Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Napi 1-2 cigi terhesseg alatt...

Napi 1-2 cigi terhesseg alatt nagyon karos a kisbabamnak? Ha 5 es fel honapos kortol mar vegkepp nemcigizek, azzal mar segitettem valamit?

Figyelt kérdés

2014. jan. 10. 15:05
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Mindenesetre nem tesz jót. Az orvosok azt mondják, hogy terhesség elején az anyuka nyugalmának érdekében még el lehet szívni 1-2 szálat, de amilyen gyorsan lehet, le kell tudni tenni. Használni nem használsz vele, azonban a cigivel kockáztatod a koraszülés lehetőségét.
2014. jan. 10. 15:09
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
nagyon káros. :( először is születési rendellenességekhez vezet, amivel mindkettőtök életét tönkre teszed, másrészt először a vetélés, utána a koraszülés egyik kiváltó oka lehet. Végül pedig szárad, köhög tőle még a pocakodban is. Nyugodtan hagy el egyik napról a másikra, mert 72 óra alatt a nikotin kiürül és utána már aligha hivatkozhatsz a megvonással járó stresszre. Ha 5 és féltől rakod le az is jobb mint ha egyáltalán nem raknád le. De fentiek miatt én egy percig sem tanakodnék azon hogy letegyem (le is tettem még egy évvel a baba előtt hogy ne ezzel a púppal vágjak bele)
2014. jan. 10. 15:11
 3/10 anonim ***** válasza:
20%
Okosabb, ha leszoksz. De régen és most is sokan dohányoznak, és nincs semmi baja a babának. Nem használ, de nem is árt annyira, ahogyan mondják.
2014. jan. 10. 15:18
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, én dohányosként is azt állítom,hogy nem jó!

Terhesen meg nyilván pláne! Én szívtam terhesség előtt is, és most szülés után két évvel is, de terhesen nem.

Nyilván nem lehet azt állítani,hogy mindenkinél bajt okoz, de ha ki lehet zárni a lehetőségét, akkor miért ne. Mindenkinek az a célja,hogy megtegyen azért mindent,hogy egészséges legyen a gyereke!

2014. jan. 10. 15:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
hát azért az túlzás hogy nincs semmi baja a babáknak tőle.. nézz körül hány gyerek van körülötted, aki allergiás, asztmás, olvasási problémákkal küzd, stb...ezeknek a betegségeknek egy része mind magzati korban alakul ki és visszavezethető a dohányzásra
2014. jan. 10. 15:24
 6/10 anonim ***** válasza:
Még úgy is káros a babának, ha te nem szívod, csak valaki a környezetedben. A dohányzás terhesség alatt asztmát, allergiát, de akár komolyabb betegséget, fogyatékosságokat okozhat a babának, és ez sajnos nem ijesztgetés, nem túlzás, hanem komoly dolog. Azzal segítenél, ha egyetlen szálat se szívnál ettől a pillanattól kezdve.
2014. jan. 10. 15:37
 7/10 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, abbahagyom a cigit!!!!!!!!!!!!
2014. jan. 10. 15:59
 8/10 anonim ***** válasza:
A bölcsőhalál kockázatát is növeli, sztem nem éri meg kockáztatni, aggódik amúgy is eleget az ember.
2014. jan. 10. 16:19
 9/10 anonim ***** válasza:
56%

egyébként most baromi jó lehetőséged van arra hogy leszokj:

1. ilyen nyomós érved még egy nem lesz

2. most aztán annyit zabálhatsz pótcselekvésként amennyi beléd fér, senki nem fogja felróni neked, sőt még a babának is jót teszel vele, nem úgy mint a cigivel...

(de azért a nassolással óvatosan, nézz utána miket ehetsz és miket nem, a sok tartósítót tartalmazó csokik, péksütik például nem túl jók és savasítanak is pedig gyomorsavban lesz bőven részed :))

2014. jan. 10. 18:06
 10/10 anonim ***** válasza:
2014. jan. 10. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!