Miért ragadtak le az emberek a német autógyárak (Merci, BMW, Audi) magasztalásánál, ha a japán technológia (Toyota/Lexus) már utolérte, sőt, beelőzte őket?
Úgy érzem, hogy jelenleg mindössze azért van még ekkora presztízse ezeknek a német márkáknak, mert 20-30 évvel ezelőtt még valóban jobb minőséget képviseltek a japán autóknál, azóta azonban ez már nem állja meg a helyét, és az emberek mintha leragadtak volna az előző évezredben.
Ilyen kommenteket olvasok még mai napig is, hogy egy Lexus sehogyan nem említhető egy lapon egy Mercivel...
Ha csak a saját tapasztalatomból indulok ki, én gépészmérnök vagyok és dolgoztam már több autóipari/német multinál, és hát az egyikben például azt láttam, hogy tesztelik a konkurens japán technológia egyik alkatrészét és nem értik, hogy az miért bírja azt, amit az övék nem.
A megbízhatósági statisztikákról ne is beszéljünk, a Lexus már rég lekörözi bármelyik német autógyártót, ez is egy szempont a sok közül. Ráadásul egyes típusaiba még a prémium üzemanyag sincs megadva javasoltként, még egyszerű kommersz üzemanyaggal is több élettartama van, mint a BMW a legkímélőbb, legdrágább, legprémiumabb üzemanyaggal...
Ár is egy szempont, ebben is kedvezőbbek a japán autók.
Igazából nem értem ezt, hogy miért tartják még mindig a németeket menőnek, amikor a japán is hozza összességében azt a minőséget. Bizonyos dolgokban az egyik jobb, bizonyos dolgokban a másik.
Persze nem mindegy, melyik gyártóról beszélünk, itt is - ott is van kevésbé prémium márka, de azt az Opelhez kell mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!