhonnan vissza tudott folyni a teknőbe.

De ha azt írja, akkor annyi.

2020. dec. 25. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Skoda Roomter cr tdi

Meleg motornál leállítás után úgy, hogy 5 percet állt az autó sík terepen.

Nálam hidegen kb min max között van félúton. Melegen meg pont max jelzésnél van.

Úgyhogy így teljesen jó.

Viszont ha olajfogyasztást akar valaki nézni ott teljesen jó ha egy éjszakát áll az autó és reggelente megnézi, mert így tuti ugyan annyi lesz a szint ha nem eszi az olajat.

2020. dec. 25. 13:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit ír elő a gyártó. Tehát autófüggő.

Nekem két autóm van, mindkettőnél üzemmeleg motort, leállítás után 5-10 perccel való mérést ír elő a gyártó. Egyiknél még egy erre figyelmeztető kis táblácska is van a motortérben.

2020. dec. 25. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!