Kaphatok kártérítést?
Egyik hétvégén házibulit tartottunk. Nekem még volt egy kis dolgom,ezért megkértem az egyik haveromat,hogy hozza el az én autómmal a többieket. Miután mindannyian megjöttek,az autót leparkolta a ház előtt,a kocsikulcs pedig nála maradt. Az ital hatására kicsit megfáradtam s lefeküdtem,elaludtam. Arra riadtam,hogy baleset történt...Az említett haver és egy másik a tudtom nélkül elmentek az autómmal ittasan,és egy másik autóval ütköztek. Az autóm totál káros lett.
Kapok valamilyen kártérítést? Akár a biztosítótól vagy esetleg a bíróság kötelezheti kártérítés megfizetésére? (Nem a polgári peres útra gondolok)
A másik autóban keletkezett kárt a te KGFB-d fogja fizetni.
A haveroddal meg kifizetteted a kárt. Ha nem akarja, akkor vagy feljelentés autólopásért, mert a tudtod nélkül vitte el, vagy polgári peres úton kéred, hogy fizesse meg az általa okozott kárt.
A biztosító téged nem fizet ki ezért.
A haverodon tudod behajtani a károdat, de csakis polgári úton. Az, hogy van-e büntetőjogi felelőssége a kár szempontjából nem érdekes.
Ezt bizony buktad. Amúgy hogy riadhattál erre? értesítettek, vagy kopogott a rendőrség?
Nem kapsz kártérítést senkitől.
A bíróságtól ne számíts semmire. Ha jó ügyvédje van a haverodnak, akkor 100%-ra téged hoznak ki hibásnak. Ha nem perelsz, akkor annyi volt.
Jó haverod lehet..
"Feljelentést kell tenni autólopásért, kombinálva azzal, hogy ittasan balesetet okozott"
Igen, csakhogy ezzel 2 baj van:
1) Az, hogy balesetet okozott ittasan vagy anélkül - ahhoz neked semmi közöd, ezért a rendőrség hivatalból eljár majd.
2) Az autólopás nem teljesen tiszta ügy, hiszen a kérdező kölcsönadta neki az autót, ezért egy kicsit is jobb ügyvéddel nem fog megállni a lopás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!