Szerintetek ha az emberiség megtudná valósítani a transzhumanizmust, akkor lenne rá igény?
Megszűnne az öregedés,betegségek,halál és örökké élnének az emberek.
De ugye akkor a fenntarthatóság miatt biztosan korlátoznák a szaporodást,idővel senkinek nem lehetne gyereke.
Te lemondanál pl a szülőségről azért cserébe,hogy örökké fiatal maradhass és élhess,élvezhesd az életet,amíg akarod?
Én igen.
(egybként a jövőben nem csak a föld lesz nekünk. Szóval szerintem nem lenne korlátozva a születés.)
Én nem is akarok gyereket,így nekem egyértelmű a kérdés.
De sok kérdést olvasok itt,ahol látom,hogy vannak emberek,akiknek még igazán a jólét sem fontos,nemhogy az örök élet.
Pedig szerintem az ember legnagyobb baja azt,hogy tudja,hogy egyszer véget ér az élete.
Ezért is igyekszünk minél mocskosabban "játszani",mert egy lehetőség van,és ahogy múlnak az évek,az öregedés,sok dologról lemaradunk.
Viszont a trnaszhumanizmussal ezek megváltoznának.
Én sem szeretnék amúgy sem gyereket, ezért is írtam, hogy én ellennék vele.
"Szerintem nem feltetlen jo ennyire beleszolni a termeszet dolgaiba. Unalmas lenne orokke elni, nekem ugy 500 ev eleg lenne."
Senki nem akadályozna meg téged abban, hogy 500 évnél tovább élj. :D
Amúgy meg nem tudom, lehet, hogy nekem is elegem lenne belőle pár évszázad után. Habár ki tudja? Nem tudom, hogyan gondolkodnék, ha leélnék mondjuk 500 évet.
A transzhumanizmus nem arról szól,hogy mindenkit kényszerből életben tartanak.
Választhatja mindenki az önkéntes halált.
Amúgy 500 év és 1 nap után miért halnál meg,ha addig nem??:)
Fiatal vagy,nincsenek betegségek.
Szerintem a mai ember azért gondolj azt h kiégne,mert eleve az öregedéshez van köze.
Sőt szerintem maga az öregedés is egy betegség,és súlyosan torzítja a pszichét,ezért is van ennyi depressziós középkorú és idős ember,nem is véletlen,hogy a legtöbb öngyilkos és alkoholista ebből a kororsztályból kerül ki.
És mit csinálnál? Végigdugnád akit lehet de egyszer megunnád, akkor meg szeretnél állapodni, megházasodsz, de ahogy 40-50 évet se bírunk ki mennyi az esélye, hogy majd 500-at boldogan leélsz valaki mellett? Akkor kezded előröl?
Őszintén az emberek többsége még ezt a rövidek életet se éli meg, ezen nem változtatna ha örökké élhetnél csak még inkább munkában robotoló zombik lennénk, mert tudnánk, hogy még ráérünk élni. Az élet pont a mulandósága miatt értékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!