Minden vizsgálaton alig találták meg eddig a magzatot,az nem lehetséges,hogy esetleg ikerterhesség lenne és nem találják meg egyszerre mindkettőt?Vagy a másik orvos ekkorát tévedhetett?
Sziasztok!
Nekem volt idén egy spontán vetélésem augusztusban,amikor nem tudtunk a terhességről.Október hetedikén volt az utolsó menstruációm első napja,mivel első baba lenne így mi következő hónapban az elmaradt menstruáció után egy héttel rohantunk dokihoz,akkor még nem látott semmit..Majd utána november 20.án már láttunk egy kis pöttyöcskét :)
Ezt követően mivel mi külföldön élünk,hazamentünk 3 hétre és az utolsó héten elmentünk ott is egy privát dokihoz,aki először keddi napon 6hét 3 napot mért 0,39mm magzattal aztán mondta hogy menjünk vissza pénteken,akkor már 0,80mmt mért és látott pulzációt.Most visszajöttünk..Egy héttel később az előző vizsgálatok után itt a doki 0,50mmt mért 6 hét 3 nappal és alacsony szívverést…Legutóbb amikor voltunk azt mondta,hogy műtét,mert már alig ver a pici szive és nem is fejlődött sokat 0,55mm, így missed abnak nyílvánította..
Azt hozzátenném még,hogy az orvosunkat elég hanyagnak érzem,mert minden vizsgálat ahányszor voltunk kb 5 percig tartott,szívdobogást is csak egyszer mért..Ezt a műtéti konzultációnál felhozzam?Vagy csak én reménykedek nagyon?
Akkor is kicsi.
Nyilván már az elején se fejlődött rendesen azért gondolt az orvos méhen kívülire.
Mikor lett először pozitív a teszted? Abból egyértelmű minél nem szabadna kisebbnek lennie.
Akkor minimum 8 hetes terhesnek kellene lenned. Nem lehet kisebb, mert akkor nem lett volna pozitív a teszted.
2 hetet nem téved egy orvos sem.
De már az előző orvosnál is 1 héttel le volt maradva, már az sem stimmelt.
Bocsi, 13-as vagyok, félrenyomtam….🙈 Szóval a nyaralásból értünk vissza, akkor egy újabb nőgyógyászhoz mentem már 8 hetesen. Megtalálta az embriót, 2cm volt de a szíve már nem vert, mondta hogy akkor adhatta fel, a fejlettsége megfelelt egy 8 hetes terhességnek. Nehéz volt megbirkózni a tényekkel, 2 nap múlva visszamentem megnézte még 1-szer, akkor már kisebb volt, elkezdett összeesni. Nem mentem műtétre, vártam és 3 nap múlva elindult a vetélés.
Szerintem mindenképp nézze meg még egyszer az orvos, hogy te is el tudd engedni, hogy valóban nincs szívhang, nekem is kellett a megerősítés.
Aztán keress egy megbízható lelkiismeretes orvost, ez nagyon fontos.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Remélem a holnapi beszélgetés után az orvossal vagy a műtét után már sikerül feldolgoznom és elfogadnom a helyzetet..Legközelebbi próbálkozás előtt választok egy másik orvost is!
Egy ilyen pár hetes magzatnál egyébként nem hanyagság 5 perc vizsgálat. Mármint, ilyenkor nincs mit vizsgálni, leméri mekkora és ennyit tud csinálni. A szívverését se értem, hányszor kellett volna megnéznie, azt amúgy is csak rutinból csinálta, mert kell, neki nyilván egyértelmű volt, hogy ez egy nem fejlődő magzat.
Kérdező, úgy látom, kicsit belebolondultál ebbe a dologba most, pedig leírásod szerint semmi extra nen történt, ez sajnos egy szimplán nem jól fejlölődő terhesség.
A leírtak alapján sajnos nem fejlődik a drága... :( Átérzem, én sem hittem el az első terhességemnél, pedig ott szívhang sem volt egyik vizsgálaton sem. Nálam sem volt túl alapos a doki, ráadásul államiba mentem, okvetlen meg akartam nézetni magam egy magán orvossal, tehát reménykedtem, hogy csak valamit elnéztek... Plusz ezt is sulykolta rám a család, hogy nem kell betojni egyből, lehet még korai a terhesség blablabla.. Hát sajnos igaza volt az államisnak, mert tényleg elhalt volt a magzat és spontán be is indult a vetélés. :( Én is ezt gondoltam, hogy dehát bent se voltam 5 percet aztán már azt állapítja meg, hogy elhalt...? Ez ebben az esetben szerintem természetes, a csalódottságtól nem akarod elhinni ezt és még abban is kételkedsz, hogy az orvos nem jól végzi a munkáját...
A műtét után hidd el túl fogsz lépni. Lehet sok idő kell, de menni fog. Főleg ha utánajártok esetleg mi lehetett ennek az oka, sokkal nyugodtabban fogsz nekivágni a következőnek! Egyébként nekem rá 1 évre lett egy második elhaltom is, de az más szitu volt, mert a 12. heti UH-n derült ki.. Az sajnos egyértelműbb volt számomra is. :( Azóta pedig kiderültek az okai hála Istennek, most próbálkozunk újra.
Kitartást!
Mit kellett volna csinálnia a dokinak szerintrd? Ennél több ideig hiába nezegeti.
13as a progeszteron nem megoldás mindenre, sőt...nem minden doki írja fel ha kell ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!