Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Vetélés, missed ab » Ha 24 hetesen megindul a...

Ha 24 hetesen megindul a szülés akkor mondhatják azt a szülők hogy ne tartsak életben a magzatot aki feltehetően soha se lenne egészséges?

Figyelt kérdés
Most vitték be egy barátnőmet és tudom h nem akarja így megtartani szegényt.
2013. aug. 9. 11:55
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Pontosan 24 hét 2napra született és azt mondták a doki h ha 2 -3 nappal korábban történik mindez hagytak volna...

Valószínűleg nem akarja így megtartani. Talán jobb is.

2013. aug. 10. 18:12
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 26hetesen indult be a szülés, meg se kérdeztek,hogy mit szeretnék, megmentették volna, de szerencsére le tudták állítani a szülést!

Érdekes a barátnőd, megszületik a babája akit annyira várt és lemond róla,mert hamarabb született?? Semmi sem garantálja,hogy beteg lesz,ő meg otthagyja, ilyen mért vállal gyereket?

2013. aug. 10. 18:24
 13/28 anonim ***** válasza:
96%
Az ilyen akkor is eldobná magától a saját gyermekét, ha az mondjuk 2 évesen szenved olyan balesetet, ahol lebénül, szellemi fogyatékos lesz? Vagy hogy a 1 éves korában derül ki, hogy baj van? Szegény gyerek, nem tehet semmiről, nem ő kérte, hogy élhessen! Csak arra számíthat, akinek a szívdobogását, beszédét hallgatta 24 héten át, csak ő van neki, és most ő elhagyja, eldobja, csak azért, mert LEHET hogy más lesz. Gratulálok, remélem ez a nő SOHA többet nem esik teherbe.
2013. aug. 10. 22:12
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Az egészség relatív fogalom, én 26 hétre születtem és első fél évemet kórházban töltöttem, orvosok nem sok esélyt jósoltak nekem. Valószínűleg inkubátortól lettem tartósan rövidlátó, de szemüveggel és kontaktlencsével ez javítható. Fejlődésben folyton le voltam maradva és csak 8-9 évesen engedtek iskolába mert nem tudtam rendesen beszélni(2évig napi szinten jártam logopédushoz). Azóta 189 centisre nőttem, nincs semmi visszafordíthatatlan egészségügyi problémám, sőt... 90kilós kategóriában indulok karate versenyeken, épp készülök letenni a harmadik nyelvvizsgám és az egyetemi mérnök diplomám már csak egy évnyire van.

Ezzel csak azt akartam mondani hogy a koraszülöttség nem a világ vége, attól még lehet valaki egészséges és sikeres.

2013. aug. 10. 23:10
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért mondták, mert 24 hetes kortól kezdve mindent meg kell tenni a baba életben maradása érdekében. Ez a törvény.

Nekem majdnem megindult a szülés 24 hetesen, na de én nem lettem volna ilyen sz.r anya, hogy nem kell ez a kis édes.

Én ott virrasztottam volna a kicsi ágya mellett.

Szégyellheti magát.

2013. aug. 10. 23:40
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem akarom elhinni. Tényleg létezik olyan ember, aki a saját gyerekét eldobja, amikor a legnagyobb szüksége lenne rá szegénynek??? És te, kérdező, még azt írod, hogy talán jobb is, hogy így tesz???
2013. aug. 11. 11:28
 17/28 A kérdező kommentje:
Én nem ítélem el őt. És már bocsánat de ha valaki ilyen helyzetbe kerül csak az tudja milyen lehet mikor közlik vele, hogy 20% az esély arra, hogy nem lesz fogyatékos a gyerek. Én tuti nem vállalnám be. Mennyibe más az ha 23 hetesen megszületik és az vetélés... 24 hetesen meg már mindent megteszünk érte.De jó lesz ez valakinek is? Persze vannak csodák. De ritka.
2013. aug. 11. 20:54
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Tessék, itt vannak az esélyek. Nem 20%. El lehet gondolkodni.

2013. aug. 11. 22:58
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg nem tudom hogy gondolja a drága anyuka. Ha a gyermek életképesen jön a világra, öljék meg? Hagyják meghalni? Ez kegyetlenség, ez már tényleg GYILKOSSÁG.
2013. aug. 11. 22:59
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Az az orvos is hülye, aki százalékot mond!

És igen, én sem tapsolok a barátnődnek a döntésért!

Nemrég született "nálunk" egy 23+4 hetes baba. A szülők minden nap több órát vártak,hogy láthassák, anyuka hozta be a tejét stb. Eszükbe sem jutott volna,hogy lemondjanak róla.

Ennek már 2 hónapja és úgy néz ki a baba megússza szövődmény nélkül!

2013. aug. 12. 06:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!