Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti hogy tartjátok kotdában az...

Ti hogy tartjátok kotdában az éhség érzetet? Éhség rohamos kismamák véleménye érdekelne.

Figyelt kérdés

Az egyik első terhességi tünetem volt (4 hetesen), hogy rohamokban éheztem meg. Ez azóta is kitart (18 hetes vagyok most). Próbálok nem nagy adagokat enni naponta többszőr és sok vizet is iszom. Alapjában egészségesen étkezem, már a baba előtt is így tettem. Heti max 2 kávé vagy 2 pohár kóla (még dolgozom és a fáradtaság miatt kell vagy csak érzem, hogy jól esne és amiatt iszom), de nem több. édesség lényegesen kevesebb mint előtte (ha egy kis csokinál többet eszem már émelygek, úgyhogy nem éri meg), ráadásúl a felvágottakat és a zsírosabb húsokat meg se bírom enni (heti egyszer max). Ha az éjzaka közepén megébredek és ennék előbb mindig megpóbálok vissza aludni, mert nem hiszek abban, hogy az éjszakai evés kihagyása miatt baj lehet. Tartok nagyon tőle, hogy a kelleténél többet hízom, de az éhséget nem bírom, egyszerűen annyira ingerlékeny leszek tőle, hpgy nem igaz.

Van valakinek valami tippje, hogy mit lehet ezzel az idegesítő tönettel kezdeni? Én nagyon reméltem, hogy az első trimeszterrel elmarad ez, de nem így lett.

2018. aug. 13. 10:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Mivel én vagy eszek, vagy hányok, így inkább eszek. Ez képes csak enyhíteni az émelygésem.
2018. aug. 13. 10:41
 2/3 anonim ***** válasza:

Gyümölcs joghurttal, vagy túrórudi. Ha ilyen falási rohamok jöttek rám, bizonyos ételeknél. Igy nem lett hányingerem.

Vékonyabb voltam, mint szülés előtt, szülésre rá két héttel, mikor ezt a módszert alkalmaztam a 3. gyereknél.

2018. aug. 13. 10:49
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha éhes voltam, ettem. Nem kell szalonnát enni kenyérrel. ;)

Legyen otthon friss gyümölcs, natúr joghurt, zsenge répa, paradicsom, paprika, kovászos uborka, stb. Amikor megéhezel, egyél nyugodtan. Nekem ilyenkor elég volt pl. egy répa-alma turmix. Vagy friss zöldségek vékony csíkokra vágva, és mártogatni joghurt egy kis fűszerrel. Egy alma, felkockázva, sajttal. Kis zöldségleves, saláta, turmix. Ezek nem hízlalnak. Persze a főétkezésekre is figyelni kell.

A ló túloldalára átesni se jó. Ha eszel egy sütit vagy lángost, nem fogsz egyből elhízni. Kicsit elmész este sétálni, és le is dolgoztad. A harmadik trimeszterben már kb. 500 kalóriával többre van szükség.

2018. aug. 13. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!