Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Mennyire számít valóságtól...

Mennyire számít valóságtól elrugaszkodottnak (vagy éppen reálisnak) az, amikor egy lány társkereső oldalon azt írja ki elvárásként, hogy a párja is keressen minimum 500.000 forintot?

Figyelt kérdés
A fiatal (főleg a 20-as, 30-as, 40-es korosztály) közül sokan írják ki az adatlapjukon leendő, párjukkal szembeni elvárásként a havi 500.000 forintos havi keresetet- ahol gyakran kiegészítésként még az is szerepel, hogy amennyiben ez nem találkozik, "ne is rabolják egymás idejét". Csak én érzem ezt a valóságtól elrugaszkodottnak, vagy a havi 500.000 forintos havi kereset manapság már tényleg ennyire kezdene közelíteni az átlag fizetés felé? Sokak szerint könnyű a netes ismerkedés, én mégsem látom annak, pláne ilyen magas elvárások mellett (miközben kétszínű módon szinte mindenki azt hajtogatja, hogy csak a belső értékek számítanak, a pénz egyáltalán nem). Csak én látom úgy, hogy az irreálisan magas önképek, egók és elvárások nem mindig reálisak?

2023. aug. 11. 09:50
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim válasza:
Soha eszembe nem jutott megkérdezni egyik pasimtól sem, mennyit keres. A jelenlegi barátomtól sem kérdeztem meg, ő mondta el magától. És elárulom, jóval kevesebb a jövedelme, mint az enyém.
2023. aug. 13. 22:52
 62/70 anonim válasza:

Én nem ismerkedem társkeresőn, és nem is lány vagyok, hanem középkorú nő, a 48 évemmel éppen beleférek a kérdésben megszólítottakra. Úgy gondolom, hogy az én koromban, egy kialakult életszínvonal mellett nem irreális elvárás, hogy a leendő partnerem számára ne legyen teljesen idegen az, ahogyan élek. Nem várnék el akkora jövedelmet a potenciális partneremtől, mint az enyém, de egész egyszerűen a pénzhez való viszonyulásunk hasonló kell, hogy legyen ahhoz, hogy működhessen a kapcsolat.

Keményen megdolgoztam és megdolgozom azért, ahogyan élek. Ennek köszönhetően megtehetem, hogy minőségi táplálkozásra, magánegészségügyi szolgáltatásokra, oktatásra, kultúrára ne kelljen sajnálnom a pénzt. Egy olyan férfivel, aki nem tudja elfogadni és megérteni, hogy megengedhetem magamnak az ételrendelést, a bejárónőt, aki kikészül, hogy a lányom tandíja több, mint a fizetése, nyilván nem lenne kiegyensúlyozott a kapcsolatunk.

A megjelölt félmilliós összeg a korban hozzám illő ötvenes értelmiségi férfiak körében pedig ez az összeg egyáltalán nem kirívó, a baráti körömben senki sem keres ennél kevesebbet. És ahogy már írtam, én ennél lényegesen jobban keresek, azaz semmi olyat nem kérek, amit én ne teljesítenék, csak szeretném, hogy ha az anyagi különbség és az ebből fakadó problémák nem állnának közénk.

De távolról sem a pénz a legfontosabb, ez csak szükséges, de nem elégséges feltétel.

2023. aug. 13. 23:19
 63/70 anonim válasza:

Egyszerű statisztika, nézd meg a mediánkeresetet, afelett van valamivel ez az összeg.

Amennyivel magasabb az elvárt jövedelem ennél, annyival kisebb halmazból lehet válogatni. A mesékben van csak, hogy a szegénylegény megkapja a tehetségéért hozomra a királylány mellé mindjárt a fele királyságot is, a valóságban viszont a királylány nem is találkozik a szegénylegénnyel, mert egyszerűen nem egy körben mozognak. Ezt a kört tágítja ki az online ismerkedés látszólag, és emiatt szembesülhetsz te is olyan igényekkel, amelyek számodra nem tűnnek reálisnak. Ha felmész egy használtautó kereső oldalra, akkor ott valamiért nem fogsz azon háborogni, hogy mit keresnek ott egy ház áráért kínált autók, hanem átlapozod, vagy esetleg álmodozol egy kicsit felette, aztán tovább böngészel a neked való kínálat között. Egy "hagyományos", nem huzigálós online társkereső, ahol adatlapokat böngész mindenki, az kísértetiesen hasonló ehhez, a legtöbb keresgélő a legjobb fogást szeretné a megkímélt állapotú, kevés korábbi tulajdonostól, nem dohányzó, nem balesetes, rendezett papírokkal bíró, kiszemelt személyében. S itt is, csak később derül ki, már használat közben, ha a csoda, amit végül nagy gonddal kiválasztottál mondjuk eleve váltóhibás, vagy hengerfejes, és azért volt ilyen "olcsó". Tudom, profánnak fest, de a kiarkatba tenni magad kvázi árucikként, az pont ugyanilyen.

Szóval ne vedd magadra, ha nagyon idegennek érzed valakinek az adatlapját, az egyszerűen csak azt jelenti, hogy nem neked szól.

2023. aug. 14. 08:53
 64/70 anonim válasza:
Akkor én a nettó 200-zal kitörölhetem. LOL
2023. aug. 14. 12:31
 65/70 anonim válasza:
64-es! Nyugi, az emberek 70-80%-a ennyit keres vagy még ennyit sem. 70% 200-300K között, 20% 120-200K között és a maradék 10% 300K felett. Ez csak az én véleményem, kíváncsian várom mások véleményét is ezzel kapcsolatban!
2023. aug. 14. 12:45
 66/70 anonim válasza:

A nettó átlagbér 366,4 ezer forint, a medián fizetés pedig 295,6 ezer forint. (A medián fizetés azt jelenti, hogy ennél keres kevesebbet, illetve többet a magyarok fele.

Bővebb forrás: [link]

2023. aug. 14. 14:25
 67/70 anonim válasza:

Frissen munkába álló pályakezdőként, a szülőkkel lakva, minimális fix kiadással, 200-ból egész vidáman el lehet lenni.

Ha meg Budapesten vagy albérletben ennyiből, akkor azért nem halmozol fel csak végtelen számlatartozást, mert egy-két hónap alatt mindenképp éhen halsz. Szóval az, hogy nettó 200, önmagában nem mond semmit.

2023. aug. 14. 14:33
 68/70 anonim válasza:

És ki a rákot érdekel a hencegésed hogy te milyen életszínvonalon élsz?? Megsúgom senkit, az emberek nagy részét csak irritálja az ennyire magas lóról beszélész, rohadtul nem ez az átlag. A kérdésre pedig akkor is az a válasz, hogy de nagyon gáz anyagi elvárásokról beszélni rögtön a társkeresés legelején!

2023. okt. 7. 01:34
 69/70 anonim válasza:
Ahogy arról is hogy ki kihez költözzön. Nem is találkoztam még a csajjal de azt mondta hogy vagy én költözöm hozzá vagy hagyjuk az egész ismerkedést. Illedelmesen elküldtem a fenébe. Azóta is társkeresőn van és keresi a herceget, de biztos bennem van a hiba.. ja biztos. Az meg hogy valaki mennyit keres mi köze hozzá.
2023. okt. 7. 06:34
 70/70 anonim válasza:

Ezeknek a nyomorultaknak csak az önigazolás a fontos, csak emiatt vannak itt, semmi másért! Gusztustalanul hulladék az összes internetes társkereső, és ez a nők miatt van így!

2023. okt. 8. 22:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!