Használtautó vásárlás utáni reklamáció (szavatossági igény)?
Kopott fékek? Egyem meg a lelkét. Várd csak ki míg megtudja hogy az üzemanyag se tart örökké... Kopó alkatrészre én úgy tudom nem vonatkozik a szavatosság.
Amúgy is vicc lehet ez az ember.
A 4 darab lengéscsíllapító lehet problémás. Főleg mert hat hónapon belül vélelmezni kell hogy a hiba a vásárlást megelőzően is fent állt.
Viszont ez egy max 50-60 ezer forintos tétel, azon felül csak munkadíj ha nem tudja otthon, magának cserélni. Nem hiszem hogy megérné neki polgári perre vinni az egészet, és 5 évig húzni az ügyet, 100 ezer forintért. Én a helyedben nem adnák semmit, mert biztosan csak blöfföl.
Amúgy meg nem tudom milyen értékű autóról van szó, de ha tényleg csak ez a két hibája van, akkor jó vétel volt. A legtöbb használt autó nagyobb meglepikkel jön. Tapasztalatból mondom.
Ha minden pont úgy történt, ahogy leírtad, akkor ne is válaszolj az illetőnek, pláne vitáb ne keveredj. Ha fenyeget, akkor ne reagálj.
Nekem az jön le, hogy meggondolta magát, és másik autót talált, ettől szabadulni szeretne..ez egy bevált szabadulási módszer, néha sikerül is megilyeszteni az eladót.
Ha mégis visszavennéd(valami botor pillanatodban) akkor kérj bánatpénzt, és használati díjat. A bánatpénz lehet mondjuk százezer, a használati díj a megrongált autó miatt szintén százezer....oszt jónapot..de ezek a tarifák gusztus szerint emelkedhetnek..
Egy hóapos műszaki vizsga után nem lehet ennyi probléma. Itt a vizsgaállomáson ketten is átnézik, úgy megrázzák az autót, hogy majd leesik a hídról, vagy a féket is megszadizzák....ilyen alapos vizsgálat után biztos hogy jó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!