Faros babánál érdemes fizetős uh-ra elmenni?
Nem tuti, de amúgy nem mindegy? :) mármint tenni úgysem tudsz ellene, császárnál meg ha olyan egyértelmű az ok, akkor kiderül úgyis.
Nekem faros babám volt, nem tudni, hogy konkrétan miért, császárnál se láttak egyértelmű okot. A dokim arra következtetett, hogy vékony vagyok és alacsony, ezért mire befordult volna a babám, már nem volt elég helye hozzá. A 3: hetes UH-n már mondták, hogy nem fog megfordulni, baromi kevés helye van, úgy is lett. Pedig ő is nagyon picike volt, koraszülött méretekkel született időre.
Szia pont pár perce irtam ki kerdest.
Nalam a valoszinu oka az h alacsony vagyok es vékony, a medencém is szűk még emellé
Szval oka van általában.:)
1. A köldökzsinór hosszát nem lehet ultrahang vizsgálattal megállapítani. Az UH SZELETEKET lát. Egy síkban alkot képet, 20 darab köldökzsinór átmetszetből meg nem lehet megsaccolni, hogy vajon hány centi.
A 2D képalkotásra is képes UH mondjuk több síkban mért eredmények megjelenítésével tud adni 3d-s képet, de olyan program akkor sincs, ami kiszámolgatja, hogy vajon mekkora lehet a zsinór.
2. Azt esetleg lehet látni, hogy ha rá van tekeredve a zsinór, csak igazából sok relevanciája nincs.
Sima szülésnél rengetegszer látjuk, hogy totál rá van tekeredve a gyerekre a zsinór, és mégis mindenféle probléma nélkül megszületik. A baj akkor lehet, ha meg is feszül a rátekeredett zsinór, de azt meg vajúdás közben fogják úgy is látni a CTG kép alapján.
Faros szülésnél mondjuk van jelentősége annak, hogy nyakán van-e a zsinór vagy sem, mivel elvileg ha a nyakán van, akkor nem lehet hüvelyi szülésbe beleengedni a nőt. Ennek ellenére láttam már olyat is, hogy a vajúdás kezdetén megnézték UH-val többen is, nem volt a nyakán a zsinór, mire megszületett, addigra meg marhára a nyakán volt. Azért vajúdás közben is, ahogy a baba forog, simán rátekeredhet itt-ott.
3. Ha először szülnél, úgy sem fognak faros szülésbe beleengedni. Szerintem Magyarországon már nem igen van olyan hely, ahol első szülésnél engedik. Többediknél esetleg, de sok orvos még akkor se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!