Felelőtlennek tartjátok azt a szülőt, aki nem megy el a fizetős down szűrésre?
Én nem mentem el. A 3. babánál volt ez kérdés, akkor szüntették meg pont az AFP-t (hála Istennek, mert az nagyon megbízhtatlan volt). Az UH-os nőci konkrétan úgy nézett rám a 12. heti UH-n, amikor mondtam a kérdésére, hogy nem, nem lesz kombinált, hogy milyen felelőtlen idióta vagyok. Mondtam neki, hogy nem ölném meg a gyerekem, bármi is lenne.
Ha valakinek egyáltalán nem opció az abortusz, akkor is lesz idő felkészülni, és időben kiderül a Down még a szülés előtt sokszor. Szóval, nem, nem vagy felelőtlen, ha nem mész el.
Szinetár Dóra is így döntött, amin te is gondolkodsz:
" A várandósság alatt nem csináltattunk semmilyen erre vonatkozó szűrővizsgálatot az ultrahangokon kívül, mert a baba “kiszűrése”- életének elvétele- egy esetleges Down-szindróma esetén sem volt számunkra opció. Mindig is úgy gondoltuk, ha a Jóisten úgy dönt, hogy egy Downos emberkétől kell tanulnunk szeretetet és elfogadást, akkor így kell lennie. Ezt most is így gondoljuk. Csodálatos családunk van, ahogy a szüleinktől mindig is szeretetet és elfogadást tanultunk, ezt tanítjuk a gyermekeinknek is, akik végtelen szeretettel reagáltak a hírre, és ha lehet, még nagyobb imádattal néznek a kisöccsükre.
Arra jutottunk, hogy egy újabb közös feladatot kaptunk, és ebből is a legjobbat fogjuk kihozni, elsősorban a gyermekeink boldogságát szem előtt tartva. Ahogy azt tettük eddig is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!