Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ránézésre mennyi az esélye a...

Ránézésre mennyi az esélye a gazdasági totálkárnak szerintetek?

Figyelt kérdés

Tegnap elsodort egy kamion a piros lámpánál indulva (úgy gondolta, hogy a balra kanyarodó sávból ő is jöhet előre, mint én a jobboldaliból), mindketten haladtunk előre, így nem telibe kapta a bal oldalamat, hanem szépen végigkaristolta... Rendőrt hívtunk, elintézzük valószínűleg egymás közt a kamionos céggel, csak még nem tud fogadni a karosszériás, hogy átnézze.

Ami sérült:

Bal hátsó ajtó, horpadt, fényezés, ablak betört:

[link]

Bal hátsó küszöbön egy ilyen pici hajlást láttam:

[link]

Bal első ajtó, és sárvédő apró horpadások, fényezés hiba:

[link]

Jobb első felni (a gumi épnek tűnik, nem eresztett le egy éjszaka alatt sem, nekitolt a járdaszigetnek a kamion):

[link]

Az autóval hazamentem a saját lábán, nem folyt el semmi, nem nyílt légzsák. Amit vezetés közben észrevettem, hogy a kormányt kb. 10 fokos szögben jobbra tekerve van egyenesben az autó :(

A bal hátsó ajtóban működik a központi zár...

2005-ös 1.3-as Suzuki Ignis GLX AC

Köszi, ha valakinek van ötlete, véleménye :(

(plusz pikantéria, hogy a kamionon nincs kötelező biztosítás...)

2020. dec. 15. 08:31
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a javítása kb többe lenne mint maga az autó.
2020. dec. 15. 08:33
 2/41 anonim ***** válasza:
57%
De ha szerzel rá egy új hátsó ajtót úgy menthető még.
2020. dec. 15. 08:34
 3/41 anonim ***** válasza:
87%

A gazdasági totálkár azt jelenti, hogy az autó - új alkatrészekkel történő - helyreállítása szakszervizben nem gazdaságos. A javítási költségek ugyanis meghaladnák a gépjármű forgalmi értékét, a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) alapján történő kárrendezésnél pedig nem gazdagodhat a károsult autós ügyfél.

Szerintem ez nem gazdasági totálkáros. Ha nyíltak volna a lufik esetleg akkor.

2020. dec. 15. 08:35
 4/41 anonim ***** válasza:
71%
Ha máshol nem sérült, ez kb 2-300e Ft-os kár.
2020. dec. 15. 08:40
 5/41 A kérdező kommentje:
Ránézésre képek alapján ismerősök is ilyen 2-300ezerre saccolják... Az autót 700ért vettem 5 hónapja.
2020. dec. 15. 08:47
 6/41 anonim ***** válasza:
100%

Az ismerősök a teljes első futóművet is beleszámolták a 2-300k-ba?

Az a "meghajlott" küszöb sem néz ki túl biztatóan...

Nehogy beleszaladj abba, hogy megegyezel a kamionos céggel X forintban, és később a műhelyben derül ki, hogy megrogyott az egész és totálkáros, vagy a futómű kuka és mégis gtk az autó, mert miután kifizették a kialkudott összeget, utólag már úgy hajtanak elé a vérbe, mint szódás a lovát.

2020. dec. 15. 09:02
 7/41 A kérdező kommentje:
Igen, ezért nézik meg ma, holnap az autót szervizben, hogy megmondják mi van... Nagyon remélem, hogy nagyobb a füstje mint a lángja...
2020. dec. 15. 09:09
 8/41 anonim ***** válasza:
100%

Ez szinte biztosan gazdasági totálkár, már csak a hátsó ajtó és a küszöb miatt is. Gyáriban nincs külön küszöb, csak komplett oldalfal, ami önmagában többszázezres tétel. Fényezésről még nem is beszéltünk, ami szintén húzós tétel, és a futóműved sem véletlenül húz el.

Persze egy Ignishez mindig lesz olcsó bontott cucc, és lesz lakatos is, aki ügyesen forgatja a kalapácsot. :-)

2020. dec. 15. 09:23
 9/41 A kérdező kommentje:
Hát 8-as, remélem nincs igazad :(
2020. dec. 15. 09:47
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, nem kívánom, hogy igazam legyen.

Nekem régebben egy Peugeot 207-est törtek meg hátulról, kevésbé volt látványos, mint a tiéd. Sérült a fenéklemez, hátsó ajtó,totálkár (pedig még a csomagtérajtó is csukódott). Majd a szakértő megmondja.

2020. dec. 15. 09:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!