Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlennek tartjátok azt a...

Felelőtlennek tartjátok azt a szülőt, aki nem megy el a fizetős down szűrésre?

Figyelt kérdés
A legolcsóbb a kombinált teszt,ami 40e ft. Sok rosszat hallottam róla,nem tudom érdemes e megcsináltatni.
2018. jún. 5. 08:02
1 2 3
 11/22 babyboom567 ***** válasza:
53%
ultrahanggal mutatták ki azokat az elváltozásokat.A kombinált tesz ugyanis egy vérvételből ÉS a 12.heti ultrahangból áll,illetve fontos hozzá az anya életkora,illetve a pontos súlya.
2018. jún. 5. 10:21
 12/22 anonim ***** válasza:
57%
Nekem annak idején azt mondta az orvosom (genetikus, nőgyógyász), hogy annak is nagyon ajánlott elmennie kombinált tesztre, aki megtartana Down-szindrómás magzatot, mert a szüléskor jobb, ha fel vannak készülve az orvosok a dologra. Gyors műtét, szakértő kellhet a helyszínre és lelkileg is valamivel könnyebb a szülőknek is.
2018. jún. 5. 10:29
 13/22 anonim ***** válasza:
50%
Off: Szerintem az ingyenes genetikai ultrahangra az is elmegy.
2018. jún. 5. 10:36
 14/22 anonim ***** válasza:
66%

Ha betegen is megtartaná akkor senki sem kérheti rajta számon, hogy miért nem megy el.

És ez mindenkinek a magánügye.

De mivel így direkt rákédeztél, szerintem egy beteg gyereket megszülni alapvetően önző dolog a gyerekkel szemben, mert azt nem tudhatod előre, hogy mennyire súlyos az a betegség, és hacsak nem tud felnőtt korára önellátó lenni, akkor nagy bajba kerülhet! Az OK, hogy a szülő felelősséget vállal érte, ameddig teheti, de mi lesz utána? (Volt az ismeretségi körömben, aki intézetben végezte, miután a szülei meghaltak, hát mit mondjak, én ennek nem tenném ki a gyerekem.)

2018. jún. 5. 12:28
 15/22 anonim ***** válasza:
55%
Mindenkinek a saját döntése,hogy megy vagy nem.De ha nem csináltatod meg és esetleg beteg lesz a babád akkor csak magad hibáztathatod. Mi mindegyik gyereknél megcsináltattuk,a mostani terhességnél pedig már a Nifty tesztet a korom miatt. De,mi biztos,hogy nem vállaltunk volna egy beteg gyereket!
2018. jún. 5. 16:16
 16/22 anonim ***** válasza:

Ahogy látom, aszerint pontozott a többség, hogy a beteg gyereket elvetetné-e - szerintem nem ez volt a kérdés (Magyarországon már volt ilyen felmérés, a legtöbben elvetetnék a gyereket még ajakhasadék miatt is, nemhogy Down), hanem, hogy a kombinált teszt mennyire éri meg az árát.

Szerintem, aki megteheti, helyette fizessen ki egy biztos eredményt adót, hiszen az ultrahangot úgyis többször elvégzik (és ha rendesen jár terhesgondozásra azon látszani fog, ha olyan a probléma, hogy szülés után rögtön műteni kell), a vérvétel része meg csak esélyeket ad. Szóval ha nem tartanátok meg, érdemesebb kitoldani az összeget egy korszerűbb tesztért és nem a bizonytalanságért vagy rossz esélyszám esetén kétszer fizetni.

Az meg hogy melyik választás a "felelőtlenség" tényleg attól függ, melyik helyzetben mit döntenél. De szerintem nem ez a jó szó rá, hiszen a teszttől, ha kiderül, hogy beteg, sajnos meggyógyulni nem fog, így saját magaddal, pároddal, családoddal szemben lehet csak felelősségről beszélni, azaz őszintén elbeszélgetni az egyéni teherbírásról és közös értékrendről és lehetőségekről, de ezeket meg igazából még a gyermekvállalás előtt végigzongorázni lenne a "felelősségteljes".

2018. jún. 6. 08:02
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem is mennék ilyen szűrésre, akármi lenne, megtartanám.
2018. jún. 7. 20:04
 18/22 Theressita ***** válasza:
100%
Én nem mentem a kötelezően kívül másra... Nem akartam azon keresztül menni, amin a barátnőm, hogy kiderült a down-szindróma, aztán lépten-nyomon cseszegették, hogy már pedig vezesse el...pedig világosan kijelentették a férjével, hogy meghagyják az életét és úgy fogják szeretni, amilyen. Ma egy okos, vidám iskolás downos kislány. Azóta egy downos babát örökbe is fogadtak. Persze, így is jobb előre tudni, hogy a szülőként mire készülnek, de ez a felesleges stressz és "meghurcolás" se a babának se nekünk nem hiányzik. 27 hkm
2018. jún. 12. 06:49
 19/22 anonim ***** válasza:
En nem mentem el a ket terhessegem alatt ilyenre. Csak az alapra, ami ingyenes volt. Semmi gond nem volt:)
2018. jún. 12. 07:26
 20/22 anonim ***** válasza:
én nem mentem, mert ha láthatóan gond van, az uh-n is nagy eséllyel kiderül, és mi amúgy is megtartottuk volna, akkor is, ha beteg
2018. jún. 12. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!