Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ránézésre mennyi az esélye a...

Ránézésre mennyi az esélye a gazdasági totálkárnak szerintetek?

Figyelt kérdés

Tegnap elsodort egy kamion a piros lámpánál indulva (úgy gondolta, hogy a balra kanyarodó sávból ő is jöhet előre, mint én a jobboldaliból), mindketten haladtunk előre, így nem telibe kapta a bal oldalamat, hanem szépen végigkaristolta... Rendőrt hívtunk, elintézzük valószínűleg egymás közt a kamionos céggel, csak még nem tud fogadni a karosszériás, hogy átnézze.

Ami sérült:

Bal hátsó ajtó, horpadt, fényezés, ablak betört:

[link]

Bal hátsó küszöbön egy ilyen pici hajlást láttam:

[link]

Bal első ajtó, és sárvédő apró horpadások, fényezés hiba:

[link]

Jobb első felni (a gumi épnek tűnik, nem eresztett le egy éjszaka alatt sem, nekitolt a járdaszigetnek a kamion):

[link]

Az autóval hazamentem a saját lábán, nem folyt el semmi, nem nyílt légzsák. Amit vezetés közben észrevettem, hogy a kormányt kb. 10 fokos szögben jobbra tekerve van egyenesben az autó :(

A bal hátsó ajtóban működik a központi zár...

2005-ös 1.3-as Suzuki Ignis GLX AC

Köszi, ha valakinek van ötlete, véleménye :(

(plusz pikantéria, hogy a kamionon nincs kötelező biztosítás...)

2020. dec. 15. 08:31
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is GTK lesz.

Nekem is volt egy hasonló sérülés (bal hátsó ajtó, küszöb stb., nekem a futómű és az ablakok nem sérültek) és így is 750 ezer volt a javítás. Igaz, az egy 4 éves, újszerű autó volt.

A te autódhoz mondjuk van bontott alkatrész dögivel, szóval lehet, hogy olcsóbban megúszod.

2020. dec. 15. 10:39
 12/41 A kérdező kommentje:
Hát, ha GTK, akkor az a kérdés, hogy a kamionosok hajlandóak-e kifizetni nekem 4-500ezret... Az még lesz egy szép kör. Mondjuk nagyon mondták, hogy egyezzünk meg, kifizetik, csak ne keverjük bele a biztosítót, mert rettenetesen meg fog növekedni a (nem létező?) biztosításuk...
2020. dec. 15. 11:07
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

A küszöb struktúrális elem, ha az sérül, nem lehet csak úgy visszakalapálni a helyére.

90%, hogy a biztosító GTK-ra venné.

2020. dec. 15. 11:32
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

nem szabad egyezkedni a kamionos céggel..tudják nagyon jól, hogy nekik ez qurva sokba fog kerülni, főlegna biztosítás hiánya.

Még ma menjna te biztosítódhoz, és jelentsd a balesetet. Ne mutogass fényképet,nenadj tanácsot nekik. A kamionos céget majd rendbeszedik. Először is kimegy hozzád a biztosító kárfelmérője, addig ne vidd javítani.

A többit majd megmondják.

Addig ne alkudozz senkivel..mindenki a szopatásra utazik..

2020. dec. 15. 11:52
 15/41 A kérdező kommentje:
Holnap kapnak egy árajánlatot a szerelőtől aki ma megnézi, ha nem tetszik neki, akkor megyek a biztosítóhoz, és bekaphatják. Kint áll az autó a ház előtt... nem viszem sehova.
2020. dec. 15. 11:55
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Új első, hátsó ajtó, küszöb, sárvédő, felni lemezfelni dísztárcsával. + a munkadíj, fényezés, lakatolás.

Szerintem nagyon határeset. Sufni szervizben, ismerősnél számla nélkül nyilván talpra állítható. Bontott elemekkel pláne. De márkaszervizben hivatalosan biztosításra, gyári új elemekkel ez közel 1 milliós kár.

Összehasonlításul nekem egy mezei Astrámon a hátsó lökhárító egy arasznyi részen berepedt. Az volt biztosításra márkaszervizben 300.000Ft.

2020. dec. 15. 11:59
 17/41 A kérdező kommentje:

16-os, az kemény...

Igazából úgy vagyok vele, hogy engem nem érdekel az, hogy meg van húzva, tudom, hogy ezt az autót kb. a bontóba fogom leadni, nem akarok nyerészkedni rajta majd amikor eladom, csak használtam volna még 3-4 évig...

Tehát leginkább ami nekem a legfontosabb, az a felni, (a gumi garanciális szerencsére, bármilyen kárra), a kormány/futómű megvizsgálása megjavítása és a hátsó ajtó cseréje, a sárvédő horpadását, meg az első ajtó karcát, fényezését, mini horpadását lesz*arom, de attól félek, hogy még ezek javítása nélkül is 4-500-ban lesz... Plusz ugye az a fránya küszöb, arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Holnapra többet fogok tudni, mert megnézi a lakatos/autószerelő, csak annyira méreg ez így karácsony előtt, ne haragudjatok, hogy ide zúdítottam, csak jól esik kibeszélni is.

2020. dec. 15. 12:05
 18/41 anonim ***** válasza:
Írd majd meg mi volt! Kíváncsi vagyok!
2020. dec. 15. 12:08
 19/41 anonim ***** válasza:
45%

Ezt úgy szokták itt magyarban, hogy a balesetet okozó fèl biztosítója szèpen perkáljon, a kárt szenvedett autót meg egy ismerős autószerelő olcsón megcsinálja bontott alkatrèszekből ès a pènzből mèg marad is...

Anno faterom Swiftjèbe beletolattak, 100 ezer ft-ot kapott a biztosítótól, a szerelő 5000-èrt kikalapálta neki a horpadást...

Másik eset, ugyanakkor ő okozta a balesetet, de a Swift jobb eleje tört, trèler kellett, azt mondta minden ismerős, hogy totálkár, kasztnis 100-èrt megcsinálta, èvekig gurult úgy a kocsi...

Azt nem tudom honnan szedted, hogy nincs biztosításuk, de jobban jársz ha szèpen jelented, kamionra tuti kell legyen, ha nincs akkor hatóság majd szèpen behajtja rajtuk a kárt meg szèpen fizethetik pluszba a büntetèst is...

2020. dec. 15. 12:23
 20/41 A kérdező kommentje:
19, a rendőr lekérte, nuku KGFB, még a forgalomból is ki volt vonva a kamion, úgyhogy elvitte a zsaru a rendszámot is... Szóval dupla hendikep.
2020. dec. 15. 12:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!