Azt írjátok sokan, hogy 3-400 körül van a jogsi. Több oldalon hirdetnek 210ezerért, mi az átverés?
30 óra és 580 km.
Ha ők azt mondják, hogy pl. 40 óra alatt lesz meg a km-ed, akkor annyi lesz.
Ez a 210 ezer úgy jöhet ki, ha 30 óra után mehetsz vizsgázni és minden vizsgán elsőre átmész.
Az 580 kilométer akkor van meg a tanulónak, amikor az oktató úgy akarja, hogy meg legyen.
A bevezetését azzal indokolták, hogy az órákon tényleges, gyakorlásokra ösztönözzék a feleket, ne hosszú beszélgetésekkel teljen az idő...
Elég furcsa az indoklás, de mindegy is, hisz valójában senki nem ellenőrzi, papíron meg kell lenni az 580 kilométernek a vizsga előtt, az oktatón múlik, mit ír a vezetési kartonra.
Nem az 580 kilométeren múlik, hogy 30, 40, 50 vagy akármennyi óra után mehet vizsgázni a tanuló... akinél a minimum előírt 30 órát elegendőnek véli az oktató, mehet vizsgázni, de az oktatók sem szeretik, ha a tanuló megbukik.
Az oktatónak mindegy, hogy X, vagy Y fizeti az órákat, többnyire hülyeség a "lehúzásra megy" - az utóbbi években olyan mértékben megnőtt a forgalom, hogy a minimális 30 órával csak kevesen vannak azon a szinten, hogy érdemes legyen vizsgára menni, a forgalmi vizsgával pedig nem lehet büntetlenül, korlátozás nélkül kísérletezni (5 bukás után kötelező a PÁV)
Amit írnak az oldalakon árakat, az a minimum a kötelezőkkel, és ha minden elsőre sikerül. Én már elkezdtem elértem a 30 órát és én se érzem, hogy holnap tudnék vizsgázni. Nekem az oktató is mondta, hogy 40-45 óra az átlag, így készüljek. Főleg, hogy én nulláról kezdtem. Bizony a kor is hozzátesz. Meg hát, hogy mennyire van hozzá érzéked.
Én nagyon élvezem, de vannak apróságok, amik miatt én még nem érzem 100%-osnak a tudásom.
Iskolát én úgy választottam, hogy könnyen megközelíthető legyen tőlem és a munkahelyemtől is, mert a forgalmi órák is ehhez közel lesznek. A másik, az a vélemények, milyen oktatókkal dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!