Felelőtlennek tartjátok azt a szülőt, aki nem megy el a fizetős down szűrésre?
Egy down beteg gyerek nevelése sokkal költségesebb, mint egyszer 40 ezer forintot kifizetni.Én ezért mentem el.
Amúgy ingyen csinálnak down szűrést a kórházakban azt hiszem az első trimeszterbe méhlepénybiopsziát és azt a vízvételest a 20.dik hét környékéig...csak ezeknek nagyobb a kockázata és elvetélhetsz.
Ezért is inkább a tavaly még 35ezres vizsgálatot választottam.
Nos nem tudom mi rosszat hallhattál a kombinált tesztről...
Egyetértek egy előttem szólóval, hogy ha valaki betegen is vállalná a babát akkor nem szükséges elmenni. Na de a kombinált teszt épp attól kombinált, hogy nem csak Down-szindrómára szűrik. Van annál rosszabb lehetőség is... :(
Én épp jövőhéten megyek és nagyon szeretnék már túl lenni rajta.
Amniocentézist meg amúgy is csak bizonyos kor felett javasolnak élből. Más esetben csak megalapozott gyanú esetén javasolják.
Mellesleg a miatta fellépő vetélés is inkább amolyan városi legenda, ugyanis 1% csak az esély rá. Ettől persze értem én, hogy ez nem vígasz ha valaki pont beleesik az 1%-ba :(
Amúgy mintha olvastam volna róla, hogy már attól is van korszerűbb vizsgálat, csak az meg aztán végképp drága. De nekem akarok hülyeséget terjeszteni, ennek utána kéne olvasnom újra.
Nekem amúgy megér 40 ezer forintot a kombinált teszt.
Milyen rosszat hallottál?
Egyébként nem.. Nem mindenki dönt úgy, hogy nem nevel fel egy beteg gyereket, azoknak tök felesleges, hiszen down-os babát gyógyítani nem lehet..
Csak lelki felkészülésre jó, vagy annak, aki ilyen esetben a terhességmegszaktás mellett dönt..
Nekem megért ennyit, mert mi nem vállaltuk volna, ha előre tudott a Patau, vagy akár a Down.
A családban van szellemi fogyatékos, majdnem rámentek.. Anyagilag is megterhelő.. 4 éves szintem van 45 évesen az unokatesóm.. ( nem öröklődött, hanem nem indult a szülés, és túl sokáig volt mekőniumos magzatvízben babaként., utána is indítani kellett a 2. Terhességet, akik egészséges egypetéjű ikerpárkent születtek)
Nem, ha úgy gondolkodnak a leendő szülők, hogy betegen is szeretnék megtartani a babát.
Igen, ha máshogy gondolják; mert utólag már késő vigasz, és megelőzhető lett volna.
Mi Prena tesztet csináltattunk.
Nem tartom felelőtlennek, van aki a beteg babát is vállalja.
De ha valaki nem szeretné, akkor érdemes elmenni minden olyan vizsgálatra ami pontosabb, mint egy sztk-s tarkóredő szűrés. Én kiterjesztett downkór szűrésen voltam, ott uh-on több mindent figyelnek ami a down tűnete lehet és van egy vérvétel.
Sajnos a legtöbb vizsgálat fizetős, sőt nagyon sokba kerül, de a gyerekvállalás az nem a spórolásról szól. Most még a vizsgálatokra fizetsz, szülésnél a dokinak, aztán jön a jó minőségű cipőcske, a szakkörök, az edzések, az étkezés, a kirándulás, a ruhák stb.
A legbiztosabb a magzatvíz mintavétel, ha nem akarsz kombináltra menni akkor menj arra az 100%-os, de ott van a vetélés lehetősége, de nagyon kevés.
Babyboom !
"3 fölötti nyaki redővel,ciszták voltak a baba agyába, veséjében,hasában."
Ezek egyike sem mutatható ki teszttel, csak és kizárólag ultrahanggal, de ne zavarjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!