Tudom borzaszto. 18 hetes vagyok. Dohanyoztam terhesseg elott de amint megtudtam hogy babat varok egybol letettem. Eddig nem is kivantam de ugy 3 hete erzem hogy "meghalnek" egy szal cigiert. Tudom hogy barmennyi cigi artalmas de heti egy szal sokat artana a babanak? Mit tegyek hogy ne kivanjam ennyire? Borzasztoan erzem magam
Szerintem semmi értelme az egy szálnak, ha a hét többi napján kibírod akkor bírd ki mindig. Amúgy jól tetted hogy leszoktál, nagyon sokat ártanál a gyereknek. Kitartás!
2014. júl. 31. 19:01
2/19 alanis válasza:
Nekem a védőnő azt mondta napi 1-2 szál nem árt meg 1 kávé mellé, főleg ha a reggeli anyagcsere miatt kell. Ha mindennap reggel elszívsz egyet, ártani még nem ártasz, /pesti levegő ártalmasabb 1 szál ciginél/ és meglesz az örömöd is, nem remegsz annyira érte. Ahogy telik az idő és egyre jobban tisztul a szervezeted a cigitől, már az a napi 1 se fog már jólesni szerintem.
2014. júl. 31. 19:16
3/19 anonim válasza:
Szerintem ha le tudtad tenni amikor megtudtad, hogy terhes vagy, és eddig ki is bírtad, akkor legyél büszke magadra, és most légy erős, és ne gyújts rá! Gondolj a picire, mindkettőtöknek jobb lesz úgy hosszú távon ha sikerül leszokni.
2014. júl. 31. 19:22
4/19 anonim válasza:
A védőnő nyilván nem akarta, hogy a lelkiismeret szétmarcangoljon, de nagy baromságot mond. Ártalmas. Egy szál is.
2014. júl. 31. 19:36
5/19 anonim válasza:
2-es válaszoló:
Jó nagy marhaság amit a védőnőd mondott...kicsit morbid de ezzel az erővel beledughatnál napi 2 szál cigit az újszülött kisbabád szájába, azzal a nézőponttal, hogy ennyi úgysem árt...nem a francokat..
Ügyes vagy kedves kérdező, hogy letetted..Én is így cselekedtem 15 év dohányzás után:) Bírd ki ezt a kis időt...hidd el megéri!
Boldog babavárást
1 lányos, 33 hetes kismama
2014. júl. 31. 19:59
6/19 alanis válasza:
Nem marhaság, ugyanis 2 védőnő is ezt mondta. Pontosabban azt mondta ha előtte is intenzív dohányos volt valaki, hogy már az anyagcsere sem müködik cigi nélkül rendesen, inkább szívjon el 1-2 szálat reggel minthogy masszív székrekedése legyen, mert azzal többet árthat. Nem mellesleg aki a leszokást nagy stresszel viseli, szintén inkább szívjon el egyet szerintük mert a stressz is többet árthat. Nem arról van szó hogy folyamatosan dohányozzon. 1-2 szál eleve azért nem árt mert ott az a csodálatos szerv a méhlepény, ami a legnagyobb részét kiszüri és nem egedi be a babához. Nem hiába szokott csúnya színe lenni a lepénynek dohányos kismamáknak. Hidd el a folyamatos pesti levegővel többet árthatsz mint napi 1-2 szál cigivel. Viszont ha képes vagy rá tedd le, annál nagyobb az esélye hogy késöbb sem fogsz már visszaszokni.
2014. júl. 31. 20:58
7/19 anonim válasza:
Te képes lennél mergezni a babadat, csak hogy a te függő szervezetednek jobb legyen? Gondolkozz már! Ha ennyit sem tudsz meglenni a gyermekedert, miért vállaltad?
2014. júl. 31. 21:07
8/19 anonim válasza:
*megtenni
2014. júl. 31. 21:08
9/19 anonim válasza:
Elore leszogezem soha nem dohanyoztam. De a bnom igen. Most babat var es a ferje ugyanugy szivja tovabb....tudod mit csinal? Sziv vagy 2 slukkot es kesz. Egyetertek vele? NEM! De ot ez megnyugtatja az anyagcserejet puccba vagja az a ket poffenet. - lehet ez a szisztema neked is bevallna.
Masik ( mar nem) bnom vegig bagozta a 3. terhesseget. Gyermeke alacsony sullyal szuletett es kesobb asztmas lett.
2014. aug. 1. 00:11
10/19 anonim válasza:
Nézd, te is tudod,hogy árt! De még mindig jobb,hogy már ennyire le bírtad szorítani, mintha rendesen szívnád! Inkább zabálj! De tényleg! Én viszonylag "erős" dohányosként írom ezt. Igaz, nem keveset híztam a terhesség alatt, de bajom nem lett tőle és egészséges lett a baba is. A súlyfelesleget meg le lehet adni. Ha cigizhetnéked van, egyél valamit!
A védőnős dologra meg annyit,hogy a cigi magában is káros! Tehát,aki olyat mond,hogy terhesen nem árt, az hazudik. Csak nyugtatni akar. Bár nem értem,hogy mi értelme van!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!