Hogy lehet terhesen ekkora súlyt felszedni?
Megdöbbenve olvasom baba mama csoportokban, hogy van aki 30-50 kg-ot felszedett a terhesség alatt.
Ez komoly??
Nem akarok rossz indulatú lenni, de ez megdöbbent.
Én alapból molett vagyok, szóval tudom milyen az, hogy az ember kicsit többet eszik és máris + pár kg felszalad, nagyon is jól tudom.
Terhesen ezért is figyeltem oda még annál is jobban..
+8 kg-val mentem szülni, most 10 héttel szülés után már 2 kg-al kevesebb vagyok, mint amennyivel terhes lettem.
Aki 30-50 kg-t felszed az nem érzi magát szörnyen?
Aki 3nnyire más életébe üti az orrát, az nem érzi magát rosszul?
Terhességi cukorbetegség, genetika,ismerős fogalmak ? Nem feltétlenül azért hízik annyit, mert nonstop zabál. Nekem 25 kilót sikerült felszedni. A szülés utáni nap 30 kiloval voltam kevesebb, mint amennyivel teherbe estem. Rengeteg volt a magzatvíz és én magam is vizesedtem. Most erezzem magam szörnyen, mert téged ez zavar? Mi kozod hozza?
Nekem is volt enyhe terhességi cukrom, 8,1 lett a 120 perces, 160 gramm ch diétát tartottam.
És mint írtam, olyan vagyok, aki még a levegőtől is hízik, mint a családban mindenki, szóval igen, tudom mi az a genetika..
Nem kell azonnal megsértődni, de akkor is ledöbbentem, mikor ma ilyet olvastam, hogy valaki írta, hogy 50 kilót hízott, és jött rá a sok válasz, hogy én is 30-40et meg ilyenek. Ha valaki kiírja ezt egy 40000 tagos Facebook csoportba, akkor miért ne lehetne rajta megütközni? Ha magánügy és titok lenne, nem írkálná ki.
Nagy dicsekvés, így is minimum 15 kg feleslegem van, írtam hogy molett vagyok :D
Ezen mi dicsekedni való van?
Nem is érzem magam jól..
160 cm 81 kg vagyok
Bocs, véletlen elment korábban:
Ez magyar specialitás, MO_on a kismamák többsége "alig eszik", ennek ellenére 30 + kg-ot hízik a semmiböl.
Máshol a kismamák híznak 12-15 kg-ot, annak ellenére, hogy normálisan esznek.
A különbség, hogy az "alig eszik" azt jelenti, hogy a föétkezések mellett folyamatosan "kívánós" és megállás nélkül nassolgat, máshol meg odafigyelnek arra, hogy ne zabáljanak egész nap.
Lehet mesélni hormonokat, pajzsmirigyet, genetikát - de érdekes módon ez más országokban nem létezö probléma.
43 kg-val estem teherbe, 75 kg-san mentem szülni. Szülés után 5 nappal 54 kg voltam. Nem zabáltam terhesség alatt, mert terhességi cukor miatt 160 ch-s diéta volt előírva. 39. hétig dolgoztam, napi 6-8 km-t sétáltam. Víz volt rajtam rengeteg.
Kistesoknal 65 kg-val estem teherbe, szintén terhességi cukor miatt diéta, csak mivel nem 1 baba volt es egyszer véreztem is, méhnyak is rövidült, így rengeteget pihentem, feküdtem, egyáltalán nem dolgoztam. 72 kg-val toltak be a műtőbe, másnap 55 kg voltam. Velük pl egyáltalán nem vizesedtem.
Ezer dologtól függ ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!