Jó irányba tart az emberiség?
Szerintem nem tart sehova se...7 milliárd embert nem lehet egy kalap alá venni. Vannak rosszabb és jobb lehetőségek is.
Itt Európában szerintem eléggé korrektek az életkörülmények...lehetne sokkal borzasztóbb is.
Igen.
Aki annyira vágyik vissza, az jöhet nálunk kapálni, van jó zsíros kenyér hagymával és eldögölhet a kutya mellett a szalmazsákon ;)
TB nincs!!!
Se álláskeresési járadék!
Milyen szempontból, mire vagy pontosan kíváncsi?
Nincs jó vagy rossz irány, sőt, irány sincs. Fejlődünk haladunk, problémák pedig mindig voltak és mindig lesznek.
#8 Hát a XIX. sz. végén nagyjából uezt gondolták...
A kérdéshez: szerintem se jó az irány. Már a letelepedéssel elcsesztük: azóta tkp. előremenekülés folyik. Ha történtek is kísérletek az osztálytársadalom (a zsarnokság) felszámolására -- tehát az "irány" korrigálására (ilyen volt pl. a szovjet tömb) ezeket a nagyokosok kíméletlenül leverték, tönkretették-felszámolták.
Én szubjektíve ezt nem tartom fejlődésnek. Akkor tartanám annak, ha az általános életminőség javulna -- de ez sajnos nem igaz. Annál jobb, mint ami az ipari forradalom, vagy a császári Róma idején volt -- de aligha jobb annál, mint ahogy a nomád gyűjtögetők, vagy a félnomád földműves-vadászok éltek - és él ma is az a néhány tízezer, aki még emberként élhet - és nem idomítják őket állatként óvodás koruktól kezdve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!