Mit gondoltok erről a sztoikus idézetről? (Elsősorban férfiak)
Figyelt kérdés
Mindaz, amiért az emberek lelkesednek, minden, aminek a megszerzéséért izgulnak és fáradoznak, a legkisebb örömöt sem adják nekik. Mindaddig, amíg ezen fáradoznak, azt gondolják, hogy az ő boldogságuk abban van, amiért megszenvednek. De csak érjék el a vágyukat, rögtön elkezdenek újra vágyakozni, bánkódnak és irigykednek amiatt, amijük még nincs. Nem mihaszna vágyaink kielégítésével érhető el a nyugalom, hanem ellenkezőleg, az ilyen vágyaktól való megszabadulással. Ha meg akarsz győződni ennek igazáról, fektess feleannyi munkát az üres vágyaktól való megszabadulásra, mint amennyit eddig a megvalósulásukra fordítottál, és te magad is hamarosan meglátod, ha így teszel, sokkal több nyugalmat és boldogságot kapsz. (Epiktétosz)2022. máj. 8. 18:04
21/21 anonim válasza:
Ami engem illet, tudok örülni a kis dolgoknak is. Azt soha nem értettem, mi a jó a piában, vagy a drogokban, ha az ember taknya nyála egybefolyik és nem tud magáról. Nem kell innom ahhoz, hogy jól érezzem magam. Nem is utasítom el, néha ritkán veszek egy üveg bort, napi 1, max 2 pohár olyankor.
Szeretem a természetet, szerencsére szép környéken lakok, nem vágyok milliós nyaralásokra, azért nem gebedek meg a melóban, hogy utána utazgassak.
Szóval szerintem nem mindegy a mérték, az arányok, hogy mit akarunk megszerezni magunknak, mennyit fáradozunk érte és mennyi örömöt szerez.
2022. máj. 21. 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!