Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Azt írjátok sokan, hogy 3-400...

Azt írjátok sokan, hogy 3-400 körül van a jogsi. Több oldalon hirdetnek 210ezerért, mi az átverés?

Figyelt kérdés
2020. jún. 14. 14:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A suli választásnál az oktatót szokták nézni.Oda menj ahol az van akinél vezetést akarsz tanulni.Csináld ott a kreszt is , mert az iskolák legtöbbször komplex képzéssel szerződnek és pár 10ezret elkérhetnek a kiiratkozásért (szerződésben apróbetűs rész szokott lenni).Ami a legfontosabb a sulikról a netes véleményeket mindig fenntartásokkal kezeld . Inkább ismerősök ajánljanak , lehetőleg oktatót , személyes tapasztalat alapján.

Nem számolják az alkalmassági papírt (kb.7-10 ezer Ft ,orvosa válogatja mennyi ), az elsősegély tanfolyamot , vizsgát ( ez együtt 15 ezer kb.). A kresz tanfolyam a legtöbb helyen 20 ezertől indul( kivéve amikor az autós suli ingyenesen adja ).A kresz vizsga valami 4600 Ft. Az 580 km is kb. a 40 óra után van meg, ha forgalmasabb városban vezetsz( kb.legolcsóbb 5ezer/óra , 40*5000= 200 ezer) . Forgalmi vizsga kb. 16000Ft(11ezer vizsgadíj + 5ezer az oktatónak az óráért) . Ha buksz a forgalmi vizsgán akkor még 10 óra vezetést is ajánlanak (50ezer).A legideálisabb eset 7ezer alkalmassági papír , ingyen kresz oktatás , 4600 kresz vizsga , elsősegély vizsga+tanfolyam 15000Ft , 30 óra 5ezer forintos óradíjjal 150 ezerFt , forgalmi vizsga 16ezer Ft . Így 192 600 Ft . Ez csak akkor lehetséges ha mindenből meg találod a legolcsóbbat (+ugye kreszt ingyen tanulod) és mindenből át mész elsőre (!) . Én a forgalmin harmadjára mentem át és kb. 420 -ban állt meg . A másik két vizsgám elsőre meg lett .Én vastagon szívtam , nagyon drága kresz tanfolyam(45ezer+4600vizsgadíj), drága eü(25ezer vizsgával), 15 óra után oktató és iskola váltás (gyanúsan kevés kilométerrel adott át ), váltás miatt a vezetés óradíjja is drágult .

2020. jún. 15. 01:26
 12/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! Arra biztosan jó volt ez a kérdés, hogy ne ott essen majd le az állam, és jól kitömve induljak neki.
2020. jún. 15. 01:47
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
580 km...őszintén, ezt ki ellenőrzi? Ott csal le az oktató ahol akar. A valós kilóméterszám sose fog kiderülni. Átlagosan 40 órát mondanak erre, de ez változó esetenként.
2020. jún. 17. 18:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

#9 Sosem lesz olyan, hogy valakinek a tudása 100%. Főleg mivel a sikeres vizsga életed utolsó 50 perce ahol minden szabályt betartasz.

A vizsgához elég csak bemagolni az útvonalakat és lehetőleg nem nagyon stresszelni magad.

Én szombathelyen vizsgáztam és hiába volt több ezer kilóméter mögöttem mondjuk a budapesti közlekedés nagyon furcsa volt először. Például amikor 5 év után egy kereszteződésben van pár másodperced a villamos elsőbbségi helyzeteit átgondolni.

De a jármű kezelés is teljesen külön téma. A legtöbbször nagyon gyorsan kell alkalmazkodni. Ezzel is nagyon sok kalandom volt már amiről szó sem esett az oktatáson. Ilyen a karburátoros- szivatós szoci gép. A dobozos furgon, ahol nem látsz hátra, az utánfutózás, az autómata váltó, elektromos autó, és még sorolhatnám. Mind-mind más műfaj.

De, hogy releváns választ is adjak.

Az ilyen árban sokszor nem számolják bele a vizsga díjakat. Az elsősegély tanfolyamot. Sehol nem számolják az orvosi igazolás, és okmány kiállítási költséget.

Nem mindegy a város sem ahol az oktatás zajlik, van ahol eleve drágább, és a nehézség miatt átlagosan több óra is kell.

Van ahol az oktatók leterheltsége miatt sokkal nagyobb időközönként tudsz csak menni, ezzel hónapokkal nyújtva a folyamatot.

Találkoztam olyannal ahol a délutáni vagy intenzív oktatás feláras.

Az autós iskolák mindig a minimum óraszámmal számolnak ami messze nem mindenkinél sikerül. Ez függ a tanulótól és az oktatótól egyaránt.

Egy bukás után emlékeim szerint 3 óra vezetés kötelező. Így egy bukás 20-30 ezer felett lehet. Elég hamar repülnek így a számok.

2020. jún. 20. 00:26
 15/16 anonim ***** válasza:

"A vizsgához elég csak bemagolni az útvonalakat..." - a vizsga útvonalak nem fixen rögzített útvonalak, amit tutira be lehet magolni.

Ahány vizsgabiztos, annyi féle kitérőt kérhetnek még akkor is, ha a vizsga útvonaltól el sem térnek, de rengeteg az olyan történet, amikor a kijelölt csomópontok közelébe se mentek a vizsgán...

Akinek sikerül a vizsgája, nyilván nem foglalkozik vele, de itt is kismillió sirámot olvastunk már, hogy "olyan helyre irányítottak, ahol még sose jártunk"

Nem tudom milyen százalékban térnek el a vizsgákon a feltételezhető útvonalaktól, de az biztos, hogy nem jelentéktelen.

Amikor én vizsgáztam, nálam is kb 15 percig mentünk a vizsga útvonalon, amikor szólt a vizsgabiztos az oktatómnak, hogy lenne egy kis dolga, ha nem gond (hallott már valaki olyat, hogy a vizsgabiztosnak azt feleli az oktató, hogy de gond, intézze a vizsga után?)

Nem egyedi történet, több emberkét ismerek, akiknek hasonlóan zajlott a vizsga (valahol meg is értem, vizsgáztatnak 9-től délután 15-16 óráig, mire végeznek, sok hivatal bezár)

2020. jún. 20. 01:38
 16/16 Samsunga5 ***** válasza:
49%
Én összesen 12 órát vezettem és mentem vizsgázni. Jó mondjuk úgy kezdtük a dolgot az oktatómmal hogy minél hamarabb kéne jogsi mert amúgy csak azért jöttem hogy legyen papírom ha már vezetek xDDD Nekem a végén 274.300forint lett az egész jogsi mindennel. Elsőre meglett minden, mondjuk nagyon jó volt az oktatóm, a vizsga biztos meg vagy elnéző, vagy nem, vagy jó napja van, vagy rossz. De igazából ha nem vagy idióta és van érzéked hozzá simán megvan minden
2020. jún. 23. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!