Heti egy szal cigaretta terhesseg alatt?
Heti egy szálnak valóban semmi értelme, csak a saját függőségedet tartod fenn, és teszed lehetetlenné a leszokást úgy, hogy közben pokolian szenvedsz.
Én egy évvel a terhességem előtt tettem le a cigit, nem emiatt, hanem anyagi okokból úgy, hogy több mint húsz évig dohányoztam (hát igen, nem a legifjabb várandósok közé tartozom.)
Édesanyám végigdohányozta a terhességét velem, ráadásul elég keményen, mert úgy gondolták, a leszokással járó stresszel többet ártanak nekem. Fizikailag - hál istennek - semmi bajom nem lett, azt leszámítva, hogy konkrétan nikotinfüggőnek születtem.
Én hiszek abban, hogy napi egy-két szál cigit még kiszűr a placenta, azt is elhiszem, hogy a nagyon erős függők anyagcseréjéhez is szükség van rá, de ez utóbbi probléma kb. 1-2 hét alatt megszűnik. (Heti egy szál cigi semmiképp sem segít az anyagcseréden!) Ugyanakkor abban is hiszek, hogy a cigaretta még nem terhesen is rengeteg kárt okoz, elképzelhetetlenül sokféle méreganyag van benne - jóval több, mint húsz-harminc évvel ezelőtt, és ezt nem az ujjamból szoptam - én sokkal boldogabb ember vagyok, mióta letettem, és ha nekem sikerült, akkor szerintem bárki képes rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!