Éjszakai éhség kora terhesen, ismerős valakinek?
7 hetes terhes vagyok. Kb egy hete minden éjjel felébredek 1-2 óránként fixen és mar a hasam (gondolom a sav) és éhes vagyok. Egy éjjel rengeteget eszek így, persze igyekszem gyümölcsöket enni de néha az sem elég. Általában kb fél órát fenn vagyok, míg megnyugszik a gyomrom és vissza tudok aludni, hogy aztán 1-2 óra múlva újra keljek... volt valakinek ilyen? Ez mennyire normális? Napközben rendesen eszem amennyire tudok a hányinger miatt, nem fekszem le éhesen. Próbáltam sav lekötőt bevenni de az sem használt. Akinek ilyen volt, mit tett ellene? El kéne mennem az orvoshoz?
Köszönöm nektek előre is!
Szerintem egyáltalán nem normalis. En biztos elmennek orvoshoz. Masreszrol meg akarmennyire is ehes lennek ejjel, biztosan nem allnek neki csemegezgetni, mert a vegere ugy neznek akkor ki, mint egy anyakoca.
Mar ket alkalommal ateltem az elso trimesztert, a kivanosaagot, a gyomorsavat, a terhessegi cukrot, de ilyet nem tapasztaltam. Keltem ejjel, nem is keveset de pisiltem, ittam egy pohar vizet, es aludtam tovabb.
Lehetseges hogy ingadozik a cukrod vagy pajzsmirigy problemad van.
Nemhiszem h kialakulhat, az nalam is inkabb a 24.hettol alakt ki, viszont mivel az elsovel kialakult, a masodiknal mar eleve úgy kezelnek, (mikortol kiderult a terhesseg) hogy ugyelni kellett a taplalkozasra. Fokeppen arra, hogy ne ingadozzon a cukorszintem meg arra, hogy felesleges cukrot ne vigyek be a szervezetembe. (este 40g ch +15g pot ch kitart reggelig altalaban ha amugy alszol)
Viszont pl aki inzulinrezisztens alapbol, annak szinten kezdetektől dietaznia kell es nem biztos, hogy terhessegi cukra lesz. (azt vizsgaltak nalad terhesseg elott?)
Igazabol siman lehet hormonalis, vagy psziches, es semmi koze nincs a szenhidratanyagcserehez de sztem ez megterhelő lehet (marmint allandon kelni ejjel enni) így mindenkeppen megkerdeznem a dokim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!