Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány nélküli vezetés...

Jogosítvány nélküli vezetés és baleset?

Figyelt kérdés
Jogosítvány nélkül vezettem személyautót és baleseteztem de én voltam a szabályosan közlekedő... Milyen büntetést kapok ezután? Biztosító fizet? Korábban már elkaptak robogóval jogosítvány nélkül de egy 45 ezres csekkel megúsztam.

2019. aug. 7. 14:38
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Nem az ellenkerdesekre kell valaszt keresni... arra kellett volna valaszt adni amit en kerdeztem de ez senkinek se jott ossze... kulonbem meg ket het mulva kezemben a jogositvany... de meg igy jogositvany nelkul is lemerem fogandi hogy nagyobb a vezetesi rutinom itt minden valaszolonal...
2019. aug. 8. 16:05
 22/23 D. Brasco ***** válasza:
100%
Ja hát nyilván....ez nem is volt kerdes......
2019. aug. 8. 16:12
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell foglalkozni vele. Kamuzik. Amit az utolsó hozzászólásában leirt, nem felelhet meg a valóságnak. A bérautókra van casco. Másrészt mindig a jogsi nélküli a hibás. Nem szoktak az egyik fél orrára kötni, hogy a másikat mennyire büntettek meg, és mekkora kártérítést kellett fizetnie.

Aki pedig átadta az autót ennek a baromnak, letöltendőre számíthat.

Btk. 238. § (1) Aki vasúti vagy légi jármű, gépi meghajtású úszólétesítmény vagy közúton, illetve közforgalom elől el nem zárt magánúton gépi meghajtású jármű vezetését ittas vagy bódult állapotban lévő személynek, illetve a vezetésre egyéb okból alkalmatlan személynek átengedi, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A jogsi hiánya is egyéb -okból alkalmatlansag.

2019. aug. 8. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!