Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ránézésre mennyi az esélye a...

Ránézésre mennyi az esélye a gazdasági totálkárnak szerintetek?

Figyelt kérdés

Tegnap elsodort egy kamion a piros lámpánál indulva (úgy gondolta, hogy a balra kanyarodó sávból ő is jöhet előre, mint én a jobboldaliból), mindketten haladtunk előre, így nem telibe kapta a bal oldalamat, hanem szépen végigkaristolta... Rendőrt hívtunk, elintézzük valószínűleg egymás közt a kamionos céggel, csak még nem tud fogadni a karosszériás, hogy átnézze.

Ami sérült:

Bal hátsó ajtó, horpadt, fényezés, ablak betört:

[link]

Bal hátsó küszöbön egy ilyen pici hajlást láttam:

[link]

Bal első ajtó, és sárvédő apró horpadások, fényezés hiba:

[link]

Jobb első felni (a gumi épnek tűnik, nem eresztett le egy éjszaka alatt sem, nekitolt a járdaszigetnek a kamion):

[link]

Az autóval hazamentem a saját lábán, nem folyt el semmi, nem nyílt légzsák. Amit vezetés közben észrevettem, hogy a kormányt kb. 10 fokos szögben jobbra tekerve van egyenesben az autó :(

A bal hátsó ajtóban működik a központi zár...

2005-ös 1.3-as Suzuki Ignis GLX AC

Köszi, ha valakinek van ötlete, véleménye :(

(plusz pikantéria, hogy a kamionon nincs kötelező biztosítás...)

2020. dec. 15. 08:31
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Akkor Ők szèpen felelnek majd a Bíróságon, Te meg szèpen nyújtsad befelè a kárigènyed...

Mondjuk azt nem tudom ilyenkor ki fizet, sztem Ő nekik kell...

2020. dec. 15. 12:38
 22/41 anonim ***** válasza:
100%
MABISZ fog fizetni és utána behajtatja rajtuk a kifizetett összeget! Bírósági végrehajtás.
2020. dec. 15. 13:01
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Kárbejelentés

Felelősségbiztosítással nem rendelkező károkozó esetén, vagy amennyiben a kárbejelentés időpontjában a károkozó felelősségbiztosítója nem ismert, a kárbejelentést a MABISZ felé kell megtenni, a kárrendezést pedig a káriratok alapján a MABISZ vagy az időközben azonosított felelősségbiztosító folytatja le.

[link]

2020. dec. 15. 13:03
 24/41 A kérdező kommentje:
Na, igen, ezt szeretné(m)/(nk) elkerülni első körben, mert a rendőr szerint is több hónap bíróságra járás, és procedúra, szóval ha valami csoda folytán meg fogok tudni egyezni a kamionosokkal, akkor örülök (kevés esélyt látok rá, de majd meglátjuk)
2020. dec. 15. 13:04
 25/41 A kérdező kommentje:

GTK, a karosszéria lakatos ismerősöm szemrevételezte.

Bal hátsó ajtó, küszöb+bal hátsó sárvédő, bal első sárvédő + fényezések 350-re saccolta, csak a karosszéria javítást, plusz felni, gumi, kormány és/vagy futóműbeállítás 100 körül.

2020. dec. 15. 20:51
 26/41 A kérdező kommentje:
Ja, persze mondta, hogy a szomszéd Sanyi bácsi Sufni br-je lehet, hogy 120-ért kikalapálja meg lefesti, számla nélkül 😄 Tudom, az is opció lenne.
2020. dec. 15. 20:55
 27/41 A kérdező kommentje:
*bt-je
2020. dec. 15. 20:56
 28/41 anonim ***** válasza:
52%

Én NEM hagynám annyiban! Itt most arról van szó, hogy közúti közlekedésből kivont tehergépjármű veszélyeztetett egy szabályosan közlekedő autóst és össze is törte a kocsidat! Ráadásul volt egy munkavállaló aki feltételezhetően annak ellenére ült a volán mögé, hogy tudta, a kamion nincsen rendben.

Ezt nem szabad hagyni!

2020. dec. 15. 22:02
 29/41 anonim ***** válasza:

Ez nem a kérdező dolga. A leírásból kiderül, hogy volt rendőri intézkedés, majd ők megteszik a szükséges lépéseket.

Mégis mit kéne a kérdezőnek tenni? Felpofozni a kamionsofőrt? Leszidni?

2020. dec. 15. 22:08
 30/41 A kérdező kommentje:
28, értem én is, de sajnos vagy nem sajnos, nekem szükségem van az autómra. Januárban meg tudja csinálni az ismerősöm, ha a vétkes fizeti és megbeszélem velük, örülök. A biztosítók egy hajszálat sem fognak keresztbe tenni, amíg a rendőrség le nem zárja az ügyet, és meg nem küldi a határozatot. Ez a mostani helyzetben kb. február-március. Az autóm gazdasági totálkáros a biztosítók szemében... Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha ENGEM mint a kár elszenvedőjét maximálisan kártalanítana a biztosító, de nem fog. Kiszúrja majd a szememet az autóm maradvány értékével, ami a szerelőm szerint kb. 250ezer.
2020. dec. 15. 22:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!