Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jogosítvány nélküli vezetés...

Jogosítvány nélküli vezetés és baleset?

Figyelt kérdés
Jogosítvány nélkül vezettem személyautót és baleseteztem de én voltam a szabályosan közlekedő... Milyen büntetést kapok ezután? Biztosító fizet? Korábban már elkaptak robogóval jogosítvány nélkül de egy 45 ezres csekkel megúsztam.

2019. aug. 7. 14:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%

megbüntetnek megrt jogosítvány nélkül vezettél

A kötelező biztosítás pedig megfogja tagadni a kifizetést emiatt, és fizetheted saját zsebből az okozott kárt.

ha valami sok milliós autót zúztál le akkor ez szopás lesz:)

Amugy aki oda adta neked az autót ő is szopni fog...

És ez igy van rendjén:)

Megérdemlitek mind a ketten

2019. aug. 7. 14:47
 2/23 anonim ***** válasza:
94%
Az a pech hogy még ha nem is te okoztad magát a balesetet, simán ráhúzható hogy a gyakorlatlanság miatt nem tudtad elkerülni.
2019. aug. 7. 14:50
 3/23 D. Brasco ***** válasza:
91%
Sok jóra ne számitsal!Remélem egyébként beleszakadsz olyan büntetést kapsz....tekintve hogy nem is az első eset hogy megcsípnek jogsi nélkül!
2019. aug. 7. 14:52
 4/23 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy az első írta, mindent te fogsz fizetni. El fognak tiltani egy 3-4 évre. Sőt még azt is eltilthatják/megbüntetik aki odaadta neked a kocsit/motort. Úgyhogy szopás mindenképpen.
2019. aug. 7. 14:53
 5/23 anonim ***** válasza:
90%
Vezetéstől eltiltás egy ideig (vezetni sem tanulhatsz alatta) + nagyobb összegű pénzbüntetés, esetleg tárgyalás.
2019. aug. 7. 14:59
 6/23 A kérdező kommentje:
Saját autómmal vezettem és jelen volt 2 rendőr is a balesetnél akik csak annyit kérdeztek hogy meg tudjuk e oldani? mondtam hogy nincs nálunk betétlap, de a rendőrnél se volt. Azt mondta a rendőr álljunk félre és kérjünk valakítől... egy friss jogsis gyerekkel ütköztem. Félre álltunk de senkinél sem volt betétlap én meg ugye jogsi nélkül... a vége az maradt hogy elmentünk mind kette betétlap nélkül és így egyeztünk meg hogy a srác majd perkál valamennyit... adatokat cseréltünk és elmentünk, 2 héttel késöbb csörgött a telefon hogy be kell mennem abba a kerületbe ahol történt ez a baleset mert elbeszégetés lesz, ja és a srác bérautóval volt.
2019. aug. 7. 15:07
 7/23 A kérdező kommentje:
forgalmi vizsgám jövőhéten lesz... nem lenne jó ha eltiltanak
2019. aug. 7. 15:09
 8/23 anonim ***** válasza:
80%

Nálam ez a mondat kiverte a biztosítékot:

"Jogosítvány nélkül vezettem személyautót és baleseteztem de én voltam a szabályosan közlekedő"

Mi voltál te barátom? Szabályosan közlekedő? Szabályosan az közlekedik, akinek a járműkategóriára érvényes vezetői engedélye van. Neked nem volt. Tehát akkor is te vagy a hibás a balestben, ha a másik hangsebességgel jött ki a STOP-táblától.

Remélem a másiknak lesz annyi esze, hogy nem perkál. Hanme rajtad hajtja be a kocsi gyári alkatrészekkel, és fényezési technológiával történő helyreállítását. Ha szerencséd van, már beszélt egy ügyvéddel. Ha nincs szerencséd, nem ügyvéddel, hanem rövidebb átfutási idővel dolgozó behajtástechmikai szakemberek segítségét veszi igénybe.

Remélhetőleg a jogsira egy darabig nem lesz gondod, a vizsgát akár felejtsd is el, úgysem lesz érvényes jogsid, ha a vizsga sikerül. Ha kellően hosszú az eltiltás, még a tanfolyamot is lehet majd újra járni.

2019. aug. 7. 15:41
 9/23 anonim ***** válasza:
94%

"Jogosítvány nélkül vezettem személyautót és baleseteztem de én voltam a szabályosan közlekedő"

Kerékpárt vezettél?

Tudomásom szerint gépjárművet jogsi nélkül vezetni eleve szabálytalan, tehát nem lehetsz te a szabályosan közlekedő!

.

"Korábban már elkaptak robogóval jogosítvány nélkül"

Tehát visszaeső is vagy, akkor hogyan beszélsz szabályosan közlekedésről?

2019. aug. 7. 15:51
 10/23 anonim ***** válasza:
89%

Tényleg, a robogós dolgot nem is vettem észre.

Ha nincs szerencséje, örök tömegközlekedési bérletes lesz...

2019. aug. 7. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!