Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ránézésre mennyi az esélye a...

Ránézésre mennyi az esélye a gazdasági totálkárnak szerintetek?

Figyelt kérdés

Tegnap elsodort egy kamion a piros lámpánál indulva (úgy gondolta, hogy a balra kanyarodó sávból ő is jöhet előre, mint én a jobboldaliból), mindketten haladtunk előre, így nem telibe kapta a bal oldalamat, hanem szépen végigkaristolta... Rendőrt hívtunk, elintézzük valószínűleg egymás közt a kamionos céggel, csak még nem tud fogadni a karosszériás, hogy átnézze.

Ami sérült:

Bal hátsó ajtó, horpadt, fényezés, ablak betört:

[link]

Bal hátsó küszöbön egy ilyen pici hajlást láttam:

[link]

Bal első ajtó, és sárvédő apró horpadások, fényezés hiba:

[link]

Jobb első felni (a gumi épnek tűnik, nem eresztett le egy éjszaka alatt sem, nekitolt a járdaszigetnek a kamion):

[link]

Az autóval hazamentem a saját lábán, nem folyt el semmi, nem nyílt légzsák. Amit vezetés közben észrevettem, hogy a kormányt kb. 10 fokos szögben jobbra tekerve van egyenesben az autó :(

A bal hátsó ajtóban működik a központi zár...

2005-ös 1.3-as Suzuki Ignis GLX AC

Köszi, ha valakinek van ötlete, véleménye :(

(plusz pikantéria, hogy a kamionon nincs kötelező biztosítás...)

2020. dec. 15. 08:31
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:

Sajnos megjött a hivatalos (nem márkaszerviz) árajánlat.

530ezer

Két sárvédő, a bal hátsó küszöbbel ugye, felni, bal hátsó ajtó ablakkal, lemezfelni, futóműbeállítás, fényezés, + munkadíj.

Csak a fényezés és a munkadíj 300ezer belőle. És ez nem a legdrágább műhely.

2020. dec. 17. 09:23
 32/41 A kérdező kommentje:
Most azon gondolkodom, hogy inkább veszek színhelyes ajtót, mert van, rárakatom, aztán apránként megcsináltatom a többit... ez nagyon sok.
2020. dec. 17. 10:38
 33/41 anonim ***** válasza:
92%

Nem kell ezen agyalni, az a sok nem a te zsebedet terheli.

Benyújtod a számlát a kamionos cégnek, hozzácsapod az autóbérlés díját arra az időre, amíg szervízben van az autó, és kifizetik. Te nem idegeskedsz, nem buksz semmit, ők meg még mindig jobban járnak, mintha hivatalos útra terelnéd a dolgot.

2020. dec. 17. 10:58
 34/41 Majatom ***** válasza:
69%
Ha azt mondta a kamionos cég, hogy rendezik, akkor közöld velük is, hogy mit mondott a szerviz. Lehet, hogy csak Neked sok ez az összeg, de ők simán kifizetik, mert ha a MABISZ-t is bevonod, akkor nekik sokkal többe fog kerülni (mondjuk szerintem így is, mert volt rendőri intézkedés). Ha nem akarnak fizetni, akkor én beadnám a kárigényem a MABISZ-nak, és annyit megcsináltatnék az autón (felni, futómű), hogy használni tudjam, a karosszériát meg akkor csináltatnám meg, ha fizet a biztosító.
2020. dec. 17. 11:03
 35/41 A kérdező kommentje:
Köszi srácok, igazatok van! Tutira veszem, hogy nem fogják kifizetni, mert ugye minden károkozó minimálisat akar csak fizetni, ha megegyezik a károsulttal (ismerősök tapasztalatai). Attól félek, hogy a Mabisz mivel GTK-ra veszi, majd kiszúrja a szememet 200-250ezerrel...
2020. dec. 17. 11:18
 36/41 A kérdező kommentje:
Meg az a baj, hogy májusban vizsgára menne az autó, szóval nem tudom, hogy addig fizet-e a mabisz, ha most elindítom...
2020. dec. 17. 11:21
 37/41 anonim ***** válasza:

Nem tudom miért kéne neked színazonos ajtót venni meg sufniban javíttatni.

A károkozó fizesse ki a javítást, és kész. Ha nem hajlandó akkor polgári per.

Ne hagyd magad megkárosítani.

Nyilván senki nem akar majd 530e fizetni viszont a javítás pont ennyibe kerül.

Azt is számold bele ha bontóba megy az autó és másikat veszel annak is lesznek költségei. Pl eredetiség vizsgálat átírás, adó stb. Az sem a te részed mert önhibádon kívül keletkezett.

2020. dec. 18. 12:49
 38/41 A kérdező kommentje:
37-es, várom a kárszakértőt. Az a baj, hogy ha GTK, akkor nincs ilyen, hogy "javítás pont ennyibe kerül". Illetve, amennyiben a mabisz fizet, és leadom az autót bontóba, akkor a következő (azonos kategóriájú) autó átírását vállalja a biztosító (csak ezt nem szeretik hangoztatni, kérni kell).
2020. dec. 18. 13:04
 39/41 anonim ***** válasza:
52%
Igen tudom hogy megy kérdező. Én is végig játszottam egy ilyen kört. Mindenhol megpróbálnak majd leràzni és hülyènek nézni. Ezért mondtam hogy ne hagyd magad. Nem tartom valószínűnek hogy a cég kifizeti az 530e-t, pedig a javítás annyi.
2020. dec. 18. 13:13
 40/41 A kérdező kommentje:

Na, hát ha még itt van valamelyikőtök. Fejlemény:

NEM vette GTK-ra a kárszakértő.

A MABISZ 405ezret ad a javításra (számla nélküli kárrendezésre vette fel a kárszakértő), tehát mindenképpen ennyit adnak, ha 350-ből tudom megcsináltatni akkor is.

A ronccsal azt kezdek amit akarok.

Ti mit csinálnátok? Egyszerűen nem tudok dönteni... Javíttassam meg 530ezerből, és buktam 125-öt, vagy vegyek "új" autót (másik Ignist néztem 680ezerért), +60 átírás, kötelező első szervizek (olajcsere), és adjam el a roncsot valami roncsautófelvásárlónak bagóért (100-150-eket ajánlanak érte, már kértem pár ajánlatot)...

Úgy érzem, hogy az "új" autó vásárlásával kb. 200+-t bukok, a javíttatással pedig ugye kb. 120-150-et.

Viszont mindkettőnek van előnye-hátránya... Mi van ha soha többé nem lesz olyan az összetört autóm mint volt? Mi van ha az "új" autóra még rá kell locsolni 1-200ezret javításra (ami ugye simán benne van).

2021. jan. 13. 11:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!