Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen autókra van...

Miért ilyen autókra van igény? Ide süllyedt az emberiség?

Figyelt kérdés

Ezen a nagy SUV divaton már régóta fel vagyok háborodva mert csak arrol szol, hogy esetleges balesetnel a masiknak eselye se legyen, de a tulajon egy serules se tortenjen. Megy a nagy kamu kornyezetbaratsag, aztan okodjak a gyarak ezeket az ormotlan szrokat.. es az okos politikus mit mond? Tiltsuk ve a dieseleket. Nem szamit hogy 4l fogyaszto euro6rol van szo.

De ami miatt megszuletett ez a kerdes, a vegso pofon, a tesla cybertruckja ahol ezbanmentalitas teljesen kicsucsosodik. Kijott egy kvazi tank kozutra, es viszik mint a cukrot. Meddig engedik meg ezt? Se uttartas, se kornyezetbaratsagbol se semmibol nem valok ezek kozutakra, es korlatlanul engedik a terjedesuket.

Eddig sportautot szerettem volna venni, de mar elnezve az utakat lehet nem fogok merni, mivel lassan mar utkozeskompatibilitasuk se lesz ezekkel a beteg mondstrumokkal. Ez pusztan divat lehet? Vagy pelo hosszabitas? Vagy tenyleg a tapossunk el mindenki mas effektus?

Emberek normalisak vagytok?? Tisztelet a kivetelnek...

2019. nov. 24. 18:35
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
31%
Én szeretem a suvokat mert némelyikük baromi jól néz ki!A villanyautóktól a hideg futkos a hátamon,pláne ha tesláról van szó,és mégjobban pláne ha cybertruck!Sokan nem gondolnak bele,hogy a villanyautó is legalább annyira roncsolja a környezetet mint egy dízel.Elsősorban az akkujukat elő kell állítani,folytatnám azzal hogy ezek az akksik nem tartanak örökké,ki kell őket dobni,a legtöbb helyen nem megújuló energiával töltik fel a kocsikat,hanem pl atomerőműből származóból,vagy esetleg fel lehet hozni hogy nem is emlékszem már hol,de az okos tesla dízel generátort rakott a superchargernek!És most jöjjenek a benzin/dízel üzemű autók,amiknek a szennyezése megáll annyiból,hogy egy keveset kipufognak magukból,azaz kb 30év alatt szennyeznek annyit mint a villanyautók az akkuikkal,és a töltésükkel!Ha nagyon zöldek akarnának lenni a gyártok ,akkor hidrogén üzemű autókat gyártanának,aminek aztán kb tényleg a nagy büdös semmi az emissziója!
2019. nov. 24. 20:07
 12/44 anonim ***** válasza:
59%
Én ettől függetlenül megvettem a sportkocsit, lett is 900.000 Ft-os károm egy kis koccanásban egy magas építésű autóval... Két azonos magasságú autóál megúsztuk volna 50-50.000 Ft-ból
2019. nov. 24. 20:08
 13/44 A kérdező kommentje:
Ez is egy ok ami miatt a torvenyhozoknak el kene gondolkodniuk, mielott megtobb ilyen suv lesz.
2019. nov. 24. 20:10
 14/44 anonim ***** válasza:
88%
Nekem sem tetszenek az SUV-k, nem is lesz nekem soha. Főleg, mivel nagyrészt hosszú utakra autópályán járok, ahova nem épp előnyös egy ilyen formájú autó. Inkább egy "hagyományos" áramvonalasabb autóm van, pont az általad említett Euro6-os dízelmotorral. (Nem tudok róla, hogy bárhonnan is ki lenne tiltva.) Tavaly vettem új autót, de bennem ezek a "nagy kerekű doboz autók" fel sem merültek, mint esélyes. Amit a balesetekről írsz, arra én még soha nem gondoltam. De egy olyan balesetnél, ahol az 5 csillagos törésteszt, a nagy szilárdságú utascella, a gyűrődőzónák, légzsákok tömkelege sem ér semmit, nem hiszem hogy egy SUV-ban ülve nagyságrendekkel lennének jobbak a túlélési esélyek.
2019. nov. 24. 20:14
 15/44 anonim ***** válasza:
75%
#12 szerintem egy kicsit színezve van a sztori😁a suvokat is úgy csinálják hogy törjenek mintha alufóliából lennének,pont az ilyen esetek megelőzésére!
2019. nov. 24. 20:14
 16/44 anonim ***** válasza:
91%
Akkor nézd meg a történelem folyamán miként változtak az autók alakjai, stilusa stb.
2019. nov. 24. 20:29
 17/44 anonim ***** válasza:
41%

#15: Szeretnéd a részletes költséglistát, számlákat?

2019. nov. 24. 20:30
 18/44 anonim ***** válasza:
22%
#17 azt elhiszem hogy mekkora a kár,de nem azért tört az úgy össze mert suvval ütközött,elég ha egy e mercivel megy össze,már annak is olyan masszív az eleje hogy esélye se lett volna!
2019. nov. 24. 20:47
 19/44 anonim ***** válasza:
5%
#18: Ok, biztos te voltál ott...
2019. nov. 24. 21:24
 20/44 Beviz Elek ***** válasza:
30%

Ezen én is gondolkodtam.

A legtöbb embernek (nekem is) a napi munkábajáráshoz elég lenne egy Renault Twizy, de hogy őszinte legyek, nem szívesen ülnék be egy 4kerekű robogóba.

Ettől függetlenül teljesen jogosnak gondolom a felvetésedet, hogy sírunk a környezetvédelem miatt, de teljesen értelmetlen, sokat fogyasztó autókat is gyàrtanak. Pl Audi Q széria, BMW X széria, ezeknek a sport verzióik, Bugatti, Koenigsegg, Lamborghini, stb, stb.

Igen, előfordul néhány család akiknek valóban SUV-ra van szükségük, de a legtöbben teljesen feleslegesen cipelnek egy nagy légellenállású, nehéz kasztnit, a Mustang/Charger bármennyire is egy álomautóm, igazából mi is az értelme? Semmi, pazarlás.

2019. nov. 24. 21:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!