Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet terhesen ekkora...

Hogy lehet terhesen ekkora súlyt felszedni?

Figyelt kérdés

Megdöbbenve olvasom baba mama csoportokban, hogy van aki 30-50 kg-ot felszedett a terhesség alatt.

Ez komoly??

Nem akarok rossz indulatú lenni, de ez megdöbbent.

Én alapból molett vagyok, szóval tudom milyen az, hogy az ember kicsit többet eszik és máris + pár kg felszalad, nagyon is jól tudom.

Terhesen ezért is figyeltem oda még annál is jobban..

+8 kg-val mentem szülni, most 10 héttel szülés után már 2 kg-al kevesebb vagyok, mint amennyivel terhes lettem.

Aki 30-50 kg-t felszed az nem érzi magát szörnyen?

2019. ápr. 30. 15:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
156cm magas és 42kg voltam mikor terhes lettem.(magasságra nem mentem össze szülés után se:) 22kg jött fel rám 62 kg mentem szülni.Én az elejétől vizesedtem,látszott is senki nem is foglalkozott a súllyal, főleg hogy egészségesen is ettem.Szüléssel 14kg ment le rólam.48kg mentem haza a kórházból és már akkor úgymond egészséges súlyba voltam mindenféle + kg nélkül.Mondjuk így szülés után egy évvel 41 kg vagyok.Ez se jó.
2019. ápr. 30. 16:05
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerősöm aki a 12.hettol elkezdett vizesedni, onnantól veszélyeztetett terhes volt, és 35kg hizassal fejezte be a terhességet, ennek a fele víz volt ami szülés után egyből lement. Eltűnt a bokája, a labujjai, labfeje úgy megdagadt hogy nezni is fájt. Es egyébként 65kg-rol kezdte a terhességet, tehát molett sem volt

Na mindegy azért irtam le mert nem mindenki zabál terhesség alatt mégis mennel a kilók..

2019. ápr. 30. 16:07
 13/27 A kérdező kommentje:

Hát másabb ha valakin víz a nagyrésze.

De akiket ma olvastam nem ezt írták, hanem azóta hónapok évek óta is megmaradt kilók, tehát rendea hízás, nem vizesedés miatti.

2019. ápr. 30. 16:09
 14/27 anonim ***** válasza:
76%
Hát szerintem meg pont ne bújjon senki a terhességi cukor mögé. Én is túlsúllyal kezdtem, de 7kg plusz van rajtam így 38 hetesen, mert cukros lettem és tartom a diétát. Nincs bennem óriásbaba, minden normális, csak épp vizesedek. Az a baj, hogy mindenre csak kifogás van mindenkinek. Az meg, aki vékonyabb, mint előtte, mert van önkontrollja, az szerintem igenis dicséretet érdemel és legyen is büszke arra, hogy nem szarja le saját magát és a gyerekét. Ez a diéta meg igencsak hasznos lesz majd szülés után is, ha a molett kismama nem azon sír majd, hogy jaj, genetika, hanem mondjuk nem is sokáig lesz már molett, ha tartja.
2019. ápr. 30. 17:22
 15/27 anonim ***** válasza:
74%

" így is minimum 15 kg feleslegem van, írtam hogy molett vagyok "

Én pl. így érezném magam szörnyen hogy nem terhesen min. 15 plusz van rajtam.....még terhesen is csak 14 pluszt szedtem fel. Nem terhesen pedig mozgok és figyelek arra hogy ne zabáljak. Már bocs de szó szerint elröhögtem magam hogy egy ALAPBÓL 15 kg plusszal élő nő bírálja azokat akik időleges felhíztak......most komolyan ez a kérdés kb. azért született, hogy bírálhass valakiket akik nálad is puhosabbak (bocs). No comment.......

2019. ápr. 30. 19:18
 16/27 anonim ***** válasza:
79%

" Nem akarok rossz indulatú lenni, de ez megdöbbent. "

És már bocsesz de egy egészsegesen élő sportos csinos nőt meg az döbbent meg hogy mások képesek 15 pluszkilóval moletten élni a mindennapjaikat.

2019. ápr. 30. 19:20
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
A PM. Betegség is kifogás, ha jól kezelik akkor attól se lehet ennyit hízni, cukorbetegsegre meg ha odafigyel valaki, szintén nem fog hízni. Bár én cukorbeteg vagyok elég durván, de én nem híztam tőle sosem. Nem is tudok olyat, aki emiatt hízott volna. 90%-ban kifogások az ilyesmik. Másik 10% lehet h nem reagál jól pl a PM gyógyszerekre plusz zabál és diétát se tart ennyi. És, aki ennyit hízik az nem, nem érzi rosszul magát.
2019. ápr. 30. 20:45
 18/27 anonim ***** válasza:
84%

Én elevse sovány sem vagyok, és imádok is enni, és terhesen, főleg az első harmadban, sokakkal ellentétben nemhogy étvágytalan lettem volna meg émelygős, hanem inkább minden létező ételféleség még jobban ízlett. 20 kg-t szedtem fel, és a poén, hogy nenek legnagyobb része víz volt, mert abből a 20-ból csak 5-öt hoztam haza a kürházból, de fél év alatt a szoptatással 10 ment le.

szóval lehet sok víztől is. Most a harmadikat várom, egyik héten azt mutatta a mérleg, hoyg előző héthez képest 2,5 kg-t szedtem fel, ami egy hét alatt rengeteg, és nem értettem, hogy miért. Következő héten 40 dkg-mal kevesebb voltam, miközben a hasam jelentősen nagyobb lett. Szóval az is számít, hogy a víz hogyan jön-megy a kismmaákon.

2019. ápr. 30. 21:06
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
A szobatársnőm ikreket szült, 30kg hízott, de szülés után szépen tűnt el róla, rengeteg víz volt, mire hazaengedték nagy volt rá a cipője... Nagyon sok probléma állhat a háttérben és nem vagyunk egyformák. Én 12kg-val könnyebben jöttem ki a kórházból, mint, amivel.teherbe estem. Magas lett a cukrom, diétáztam, semmit nem híztam csak a baba nőtt.
2019. ápr. 30. 22:49
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Mivel alapból van túlsúlyod így tudhatod, hogy általában nem nehéz hízni még nem terhesen sem, terhesen meg pikkpakk megy.

A terhességi cukor pont nem jó példa mert ott diétázni kell.

A kismama hormonrendszere megváltozik, pluszban jön a kívánósság, na meg a "az ami jól esik kell a babának" és végül a kismamák lelassulnak, nem dolgoznak, nem sportolnak. Persze nem mindegyik, van aki dolgozok, van aki sportol.

Szóval ha józan paraszti ésszel belegondolsz simán lehet annyit hízni.

Rajtad is van 20kg ami valahogy csak felment, terhesen szerintem sokkal könnyebben felmegy.

Nekem nincs is ezzel bajom... Tudod mivel van? Mikor egy nő a terhességre - szülésre fogja, hogy egy tehén. Na az gáz.

2019. máj. 1. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!