Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használtautó vásárlás utáni...

Használtautó vásárlás utáni reklamáció (szavatossági igény)?

Figyelt kérdés
Eladtunk egy 12 éves 152 000 km-es renaultot. Az autó 1 hónapos friss műszaki vizsgás volt. A vásárló 3 hét után reklamálni kezdett, hogy a szervizben azt mondták neki, hogy a féket cserélni kell, mert kopott. Szintén ez volt a diagnózisuk a 4 db lengéscsillapítóra is. Most ennek a javítási árát rajtunk eladókon akarják behajtani szavatossági kérdés körében. Az adásvételkor a vásárló kipróbálta az autót, de nem nagyon nézte át csak felületesen. Nálunk az autó hibamentesen működött. Ha lett volna valami gond a kocsival azt elmondtuk volna neki pont az ilyen viták elkerülése érdekében. Ráadásul ezek olyan alkatrészek amiket műszakin ellenőriznek, ráadásul kopó alkatrészeknek minősülnek. Műszaki vizsga bizonyítványon nem volt semmilyen bejegyzés, feltárt vagy javítanivaló hibát nem találtak. Most bírósággal fenyegetőzik és megkérdőjelezte a közlekedési hatóság munkáját is. Mit tehetünk ilyenkor?
2018. dec. 28. 14:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10-es vagyok..a helyesírási hibáért elnézést..
2018. dec. 28. 15:55
 12/19 anonim ***** válasza:

Még annyit, ha megkérdőjelezte a vizsgaállomás munkáját, azt adja írásba. Az érdekes lesz.

Láttam ilyen esetet a Mozaikban..megkérdőjelezte a hozzáértésüket, becsületüket...nagy buli volt, ami utána következett. Ráadásul én következtem a soron..

2018. dec. 28. 15:58
 13/19 A kérdező kommentje:
Erről van írásos bizonyíték, hogy megkérdőjelezte a hatóság munkáját. E-maileztem vele. A 3. levele után tovább nem foglalkoztam vele csak olvasom amiket küld. Az utolsó levelében már csak magánúton akar egyezkedni a jogi képviselőjének a tanácsára.
2018. dec. 28. 16:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Azt írta, hogy ön és közveszélyes az autó.
2018. dec. 28. 16:17
 15/19 anonim ***** válasza:

Javaslom, hogy nyomtasd ki minden levelét. (később fontos lesz)

Nem árt, ha a kinyomtatott példányokkal beballagsz a vizsgahelyre, és jogi segítséget kérsz...nem kell erőltetni, elég, ha látják mire készüljenek.

Ne válaszolgass, mert visszaélhet a válaszaiddal, aztán csodálkozol, hogy kint vagy a fészbúkon..

2018. dec. 28. 16:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Teljesen egyetértek minden előttem szólóval. Nyugalommal kell lenni és minden próbálkozást visszautasítani. Az autó ha közveszélyes, akkor észre kellet volna vegye. Ha nem ért hozzá, akkor el kell vinni állapot felmérésre. A szavatosság, amit ilyenkor vállalni kell arra vonatkozik, ha az autó korának, futás teljesítményének nem megfelelő állapotban van, az eladó rejtett hibát titkol el rajta. A gátlók, a fékek, a kuplung ebben nincs benne. A vevő egy barom.

2018. dec. 28. 17:05
 17/19 anonim ***** válasza:

"Most ennek a javítási árát rajtunk eladókon akarják behajtani szavatossági kérdés körében."

Kívánj neki sok sikert hozzá és boldog karácsonyt!

A fékek kopóalkatrészek - ráadásul jól láthatóak, erre semmi esélye nincs.

A lengéscsillapító "kopott" az nem értelmezhető, vagy jó vagy nem. Ezt 3 héttel a vétel után jelezni elég "furcsa". Menjen csak nyugodtan bíróságra és próbáljon szerezni olyan SZAKVÉLEMÉNYT mely szerint a lengéscsillapító nem egy 12 éves autó korának megfelelő állapotban volt az adás-vétel pillanatában. Egyetlen egy szakértő sincs az országban aki le merné írni teljes felelőssége tudatában, hogy még ha kimutatható hibája is van a lengéscsillapítónak az nem a 3 hetes használat alatt, hanem az előtt keletkezett.

Innentől kezdve köszöntük a részvételt.

Hajtsd el nyugodtan a fenébe, pereljen ha akar. Úgy sem fog, sokkal többe kerülne neki, mint 750e.

2018. dec. 28. 18:11
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ez nagy segítség.
2018. dec. 28. 19:18
 19/19 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Érdeklődni szeretnék hogy végül mi történt az üggyel?

Bíróságra vitték vagy esetleg meg tudtak egyezni a vásárlóval?

Hasonló cipőben járok és most próbálok minden hasznos információt begyűjteni.

Előre is köszönöm ha válaszol (akár privátban is)

2019. máj. 7. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!