Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi 2 szál cigaretta árthat...

Napi 2 szál cigaretta árthat a magzatnak? Mennyire roncsolja a méhlepényt?

Figyelt kérdés
2018. nov. 20. 11:14
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
56%
Fuhh de x. a. r volt ezt olvasni,hogy egyesek járnak az intenzívre bezzeg a bagós gyerekek haza. Ne haragudj milyen gondolkodás, ha nekem x. A. R. másnak is legyen főleg akinek az anyja nem vigyáz annyira magára? Borzalmas ahogy írtok amilyen gyűlölettel írtok. Gondolom ti faxa anyák vagytok és minden téren tökéletesek. Nekem sem tetszik egy dohányos anyuka. Nah de mi közöm hozzá? Foglalkozok a saját bajommal. Igen van véleményem róla és elitelendő, de ha ti ilyen alpári szintre sullyedtek minden problémát így kezeltek.hát nem lennék szívesen se a gyereked sem a férjed.
2018. nov. 20. 14:50
 22/32 anonim ***** válasza:
42%

Állatfajnak titulálni egy dohányzó embert...

Ha esetleg a gyereked cigizni fog,felnőtt korában,kíváncsi vagyok mit mondasz rá majd...

2018. nov. 21. 06:23
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Én láncdohányosként szoktam le,mert még véletlenül sem szerettem volna kockáztatni a gyerekem egészségét.Bőven van elég kockázati tényező,minek hazárdírozni?

Nem vagyok szent,nem vagyok szuper anya,de azért úgy gondolom ez a minimum.

2018. nov. 21. 11:25
 24/32 anonim ***** válasza:
32%

Nos...kedves kerdezo en nem kotok beled!

En nemreg tudtam meg hogy terhes vagyok es addig dohanyoztam igaz nem sokat de dohanyoztam. Azota miota megtudtam a terhesseget 1-2szallal szivtam el es a szervezetem egyre ekevesbe kivanja.

Nem hinnem hogy el kell itelni valakit ezert...lenyeg hogy ha mar dohanyzik akkor joval kevesebbet. Valaki nem dohanyzik hanem iszik...az sem jobb. Meg annyi karosito van amit terhesen megeszunk...kerlek gondolkodjatok el ezen. Fel sem merul bennetek hogy mennyi hulladekot megesztek a ki ti levegorol ne is beszeljunk!

De azert ALLATFAJNAK titulalni egy not vagy minden embert ezert..kicsit nevetseges. Es mi van ha a te gyereked is dohanyozni fog? A mai vilagban hiaba tiltod. Akkor ot ezek szerint magara hagyod vagy onnanzol kezdve nem a gyerekedkent nezel ra hanem egy allatfajra? Gratulalok!!!

Sokan itt ajuldoznak...aztan lehet ok nem dohanyoznak hanem isznak vagy eppen napi liter szam energiaitalt fogysztanak.

Szerintem sem joa terhesseg alatt dohanyozni en is kerulom de azert nem kell flegmulni. Lehet napi 1 szal cigit elsziv valaki...es? Az étellel nem mergezed magad???

2018. nov. 21. 11:50
 25/32 anonim ***** válasza:
80%

11:50 - Félrebeszélsz. Az, hogy kajákban van nem egészséges összetevő, az egy nehezen kiszűrhető tényező, amit próbál kerülni az ember. De enni kell, annak van pozitív hatása. A dohányzásnak a képzelt élvezeten felül semmilyen pozitív hatása nincs (a saját maga által generált igényt elégíti ki, tehát az idegességet, ami miatt szívod, azt maga a dohányzás alakítja ki - a nikotinszintet tartod fenn), teljesen felelsleges és káros, ez a hatalmas a különbség. Igen, a levegőben is vannak szennyező összetevők, amit egy kismama sehogy nem tud elkerülni.

Tehát elkerülhetetlen dolgokat hasonlítasz a szándékos károkozáshoz.

Én az a válaszoló vagyok, aki pasiként tette le a cigit a gyermeke jólétéért (egészségesebb spermák, több pénz a családi kasszábban, várhatóan hosszabb élet), úgy, hogy az csak közvetett rossz. Nem a gyerek közvetlen egészségével játszottam.

Ha lesz egy gyerekem és dohányzik, hát szíve joga, a saját döntése, a saját egészsége forog kockán. Telejesen más, ha egy anya nem képes ennyit megérteni, érthetetlen hogy helyezheti a saját kedvtelését előbbre a gyermek egészségének akár a legminimálisabb kockáztatásánál is. Hiszen ez nem a baba a döntése.

Szóval én 1 cigit is elítélek, nem azért, mert annyi ártani fog, mert valószínűleg nem, hanem egyszerűen a szándék és hozzáállás miatt.

2018. nov. 21. 12:57
 26/32 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem meg az eteleknel is lehetne kerulni a karos osszetevoket csak ugye az nem olyan fontos. Azt leiros hogy ha a te gyereked dohanyzik makd az az o szive joga.. en is ezt mondom de ezert nem allatfajhoz hasonlitom majd. Hidd el sokan tobbet artanak a kaveval meg az energiaitalla meg a mukajakkal mint 1 szal cigivel. Mert igye azt ne mondja nekem egy anyuka sem hogy o fennyel taplalkozik es soha nem ejt semmi rosszat meg terhessege alatt.
2018. nov. 21. 13:10
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

Utolso valaszolonak:

Ha anno a parod nem ad utilmazumoz lehet te is igyan ugy dohanyoznal tovabb. Csak neked be lett talalva aza egesz..de ha nem igy lett volna kivancsi lennek hogy te dohanyoznal e a mai napig?

2018. nov. 21. 13:12
 28/32 MSR válasza:
100%
Tőlem annyit cigizhet vki,amennyit akar,miért ítélném el? De aki mindezt terhesen teszi,az egyszerűen egy f***kalap,és nem érdemli meg,hogy szülő legyen.
2018. nov. 21. 17:09
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
53%-os nem tudom milyen közegből jöhet... biztos hihetetlen,hogy itt rengeteg kismama van aki nem dohányzik,nem is iszik,sőt még szemetet sem zabál,de kapaszkodj meg,a többség ilyen!
2018. nov. 22. 13:46
 30/32 anonim ***** válasza:

53%-os:

Én egy dohányost sem hasonlítottam állatfajhoz, hiszen én is az voltam. Óva is intettem tőle itt valakit, akinek törölték a hozzászólását.

Sokan igyekszünk a lehetőségeinkhez mérten egészségesen táplálkozni.

És lehet, hogy még most is dohányoznék, amivel magamnak ártanék a saját döntésem alapján. Dohányosként is tudtam, hogy nem egészséges, nem áltattam magam.

Egyébként az is hatalmas fordulat volt a dohányzásban, hogy egy munkatársammal és a gyerekeivel kirándultam, akik nem tudták a nevem, és valahogy úgy kérdezték az apukájuktól, hogy a büdös bácsit hogy hívják. Na itt volt az a pont, amikor égett a pofám és nagyon szégyelltem magam. A gyermeki őszinteség milyen hasznos is tud lenni :)

Szóval nem ultimáltum kellett, megvolt az elhatározás, csak konkrétan ahhoz a naphoz és beszélgetéshez tudom kötni a dolgot.

2018. nov. 22. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!