Ránézésre mennyi az esélye a gazdasági totálkárnak szerintetek?
Tegnap elsodort egy kamion a piros lámpánál indulva (úgy gondolta, hogy a balra kanyarodó sávból ő is jöhet előre, mint én a jobboldaliból), mindketten haladtunk előre, így nem telibe kapta a bal oldalamat, hanem szépen végigkaristolta... Rendőrt hívtunk, elintézzük valószínűleg egymás közt a kamionos céggel, csak még nem tud fogadni a karosszériás, hogy átnézze.
Ami sérült:
Bal hátsó ajtó, horpadt, fényezés, ablak betört:
Bal hátsó küszöbön egy ilyen pici hajlást láttam:
Bal első ajtó, és sárvédő apró horpadások, fényezés hiba:
Jobb első felni (a gumi épnek tűnik, nem eresztett le egy éjszaka alatt sem, nekitolt a járdaszigetnek a kamion):
Az autóval hazamentem a saját lábán, nem folyt el semmi, nem nyílt légzsák. Amit vezetés közben észrevettem, hogy a kormányt kb. 10 fokos szögben jobbra tekerve van egyenesben az autó :(
A bal hátsó ajtóban működik a központi zár...
2005-ös 1.3-as Suzuki Ignis GLX AC
Köszi, ha valakinek van ötlete, véleménye :(
(plusz pikantéria, hogy a kamionon nincs kötelező biztosítás...)
Akkor Ők szèpen felelnek majd a Bíróságon, Te meg szèpen nyújtsad befelè a kárigènyed...
Mondjuk azt nem tudom ilyenkor ki fizet, sztem Ő nekik kell...
Kárbejelentés
Felelősségbiztosítással nem rendelkező károkozó esetén, vagy amennyiben a kárbejelentés időpontjában a károkozó felelősségbiztosítója nem ismert, a kárbejelentést a MABISZ felé kell megtenni, a kárrendezést pedig a káriratok alapján a MABISZ vagy az időközben azonosított felelősségbiztosító folytatja le.
GTK, a karosszéria lakatos ismerősöm szemrevételezte.
Bal hátsó ajtó, küszöb+bal hátsó sárvédő, bal első sárvédő + fényezések 350-re saccolta, csak a karosszéria javítást, plusz felni, gumi, kormány és/vagy futóműbeállítás 100 körül.
Én NEM hagynám annyiban! Itt most arról van szó, hogy közúti közlekedésből kivont tehergépjármű veszélyeztetett egy szabályosan közlekedő autóst és össze is törte a kocsidat! Ráadásul volt egy munkavállaló aki feltételezhetően annak ellenére ült a volán mögé, hogy tudta, a kamion nincsen rendben.
Ezt nem szabad hagyni!
Ez nem a kérdező dolga. A leírásból kiderül, hogy volt rendőri intézkedés, majd ők megteszik a szükséges lépéseket.
Mégis mit kéne a kérdezőnek tenni? Felpofozni a kamionsofőrt? Leszidni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!